Steam Satın aldığım Steam hesabı çalınır mı?

ishakpaşa

Centipat
Katılım
5 Mart 2023
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar dün yeni bir Steam hesabı satın aldım, hesabın bilgilerini değiştirdim. Bugün baktığımda hesabın kolay şekilde geri alınabildiği o gördüm ve adam bu hesaptan Steam desteğe yazmış hesabım çalındı diye (6 gün önce yazmış) ama hesabı geri alamamış. Bu hesabı geri alamaması için ne yapmam gerekiyor? Sadece yardımcı olabilecekler cevaplarsa sevinirim.

Almaya çalıştığı hesap muhtemelen sattığı başka bir hesap ama şöyleki adam ilanı kaldırmış ve Robux ilanı atmış. Ne yapmam gerek bilemiyorum.

Ayrıca şunu da ekleyeyim adam ilk 15 gün kütüphaneye oyun ekleme, key vs kullanma Steam politikası böyle falan dedi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Steam ve ona benzer platformlarda hesap alım satımı hukuki olarak düzenlenmemiştir. Bizzat kendileri de bunun yasak olduğunu söylüyor.

Hesabın ilk sahibinin her zaman geri alma şansı vardır. Daha önceden bu hesaba kayıtlı kullandığı e-mail, telefon numarası, işlem yaptığı kredi kartı numarası son 4 hanesi, satın aldığı veya etkinleştirdiği oyunlardan bazıları hakkında bilgiler(ürün anahtarı, makbuz numarası vb.), eğer hala saklıyorsa "R" harfi ile başlayan kurtarma kodu gibi bilgilerden bir kısmını Steam desteğe iletmesi ona hesabı geri almasında yardımcı olur. Senin en fazla telefon ve e-mail adresi değiştirip iki adımlı doğrulama açma şansın var ama yine de eski bilgileri vererek geri alabilir.

Merak ediyorum da acaba insanların bu hesap satın alma işinden vazgeçmesi için ne yapılması gerekiyor? Kanun mu çıkarılması lazım veya Cumhurbaşkanı çıkıp halka mı seslensin? Basbaya dolandırıcıların kucağına oturmuş oluyorsun. Hala insanlar bu işe kalkışıyor. Daha fazla bilinçlendirme yapılması lazım.
 
O hesabı geri almadan hesapta ne kadar oyun varsa hile aç hesabı banlat ne o başkasına satabilsin ne de sen bir daha hesap satın alım yapma.
 
Benim hesabım çalınmıştı. Telefon, e-posta her şey değişti. Hemen ticket açtım. ilk mail, ilk alınan oyun, alışveriş yapılan kart vs bikaç bilgi verirse geri alır. İlk maili ile beraber alıp mailin kurtarmasını vs. değiştirsen, telefon eklesen belki bi ihtimalin olurdu. Ama yine de sıkıntı hesap satın alımı.
 
@surerise @SaviorAngel666 @kaiser soze @388526 cevaplarınız için teşekkürler adamla konuştum adamın numarası vs var bende bana sattığı hesapta Steam desteğe yazmış numarasi falan var konuştum sıkıntı yok ben buradayım dedi.

@surerise @SaviorAngel666 @kaiser soze @388526 cevaplarınız için teşekkürler adamla konuştum adamın numarası vs var bende bana sattığı hesapta Steam desteğe yazmış numarasi falan var konuştum sıkıntı yok ben buradayım dedi.

Rust 19 dolar oldu Steam da bir gün daha bekleseydim keşke.
 

Geri
Yukarı