SATA SSD vs M.2 SSD adaptörüne takılmış M.2 SSD

Bu arada mantıklı açıklaması ne bilmiyorum fakat sizin anakartla aynı slota yani X1 3.0'a sahip bir arkadaşımda sonuç böyle.

1690844547987.png

Yanlışım yoksa 984 mb/sn destekliyor. Yani her türlü SATA 3'ten iyi olur sonuç.
Anakartta M.2 var zaten, demek ıluyor ki sistemde halihazırda bir M.2 var. İkinci diske harcayacağım parayla hız yerine depolama tercih ederim.
Bu arada mantıklı açıklaması ne bilmiyorum fakat sizin anakartla aynı slota yani X1 3.0'a sahip bir arkadaşımda sonuç böyle.

Eki Görüntüle 1884859
Teknik olarak böyle bir şeyin olması mümkün mü ki? :D

Anakartta M.2 var zaten, demek ıluyor ki sistemde halihazırda bir M.2 var. İkinci diske harcayacağım parayla hız yerine depolama tercih ederim.

Teknik olarak böyle bir şeyin olması mümkün mü ki? :D

Aynen şu an kullandığım model Crucial P3 1TB NVMe M.2 SSD var ama yetmiyor Battlefield'lar yüklü GTA 5 falan derken hikayeli oyunlara yer kalmıyor.

Bir de yazmayı unutmuşum ama 1000 TL bütçem var ama hepsini harcamak pek de istemiyorum olabildiğince ucuz daha iyi olur benim için.

M.2 alın ileriye dönük olmuş olur. X1 de olsa her türlü SATA'dan yüksek hız alıyorsun. Mantıklı.

Bu aradaki hız farkı neyi etkiler oyunun açılış süresini falan mı acaba?

SATA SSD ile M.2'nin arasında oyunların açılış süresini pek hissetmezsin. Bir yerden bir yere kopyalama yaparken, dosya doğrulama vs yaparken daha hızlı olur m.2. Bir de modelden modele göre erişim süresi, IOPS değerleri yüksek çıkabilir M.2'de. Ben yine M.2'den yanayım.

Aynen şu an kullandığım model Crucial P3 1TB NVMe M.2 SSD var ama yetmiyor Battlefield'lar yüklü GTA 5 falan derken hikayeli oyunlara yer kalmıyor.

Bir de yazmayı unutmuşum ama 1000 TL bütçem var ama hepsini harcamak pek de istemiyorum olabildiğince ucuz daha iyi olur benim için.

Büyük boyutlu oyunlarda bile aman aman bir fark yaratmıyor.

SATA SSD ile M.2'nin arasında oyunların açılış süresini pek hissetmezsin. Bir yerden bir yere kopyalama yaparken, dosya doğrulama vs yaparken daha hızlı olur m.2. Bir de modelden modele göre erişim süresi, IOPS değerleri yüksek çıkabilir M.2'de. Ben yine M.2'den yanayım.

Anladım teşekkür ederim kopyalama veya dosya doğrulama pek yaptığım şeyler değil ama hızlı olsa tabii güzel olur ama yavaşlığıda pek etkilemez beni

O zaman son olarak arkadaşlar kronik sorunu olmayan SATA SSD önerisi - M.2 SSD önerisi ve PCI-e X1 kısmı için adaptör önerir misiniz? Hangi yöntemi yaparsam da 1K bütçem var dediğim gibi ama hepsini harcamakda istemiyorum. Boyut olarak da 3-4 oyun yükleyeceğim gibi 240 da olur 500 de olur 1TB da olur fark etmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı