SATA II SSD açılış süresi normal mi?

Jans

Centipat
Arkadaşlar merhaba. Bugün 120 GB, 500-400 okuma ve yazma değerlerinde SSD satın alıp montajını gerçekleştirdim. SSD'ye Windows 10 kurup sistemi kapatıp açtıktan sonra açılış süresinin 20-25 sn olduğunu gördüm. Ben daha önce 5400 RPM HDD ile Windows 8.1'de bilgisayarı yine 20 sn civarında açıyordum. Sizce SSD'de sorun mu var yoksa değerler normal mi? Buna ek olarak sistemim SATA 2 olduğu için değerlerın yarisini alıyorum sanırım. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açılış süreleriniz normal. Masaüstü sistemde takılı olan parçalara göre bu süre herkes için değişir.
BIOS üzerinden Fast boot özelliği varsa açabilirsin ya da Windows Güç ve uyku ayarları/ek güç ayarları/ güç düğmelerinin yapacaklarını seçin/"hızlı başlatmayı aç" seçeneğini seçin.
1629250619492.png

1629250413235.png

Fotoğrafta sağ üstte görünen süre açılışta BIOS'tan Windows'a geçiş süresi bu süre sizde de bendeki gibi yüksekse yavaş bir anakartınız vardır. Yukarıda dediğim gibi BIOS ayarlarından Fast boot özelliği varsa açın ve açılışta anakart logosunu göster özelliğini kapatın.

Bir de yine fotoğrafta başlangıç kısmındaki gereksiz programların hepsini etkisizleştirin ki açılışınızı yavaşlatmasın.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı