SATA 2 Destekli Anakarta Samsung 850 Pro SSD Takmak

Oziii Kadir

Hectopat
Katılım
7 Haziran 2015
Mesajlar
92
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar ben SSD disk almaya karar verdim. Fakat anakartım H61 yongası ve SATA 2 aktarım hızına sahip olduğu için şüpheleniyorum. Yeni anakart alayım diyorum, LGA 1155 SATA 3 anakart bulunmuyor. SSD için SATA 3 lazım dediler. Kafam karıştı sizce ne yapmalıyım?
  • Alacağım SSD: Samsung 850 Pro 256 GB
 
Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'ler geriye dönük olarak uyumludurlar. Yani anakart değiştirmenize gerek yok,SATA 1 anakartta bile kullanabilirsiniz. Sadece hızlarınız SATA 3 kadar yüksek olmaz o kadar. Ancak SATA 2 de olsa alın,kullanın, göreceksiniz millete tavsiye edeceksiniz :) Çünkü SSD'nin farkı yüksek hızlı erişim süreleridir.
 
SSD'ler eskiye dönükdür merak etmeyin. IDE'ye kadar değil tabi. Siz istediğiniz SSD'yi alın çalışır. Ama PRO yerine EVO almanız daha iyi olucakdır. Sata 2 de EVO'nun performansı da PRO'nun performansı da aynı olucakdır.
 
Sonuçta yeni bir teknoloji uyar ama dedikleri gibi Sata 3 performansı bekleyemezsin ama genede normal mekanik disklere göre performansın daha yüksek olur
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı