Satellite laptop GTA 5 oynarken kapanıyor

ReoxasS

Decapat
Katılım
8 Nisan 2022
Mesajlar
102
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar laptop 2013 yılında çıkmış, neredeyse 10 yıllık laptop. Laptop 2021'in 6. aylarında aşırı ısınmaya başlamıştı. AC3 oynarken ısınıp FPS düşmesi yiyordu, sonra YouTube'dan çözüm videolarıyla işlemci güç yönetiminden ayarı ilk 90'a sonra 85'e sonra 80'e kadar düşürdüm. Çünkü 90'a düşürdüğümde bir zaman sonra yine aynısı oluyor, güç yönetimini azaltınca düzeliyordu. Bir zaman sonra bu olayın laptopun aşırı ısınmasına çözüm olduğunuda öğrendim. 2021'in sonlarında laptop için soğutucu aldım. Soğutucu 4 fanlıydı gayet de iyi bir soğutucu. Şimdi GTA 5 oynuyordum ve laptop bir anda kapandı. Fanı açmayı unuttuğumu düşündüm ama laptopu açında kendi kendine otomatik olarak açılıyordu, laptopu açınca da açıldı. Sonra laptop açılınca güç yönetimine girdim ve orada işlemci güç yönetimi 80'di. Bu olaylardan önce de laptopun fanı pislenmiştir diye açıp fanını temizledim ancak videolarda gördüğüm fan pisliğine göre çok az bir pislik vardı, hele 10 yıllık bir laptop için bayağa bir azdı. 3 4 dk da fanı ayrıntılı şekilde fanı temizledim ve evet hiçbir şey değişmedi. Laptopa zarar vermedim yani performansı tam olmasa da sonuçta 10 yıllık laptop fakat çok az bir performansda göstermiyor diye düşünüyorum. Ne yapmalıyım?

Laptop modeli: Toshiba Satellite L50b.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O seriden hayır geleceğini hiç sanmıyorum. Bir daha Toshiba laptop mu? Elim kopsun bir daha alırsam. Kaç defa servise yolladım, ben bile macununu değiştirdim olmadı, olmadı ekstra fansız zaten çalışması hayal. İşin zor dostum ona çare bulmak çok zor. Çok ısınan bir laptop dene, olursa da bir mucize gerçekleştirmiş olursun.
 
Denemekte fayda var tabii ki. Bence sürdürün.
Öyle Deneyeceğim.
O seriden hayır geleceğini hiç sanmıyorum. Bir daha Toshiba laptop mu? Elim kopsun bir daha alırsam. Kaç defa servise yolladım, ben bile macununu değiştirdim olmadı, olmadı ekstra fansız zaten çalışması hayal. İşin zor dostum ona çare bulmak çok zor. Çok ısınan bir laptop dene, olursa da bir mucize gerçekleştirmiş olursun.
Bende laptopu o kadar sevmedim ama bu sorunlar 2021 in ortalarında çıktı.laptopu 2013 den beri kullanıyoruz.gta 5 i 60 fps falan oynatırdı bi sıkıntısı yok hiçbişeyi yoktu bunlar oldu bence laptopdan hayır gelebilir ancak benim artık bi bakım yaptırma veya kendim bakıma alma zamanım geldi diye düşünüyorum.Çünkü bu laptop en az 3 4 en fazla 7 8 yıl daha gider.
Şimdi konuyu açmak istemiyodum ama benim laptopu savunmamın nedeni sağolsun ekonomimiz bi hayli süper olduğu için bilgisayarların fiyatlarının çok artması yüzünden ve zamanında da almadığım için şimdi sadece seyredebileceğim için bu laptopu kullanabilceğim kadar kullanacağım.Başka seçenek yok maalesef.
 
Öyle deneyeceğim.

Bende laptopu o kadar sevmedim ama bu sorunlar 2021'in ortalarında çıktı. Laptopu 2013'den beri kullanıyoruz. GTA 5'i 60 FPS falan oynatırdı bir sıkıntısı yok hiçbir şeyyi yoktu bunlar oldu bence laptoptan hayır gelebilir ancak benim artık bir bakım yaptırma veya kendim bakıma alma zamanım geldi diye düşünüyorum. Çünkü bu laptop en az 3 4 en fazla 7 8 yıl daha gider.
Şimdi konuyu açmak istemiyordum ama benim laptopu savunmamın nedeni sağ olsun ekonomimiz bir hayli süper olduğu için bilgisayarların fiyatlarının çok artması yüzünden ve zamanında da almadığım için şimdi sadece seyredebileceğim için bu laptopu kullanabileceğim kadar kullanacağım. Başka seçenek yok maalesef.

Anlıyorum, ev de isen tabii ne yazık ki yine finansal olarak masaüstü de kursan orta ya da biraz alt düzey maddiyat gerekiyor. Ben laptopu parçaladım benim ranzanın altında yatıyor şu an parçaları, bir alt modeli de olabilir. Parça sorunun olur sa da uyuşursa göndereyim ama dediğim gibi çok berbat bir makine. Ben de ilk önceleri kapanmıyordu 3, 5 ay belki de 6 ay tam hatırlamıyorum yurt dışı gidip gelmeseydim değişim yapardım mutlaka zamanım olmadı. Kesinlikle harici fansız çalıştıramıyordum. Vantilatör ile format mı atılır atıyordum. En az 3 defa servise verdim ne yaptıysak olmadı. Oyun da oynamıyordum bu ara da günlük film gibi o bile fazla geliyordu.
 
Şimdide bende şey oldu hemde laptopun bi sıkıntısını söyleceğim.laptopa ilk soğutma alıp kullandığımda video izlerken buz gibi olurdu ellerimi hatta bazen öyle bile soğuturdum rahatlatıcı bi soğuktu:D şimdi video bile izlemiyoken + fan açıkken ısınıyor.değerlerini ölçmedim ama 30 35 derece arası diye tahmin ediyorum.Bu arada şimdi gta 5 girmek istedim fakat bi hata verdi bende o hatayı okumayıp tamam dedim ve oyun pencere modda 800x600 açıldı sonra oyuna girdi ve kasmaya başladı.normalde tam ekrana almadan 4 5 saniyede bir tepki verirdi oyun.sonra tam ekran girince 35 40 fps sabit giderdi.şimdi öyle olunca ayarlara girdim bi de ne göreyim?ekran kartının alanının yazdığı bi yer var ya gta 5 de 2048 yazar 3 gb sa bilmem 3000 lerde bişey yazar.12 gb de 12000 lerde bişey yazar ya.bende o hatayı almadan önce tahminen intel hd 5500 2 gb ekran kartını kullanıyodu fakat girdiğimde r7 m260 ı kullanıyodu çünkü 3840 diye hatırlıyorum öyle bi rakam yazıyodu 2048 yerine ve kaliteyi hayvan gibi düşürmeme rağmen yinede oyun aşırı kasıyor ne yapmam lazım?
 

Geri
Yukarı