Satellite L750-1NG çok ısınıyor ne yapabilirim?

ZaMBoR

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
CodePaste.NET -
Sorunlarım:1)Isınıp kapanıyor : İşlem yaptığım sürede ( pc özelliğine göre çok düşük)veya DVD ve USB bağlantısı yapıldığında pc aşırı şekilde ısınıp (kucakta ise kucağı yakıcak vaziyette) rahatsız edip ısınarak sorun yaşamaktayım ve servise ilk aldığım günden beri bu şikayetimi sunmaktayım ama normal deyip yolluyolar.
2)Mikrofon / kulaklık sorunu:Video Müzik film vs tarzı şeyler açıldığı zaman hangi kulaklığı denersem deniyim.Sesler çok iyi seviye ve kalitede olmasına rağmen bir süre geçtikten sonra aşırı şekilde boşluk , kasmalar ve bir süre sonra çızırtılar başlamakta ve aşırı şekilde rahatsız etmekte .
3)Bozuk ses : Pc 2-3 saat açık kaldığı zaman performans olarak pc çok az bi şekilde etkiliyecek işlemler olması rağmen birden sesler cızırdamaya aşırı şekilde kötü bir ses çıkarmaya işlemlerde kasma ve donmalar olmaya başlamakta ve pc işlem yapılmıcak durumda olup restart atmak zorunda kalmaktayım.
4)Sistem donuyor : Pc açıldığı zamandan başlayıp başlangıçta çok geç açılmakta- ve açıldıktan sonra bi süre kendine gelmesini beklemekteyim başlangıçta açılacak programların az olmasına rağmen(bıos hdd seçili). Daha sonra pc özelliklerine göre onu etkilemicek şekilde yapması gereken işlemlerin hepsinde kasma olmakta penceler donmakta ve işlem yapamamaktayım ve yukarıda belirtiğim diğer sorunlarıda beraberinde getirmekte.Ürünüm çok yavaş ve performans alamamaktayım.Özellikte sistem gereksinimleri karşılamama rağmen kasma ve donmalar yüzünden oyun oynıyamamaktayım.Dosya indirme ve upload etme taşıma koplayalama pc harici ve flas disk bağlantılarında donmalar ve çok daha geç açılmalar içeriği girildiğinde dosyaların geç açılması dosya aktarımın çok yavaş olması beni çileden çıkaran sorunlardan
5)Aşırı şekilde rahatsız edici FAN sesi.
şimdiden teşekkür ederim @THE_MILLER

@ZaMBoR Senin sorunun ısınma zararlı konusunda işin ne? Soruyu sistemin ne ise o bölüme açacaktın. Ayrıca zararlı yok. Yazında fazla açılışta bir şey ok diyorsun ama açılışta etkileyecek çok yazılım var. Temiz önyükleme yap. Şuan konunu taşıyorum imzandaki sisteme göre.
Bilgisayarcıya götür macun yenilemesi yapsın işlemci ve gpu'ya. Chipsetler de soğutmalıysa yapsın.

Garantisi varsa servisine tekrardan gönderin. Isınma sorunu ve seslerdeki cızırtıyı belirtin.

BIOS güncellemesi varsa gerçekleştirin. Ardından temiz bir Windows 10 kurulumu yapın. Toshiba'nın gereksiz uygulamalarını kurmayın.

Notebook soğutucu satın alıp onun üzerinde kullanın. Dizinizde, yumuşak bir alanda kullandığınızda ısınma durumu çok olur.

@ZaMBoR Senin sorunun ısınma zararlı konusunda işin ne? Soruyu sistemin ne ise o bölüme açacaktın. Ayrıca zararlı yok. Yazında fazla açılışta bir şey ok diyorsun ama açılışta etkileyecek çok yazılım var. Temiz önyükleme yap. Şuan konunu taşıyorum imzandaki sisteme göre.
Bilgisayarcıya götür macun yenilemesi yapsın işlemci ve gpu'ya. Chipsetler de soğutmalıysa yapsın.
HijackThis Log Paylaşımı ve Çözümleri konu üzerine yazdım diye biliyorum ama konu açmışım kusura bakmayın :( İlgilendiğiniz için teşekkür ederim, pc üzerinde gelen kurulum dosyaları mevcut sadece :( Macun yenilenmesi kısa bir süre önce yapıldı ve pc ilk aldığım günden beri ısınıyor. Cihazımı aldığım bayii 3-4 belirtmeme rağmen normal diyerek geçiştirdiler. 6-7 kere de tnb bilgisayar Toshiba genel servisine gönderdim ama oradan da bir sonuç alamadım. Sürekli fiyat farkı ile parça değişiyorlar pc neredeyse temel parçalarının tümü değişti ve sorunlar devam etmekte. Son 1 aydır da serviste ve şikayetlerimi de bildirdim. İyi veya kötü cevap gelene kadar orada kalması talep etmiştim (gidiş geliş en az 7 gün). Garanti süresi içerisinde orada kaldığı süreler eklenir dendi ve aradan 3-5 geçtikten sonra cevap gelmeden onay vermediğim halde cihazım tekrar gönderildi ve garanti süresi geçen hafta bitti :(

Garantisi varsa servisine tekrardan gönderin. Isınma sorunu ve seslerdeki cızırtıyı belirtin.

BIOS güncellemesi varsa gerçekleştirin. Ardından temiz bir Windows 10 kurulumu yapın. Toshiba'nın gereksiz uygulamalarını kurmayın.

Notebook soğutucu satın alıp onun üzerinde kullanın. Dizinizde, yumuşak bir alanda kullandığınızda ısınma durumu çok olur.

Hayırlı akşamlar sizin konunuz üzerinden belirtmek istemiştim ama istemeden konu açmış bulundum. Yukarıda belirtiğim gibi garanti kapsamı geçen hafta bitti ve servisten ağır şekilde mağdurum. BIOS vs güncel görünmekte. Pc aldığımda beri soğutucu mevcut ama ağırlığından dolayı pek kullanamıyorum, sorun soğutucu gereksinimden fazla olağanüstü ısınma mevcut. PC içerisinde özel bilgilerim olduğundan dolayı şuanlık kurum yapamamaktayım ve Windows 10 kurulumunu yükseltme olarak mı yapmam gerekiyor, yoksa satın olarak almam mı gerekecek?

Durumum genel olarak anlattığımda ibaret 10 adet sorunum mevcut ama onlar idare edebilinecek durumda. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim, önerilerileriniz tekrar belirtirseniz çok müteşekkir olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten oradaydı ben taşıdım. Orada yazmanın yanlış olduğunu söylüyorum zaten. Aynı şikayetten 4/5 defa gönderdiysen değişim talep et.
Kusura bakmayın ben tamamen yanlış anlamış ve yukarıdaki uyarınızı konuyu yanlış yerde açtığımda dolayı olduğunu bilmekteydimç

Cihazımı aldığım günden beri ısınma sorunu var ve yukarıda da belirtiğim gibi ürünümü aldığım servise (3-4 kere) daha sonrasında Toshiba İstanbul Genel Servisine göndermiş bulunmaktayım.

Orada sorunumun görünmediğini (Bilgisayar sistemi ile arıza tespitini yaptıklarını belirtiler) 6-7 kere göndermem üzere yapılan işlemler ; Termal macun, anakart değişimi ve fan temizliği yapıldı. Ve sorun devam etmekte 2 yıllık garanti sürecinde gönderdim ve ayrıca 1 yıllık TNB bilgisayar garantisi aldım. Ama değişme talebinde de bulundum ve ilk 14 içinde yapıldığı söylendi.

Ve ben değiştirilmesini bir yana bırakıp sadece olağan bir cihaz olması istemekteyim ama cihazdaki sorunlar devam etmekte. Normal sürecteki ısı kontrol edilebilir düzeyde (internet üzerindeki gezintilerimde), oyun film vs tarzı şeyler açık olduğu zaman olağanüstü bir sıcaklık ve ses düzeyi çok rahatsız edici durumda.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim Türkçe kulanım konusundaki uyarıyı aldım ve daha dikkatli olmaya çalışacağım @Murat5038.

Son düzenleyen: Moderatör:
yukarıda da belirtiğim gibi ürünümü aldığım servise (3-4 kere) daha sonrasında Toshiba İstanbul Genel Servisine göndermiş bulunmaktayım.
Servise götürmek değil aynı sorundan servise verilmiş olması önemli.
Ama değişme talebinde de bulundum ve ilk 14 içinde yapıldığı söylendi.
Öyle bir şey yok 4 kez aynı şikayetten sorun varsa değişmek zorundalar. Değişmiyorlarsa tüketici heyetine başvuracaksın.

Hayırlı akşamlar
Satellite L750-1NG çok ısınıyor ne yapabilirim?
konumda da belirtiğim gibi sorunlarım devam etmekte ve servis defalarca göndermeme rağmen ısınma, fan sesi, kalitesiz ses ve sistem donma ve kasma sorunları devam etmekte ve servis defalarca aramama şikayet dilekçesi göndermeme rağmen geri dönüş veya telafi yapılmadı ve garantim sürem bitmiş oldu ve bu süreçten sonra bıkkınlık psikolojisiyle tekrar servise göndermeme kararı aldım. Siz değerli Technopat üyelerinden yukarıda belirtiğim sorunlarım ve Getsysteminfo ve Herdprotect txt raporlarım hakkında önerilerinizi almak isterim şimdiden herkeze teşekkür ederim. @Murat5038 @THE_MILLER @Ali Güngör
Rapor linkleri
GetSystemInfo_TOHIBA_TOSHIBA_05_13_2016_01_37_05.zip — RGhost — файлообменник
Scan_2016-5-13-2-3.txt — RGhost — файлообменник
Win 10 temiz kurulum yapmış bulunmaktayım.
Sistemim
Satellite L750-1NG - Toshiba

İntel extreme utility ile işlemci sıcaklığını voltaj ayarlarıyla düzenleyebilirsin, işlemcinin yazılımı desteklemesi gerekiyor. İntel ve youtube başta olmak üzere kaynakları araştırabilirsin.
Bu üstesinden zor gelebileceğin bir çözüm ise windows'da üst çalışma frekans yüzdesini düşürebilirsin, tabii bu biraz da hızını keser. %30 düşürüp gözlemle, sonuç iyi ise 5er 5er artırırsın.

Yukarıdakiler, fan ve fan ızgaranda sorun yok kabulu ile yazdım.
Görsel yerine dosya eklediğin için eklere bakmadım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı