Satın Alınan Steam Hesabının Güvenliği

wanetage

Terapat
Katılım
15 Ekim 2019
Mesajlar
6.500
Makaleler
15
Çözümler
610
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba Arkadaşlar.

6 Temmuz'da seckinhesap.com adlı siteden 6 digit ve 16 yıllık Steam hesabı satın aldım. Hesabı 3 aydır sorunsuz kullanıyorum. Hesabın ilk e-posta adresi bende, aldığımda hesap ayrıntılarında da hiçbir ödeme geçmişi yoktu. Hesap sıfır görünümlüydü, topluluk profilini bile ben oluşturdum. Lakin İçinde Half-Life Platinum Pack aktifleştirilmişti.

Neyse, hesapta yaklaşık 1000 TL tutarında kendi kartımla harcama yaptım (CS:GO eşyaları, Steam rozet işlemek için kart setleri vs.) Yani görünürde ilk harcamayı yapan bendim ve ilk e-postası da elimde. Lakin Steam desteğe deneme amaçlı yazdığımda hesabı kurtarmak için ilk seçeneğin Half-Life Platinum Pack'in CD Key'i olduğunu söylediler. Bu hesabı ilk aldığımda da bana CD Key hakkında bir bilgi teslim edilmedi. Bu da benim kafama takıldı. Bu, hesabın ilk sahibi olan ve CD Key'i bilen insanın hesabı rahatça geri alabileceği anlamına geliyordu. Ama hesabın ilk e-postası, ilk harcaması bana ait. Şimdi sorum şu:

3 aydır sorunsuz kullandığım, o kadar para harcadığım, neredeyse tüm bilgileri bende olan bu Steam hesabının Half-Life Platinum Pack'inin CD Key'ini bilen bir adam rahatça geri alabilir mi? (Tekrar söylüyorum ilk e-posta adresi bende, mobil doğrulayıcı açık. Hepsi tamam.)

Hesap 2003 yılı açılışlı, geri alınma riski az diyelim ama ilk sahibi benim şöyle bir hesabım vardı deyip CD Key'le alabiliyor herhalde hesabı. Desteğe bana CD Key'i temin etmelerini de söyledim, mümkün olmadığını söylediler. Hesabın en ilk kurtarma bilgisinin bu olması da garip geldi bana. (İlk e-posta vs. bende varken.)
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2019-10-15-00-32-45-1.png
    Screenshot_2019-10-15-00-32-45-1.png
    34,7 KB · Görüntüleme: 579
  • Screenshot_2019-10-15-00-35-42-1.png
    Screenshot_2019-10-15-00-35-42-1.png
    38,6 KB · Görüntüleme: 575
  • Screenshot_2019-10-15-01-09-45-1.png
    Screenshot_2019-10-15-01-09-45-1.png
    36,2 KB · Görüntüleme: 545
Son düzenleyen: Moderatör:
Uğraştırırlar ama alırsın kalan tüm bilgilere sahipsen. Kaldı ki hesap satın almak kadar riskli birşey yok bana göre. Sadece steam'a göre değil. Genel olarak. Senin sağladığın bilgilerin fazlası sonuç olarak hesabı oluşturan kişide. Ben diyebilirim ki mail adresim çalındı hesabıma erişemiyorum çalan kişi hesabımda değişiklik yapmış. Adamlar hesap hareketlerinden dahi bulabiliyorlar. Hala riskli yani geri alsanız da almasanızda. Ancak dediğim gibi tüm bilgilere sahipseniz daha fazla mesaj ile çözebiliyorsunuz. Mesela ilk arkadaş olduğunuz steam adı, ilk aldığınız oyun, ilk hesabı oluşturma tarihi, ilk oluşturulan şifre, vs. onlarca örneği var. Siz alabileceğiniz gibi karşı tarafta alabilir bunu unutmayın hiçbir zaman. Sonuç olarak hesabı çalan kişi sensin şu anda istersen trilyonları dök.
 
Uğraştırırlar ama alırsın kalan tüm bilgilere sahipsen. Kaldı ki hesap satın almak kadar riskli bir şey yok bana göre. Sadece Steam'a göre değil. Genel olarak. Senin sağladığın bilgilerin fazlası sonuç olarak hesabı oluşturan kişide. Ben diyebilirim ki mail adresim çalındı hesabıma erişemiyorum çalan kişi hesabımda değişiklik yapmış. Adamlar hesap hareketlerinden dahi bulabiliyorlar. Hala riskli yani geri alsanız da almasanızda. Ancak dediğim gibi tüm bilgilere sahipseniz daha fazla mesaj ile çözebiliyorsunuz. Mesela ilk arkadaş olduğunuz Steam adı, ilk aldığınız oyun, ilk hesabı oluşturma tarihi, ilk oluşturulan şifre, vs. onlarca örneği var. Siz alabileceğiniz gibi karşı tarafta alabilir bunu unutmayın hiçbir zaman. Sonuç olarak hesabı çalan kişi sensin şu anda istersen trilyonları dök.

Anladım. Hesaba girdiğimde uzunca bir süre kullanılmamıştı. Içinde de 3 arkadaş ekliydi ama içlerinde en yakın 300 gün önce çevrimiçiydi. Yani eski bir hesap olması iyi bir şey. İlk sahibi olan kişi senelerdir kullanmamış belli. Yine de geri alınma riski olabilir ama geri alsa şu ana kadar alırdı diye düşünüyorum. Az emek harcasam hemen yeni hesap açardım ama emek verdiğim için, geri dönüşü olmayan şeyler yaptığım için ( Steam level, CS:GO hizmet madalyası vb.) Riski göze alıp kullanmaya devam edeyim bari :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin hatanız. Yüksek olasılıkla çalınıp size satılmış olan hesabı alıp o kadar harcama yapmamanız gerekirdi. Geçmişte bunun örneklerini çok gördüm adam hesabi satın aldığını sanıyor geliştiriyor. Sonra bir bakıyor hesap yok. Sorunuza gelicek olursak evet o CD-KEY i bilen kişi hesabınızı alabilir. Geri almanızda zor olur çünkü senin sahip olduğun tüm eski bilgilere adamda sahip olucak.
Büyük ihtimalle geri almaya uğraşmaz ama yine de bir risk var. Ben olsam daha fazla harcama yapmazdım o hesaba.
 
Sizin hatanız. Yüksek olasılıkla çalınıp size satılmış olan hesabı alıp o kadar harcama yapmamanız gerekirdi. Geçmişte bunun örneklerini çok gördüm adam hesabi satın aldığını sanıyor geliştiriyor. Sonra bir bakıyor hesap yok. Sorunuza gelicek olursak evet o CD-KEY i bilen kişi hesabınızı alabilir. Geri almanızda zor olur çünkü senin sahip olduğun tüm eski bilgilere adamda sahip olucak.
Büyük ihtimalle geri almaya uğraşmaz ama yine de bir risk var. Ben olsam daha fazla harcama yapmazdım o hesaba.
Yani Steam'in güvenlik sistemi gerçekten çok iyi ama adam salmış hesabını, istese rahatça geri alır ama geri almaya peşine düşmemiş 15 yıldır. Tam da benim hesabı geliştirdiğim zaman alması da komik olur. Yeni hesaba geçerim geçmesine ama hiç geçesim yok. O kadar emeği baştan vermek de benim için meşguliyet demek. Ne yapacağımı da bilemedim şimdi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yani steamın güvenlik sistemi gerçekten çok iyi ama adam salmış hesabını, istese rahatça geri alır ama geri almaya peşine düşmemiş 15 yıldır tam da benim hesabı geliştirdiğim zaman alması da komik olur. Yeni hesaba geçerim geçmesine ama hiç geçesim yok. O kadar emeği baştan vermek te benim için meşguliyet demek. Ne yapacağımı da bilemedim şimdi.
Ben siteyim sana hesap satıyorum. Sen doldurmuşsun hesabı yılı önemli değil kullanıcıyı cezbeden de zaten eski görünmek için alınan hesaplar. Sattım hesabı sen oyunları almışsın, item'lar almışsın canım hazır dolu hesap neden geri almayayım? O yüzden dediğim gibi şu anda hesabı çalan sizsiniz, karşı kişi istediği zaman geri alır bunu unutmayın, yarın birgün hesabınıza erişemediğinizde vay ben ne yaptım demek yerine yol yakınken yedek hesap olarak kullanın, kendinize ait bir hesap kurun.
 
Tamamdır yeni hesap açtım. Guard ayarlamalarını vs. yaptım. Aktarabildiğim herşeyi takasla yeni hesabıma aktaracağım. Artık yeni hesapla sıfırdan başlayacağım. Bu hesabı da ara sıra kullanırım. Bu hesabın geri alınma ihtimali hesap çok eski olsa bile olduğu için yeni hesaba geçiş yapıyorum. Artık ne yapalım eskiden aklım varken eski hesabımı saçma bir nedenden sildiğime yanarım. Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
aga aynısı bana oldu 2.ye oluyor bende aynı sitedem alışveriş yaptım adama yazdım çalıntı hesaplar bunlar zaten biliyorum 2003 yılında steam tarafından hediye edildi diyor bana alırken boyle bilgi vermediler sımdı steam Wallet kodum olsa dahi steam cd keyi ıstıyolar half life platinum packin bende ona nasıl erıseyim 2 .ye oluyor 1 ay sonrasında yeni eposta acarak bı sekılde almıstım bende onca harcama yaptım hesaba csgo madalyalar turnuva pinleri falan 4000 saat vardı saati geçtım de onca param boşa gıdıcek ne yapıcam bılemıyorum
 

Yeni konular

Geri
Yukarı