Satrançta kendimi nasıl geliştirebilirim?

• Konuyu başlatan 269179
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 1.005
Eğer çok yeniyseniz bol bol oynayarak öncelikle oyunu anlamaya çalışın kendi taktiklerinizi geliştirmeye çalışın. Hamle ezberlemeyin, açılış ezberlemeyin.

Bir kitap alarak kitap üzerinden çalışın.

Sakin ve yavaş yavaş sindire sindir ilerlemek için kitap üzerinden çalışmanız, çalıştığınız şeyleri oynadığınız oyunlarda uygulamaya çalışmanız daha iyi olur.

Benim lisede çok yararlandığım bir kitap var bulabilirseniz bunu alıp adım adım takip etmenizi tavsiye ederim:

Bu veya benzeri bir kitaptan çalışınca taşlarınızın en etkili nasıl kullanılması gerektiğini, saldırı ve defansı, açılışların mantığını da anlamaya başlayacaksınız ve belli başlı açılışları ve arkalarındaki mantığı göreceksiniz. Ayrıca oyun açılışından oyun ortasına geçişi, oyun sonları için ihtiyacınız olan teorik bilgileri vs vs öğreneceksiniz.

Ondan sonra zaman içinde kendiniz beyaz ve siyah için kendi stilinizi, kendi açılış kütüphanenizi oluşturabilirsiniz.

Ama eninde sonunda en önemli şey öğrendiklerinizi tahtaya yansıtabilecek kadar çok oyun oynamalısınız, yenilmeyi de bilmelisiniz, yeniliklere de açık olmalısınız hep aynı ezberlerle ilerlememelisiniz.

Eğer çok yeniyseniz bol bol oynayarak öncelikle oyunu anlamaya çalışın kendi taktiklerinizi geliştirmeye çalışın. Hamle ezberlemeyin, açılış ezberlemeyin.

Bir kitap alarak kitap üzerinden çalışın.

Sakin ve yavaş yavaş sindire sindir ilerlemek için kitap üzerinden çalışmanız, çalıştığınız şeyleri oynadığınız oyunlarda uygulamaya çalışmanız daha iyi olur.

Benim lisede çok yararlandığım bir kitap var bulabilirseniz bunu alıp adım adım takip etmenizi tavsiye ederim:

Bu veya benzeri bir kitaptan çalışınca taşlarınızın en etkili nasıl kullanılması gerektiğini, saldırı ve defansı, açılışların mantığını da anlamaya başlayacaksınız ve belli başlı açılışları ve arkalarındaki mantığı göreceksiniz. Ayrıca oyun açılışından oyun ortasına geçişi, oyun sonları için ihtiyacınız olan teorik bilgileri vs. Öğreneceksiniz.

Ondan sonra zaman içinde kendiniz beyaz ve siyah için kendi stilinizi, kendi açılış kütüphanenizi oluşturabilirsiniz.

Ama eninde sonunda en önemli şey öğrendiklerinizi tahtaya yansıtabilecek kadar çok oyun oynamalısınız, yenilmeyi de bilmelisiniz, yeniliklere de açık olmalısınız hep aynı ezberlerle ilerlememelisiniz.

Bu arada arkadaş satranç körü olabilir incelemek lazım. Buradan yardım bir yere kadar 😀

Bu arada arkadaş satranç körü olabilir incelemek lazım. Buradan yardım bir yere kadar 😀

Hocam öncelikle seviyesini yazması gerekir, başlangıç seviyesi olduğunu varsayarak tavsiye verdim. Uzun süredir oynuyorsa ve hiçbir ilerleme yoksa onu bilemem. O durumda da bence teorik bilgi eksikliği ve genelde güçsüz rakiplerle oynama alışkanlığı olabilir. Biraz güçlü bir rakip karşısında başarı seviyesi otomatikman düşecektir.

Aslında satranç çok ciddi bir strateji oyunu, kendimden pay biçerek düşünceme göre, insanlar satranç oynarken sırada ki hamleyi düşünüyor, ancak örneğin 2-3 sonra ki hamleniz için bir konumlandırma yapmak zorundasınız, yani kısacası tuzaklar kurmalısınız, taş gelişimi ve er konumlandırması aslında bakarsanız çok önemli, chesscom üzerinden koçlarla oynamaya başlayabilirsiniz zamanla kafanıza kazınmaya başlayacaktır,

Ama başlangıçta olduğunuzu unutmayın, her bir hareketi dakikalarca düşünerek oynayın, zaten zamanla daha hızlı düşünmeye başlayacaksınız,

Daha fazla oynadıkça aynı pozisyonlarda defalarca kaldıktan sonra o durumlardan çok kolay çıkmaya başladığınızı da fark edeceksiniz. o kitap bu açılış bu gambit diye bir şey yok, planlı ve tecrübeli olursanız başaracaksınız. iyi oyunlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı