Anakartta M.2 var zaten, demek ıluyor ki sistemde halihazırda bir M.2 var. İkinci diske harcayacağım parayla hız yerine depolama tercih ederim.Yanlışım yoksa 984 mb/sn destekliyor. Yani her türlü SATA 3'ten iyi olur sonuç.
Teknik olarak böyle bir şeyin olması mümkün mü ki?Bu arada mantıklı açıklaması ne bilmiyorum fakat sizin anakartla aynı slota yani X1 3.0'a sahip bir arkadaşımda sonuç böyle.
Eki Görüntüle 1884859
Bu arada mantıklı açıklaması ne bilmiyorum fakat sizin anakartla aynı slota yani X1 3.0'a sahip bir arkadaşımda sonuç böyle.
Eki Görüntüle 1884859
Bu arada mantıklı açıklaması ne bilmiyorum fakat sizin anakartla aynı slota yani X1 3.0'a sahip bir arkadaşımda sonuç böyle.
Eki Görüntüle 1884859
Niye böyle fazla ki aynı anakart olduğuna emin miyiz?
Anakartta M.2 var zaten, demek ıluyor ki sistemde halihazırda bir M.2 var. İkinci diske harcayacağım parayla hız yerine depolama tercih ederim.
Teknik olarak böyle bir şeyin olması mümkün mü ki?![]()
M.2 alın ileriye dönük olmuş olur. X1 de olsa her türlü SATA'dan yüksek hız alıyorsun. Mantıklı.
Bu aradaki hız farkı neyi etkiler oyunun açılış süresini falan mı acaba?
Aynen şu an kullandığım model Crucial P3 1TB NVMe M.2 SSD var ama yetmiyor Battlefield'lar yüklü GTA 5 falan derken hikayeli oyunlara yer kalmıyor.
Bir de yazmayı unutmuşum ama 1000 TL bütçem var ama hepsini harcamak pek de istemiyorum olabildiğince ucuz daha iyi olur benim için.
Bu aradaki hız farkı neyi etkiler oyunun açılış süresini falan mı acaba?
SATA SSD ile M.2'nin arasında oyunların açılış süresini pek hissetmezsin. Bir yerden bir yere kopyalama yaparken, dosya doğrulama vs yaparken daha hızlı olur m.2. Bir de modelden modele göre erişim süresi, IOPS değerleri yüksek çıkabilir M.2'de. Ben yine M.2'den yanayım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.