Sattığım ekran kartını alıcı iade etmek istiyor

Bulamaz bir alışveriş merkezinde buluştuk.

He o zaman bir görüşün durumu anlatın telefonda. Yeni kart aldığınızı söyleyin bakalım ne diyecek? Fazla atar yaparsa ufaktan sakinleştirin ve işinizin çıktığını 10dk sonra arayacağınızı söyleyin. Sonra buraya gelin bize de anlatın durumu.
 
Büyük ihtimalle neyse bu içime biraz su serpti.
Kartı satarken mesaj yoluyla mı iletişim kurdunuz telefon ile mi konuştunuz? Eğer mesaj varsa testlerin görüntüsünü de atmışsınızdır adama kartın sorunsuz çalıştığının ispatını yaparak alışverişi yapmışsınızdır yani iki taraf da hayırlı olsun demiştir sonra buluşup teslim etmişsinizdir. Yani pozitif bir ticaret döndü alan razı satan razı şeklinde. Bunlar bir delildir eğer mesaj yoluyla görüştüyseniz. Zaten ödemeyi de elden aldıysanız bunu hiçbir şekilde kanıtlayamaz. Siz bunu yazılı şekilde beyan etmediyseniz (Ancak kart çalışmıyor ben bunu iade etmek istiyorum şeklinde yani Kartın çalışmadığını yazılı bir şekilde beyan ettiyse ve siz de bu konuyu WhatsApp üzerinden görüştüyseniz onlar da delil sayılabilir.) Sonuç olarak siz kartın çalıştığını ispat ederek ticareti gerçekleştirdiyseniz ve karşı taraf da bunu onaylayıp ticaret gerçekleştiyse, Kartın da yolda canı sıkılıp bozulacağı tutmadığına göre hukuksal açıdan rahat olabilirsiniz bence
 
Birincisi adamın önünde test etmeden niye satıyorsun? İkincisi o niye alıyor? Üçüncüsü sağlam olduğuna eminsen açıkla ısrar ediyorsa cevap verme ya da hiç cevap verme.
 
Kartı satarken mesaj yoluyla mı iletişim kurdunuz telefon ile mi konuştunuz? Eğer mesaj varsa testlerin görüntüsünü de atmışsınızdır adama kartın sorunsuz çalıştığının ispatını yaparak alışverişi yapmışsınızdır yani iki taraf da hayırlı olsun demiştir sonra buluşup teslim etmişsinizdir. Yani pozitif bir ticaret döndü alan razı satan razı şeklinde. Bunlar bir delildir eğer mesaj yoluyla görüştüyseniz. Zaten ödemeyi de elden aldıysanız bunu hiçbir şekilde kanıtlayamaz. Siz bunu yazılı şekilde beyan etmediyseniz (ancak kart çalışmıyor ben bunu iade etmek istiyorum şeklinde yani kartın çalışmadığını yazılı bir şekilde beyan ettiyse ve siz de bu konuyu WhatsApp üzerinden görüştüyseniz onlar da delil sayılabilir.) Sonuç olarak siz kartın çalıştığını ispat ederek ticareti gerçekleştirdiyseniz ve karşı taraf da bunu onaylayıp ticaret gerçekleştiyse, kartın da yolda canı sıkılıp bozulacağı tutmadığına göre hukuksal açıdan rahat olabilirsiniz bence.

Tam da böyle oldu ama WhatsApp mesajlarına daha görüldü atmadım😐 adam sağını solunu inceleyerek aldı.

Birincisi adamın önünde test etmeden niye satıyorsun? İkincisi o niye alıyor? Üçüncüsü sağlam olduğuna eminsen açıkla ısrar ediyorsa cevap verme ya da hiç cevap verme.
25c2f33c-d77d-450a-bf2f-66aea056aadf.jpg
3a19842c-800b-4f1a-88ba-fbe56b986455.jpg
aef40e09-470a-4f39-8b1e-0a0f13daab55.jpg
7059534f-b5ee-4d30-95fd-4c88ff4c951e.jpg
7059534f-b5ee-4d30-95fd-4c88ff4c951e.jpg
389ad11b-4ee0-41f9-8008-47f96a4b4cd5.jpg
 
Tam da böyle oldu ama WhatsApp mesajlarına daha görüldü atmadım😐 adam sağını solunu inceleyerek aldı.

WhatsApp konuşmalarında anlaştığınıza, bir sorun olmadığına dair bir mesaj göndermedi mi adam ya da bu türde bir konuşma geçmedi mi? Eğer yüz yüzeyken tamam sorun yok alıyorum dediyse video ya da ses kaydı olmadan, ya da bir şahit falan olmadan kanıtlayamazsın bunu. Bir de dostum ikinci el bir eşya alırken ya da satarken mutlaka ibraname imzalayın. Yarın öbür gün yargıda bir olay olduğunda bu tip konularda elinizde sağlam bir delil olsun
 
WhatsApp konuşmalarında anlaştığınıza, bir sorun olmadığına dair bir mesaj göndermedi mi adam ya da bu türde bir konuşma geçmedi mi? Eğer yüz yüzeyken tamam sorun yok alıyorum dediyse video ya da ses kaydı olmadan, ya da bir şahit falan olmadan kanıtlayamazsın bunu. Bir de dostum ikinci el bir eşya alırken ya da satarken mutlaka ibraname imzalayın. Yarın öbür gün yargıda bir olay olduğunda bu tip konularda elinizde sağlam bir delil olsun.

Letgo üzerinden mesajlarımız mevcut eğer mümkünse akşam gelip alayım dedi.
 
Letgo üzerinden mesajlarımız mevcut eğer mümkünse akşam gelip alayım dedi.
Karışık bir durum. Konuşmanın içeriğini tam bilmeden bir yorum yapamıyorum malesef ancak kartta hiçbir sorun olmadığını düşünüyorsanız gerçekten muhtemelen diğer arkadaşların da dediği gibi dolandırıcı felan olabilir ya da aldığına pişman olmuştur iade etmek istiyordur bu şekilde. Sonuçta sizin de bu duruma karşı iddianız, "Ben verdiğimde sağlamdı test sonuçları fotoğraflarla sabit, belki kartı siz bozdunuz?" Şeklinde olacaktır o kişi de bunu kanıtlayamaz. Eğer üstelerse WhatsApp yolu ile kendinizi doğru şekilde ifade ederek durumu konuşun. Telefon ile konuşacaksanız da ne olur ne olmaz diye bir ses kaydedici indirip konuşmayı kayıt edin bence. Eğer ki olay yarın öbür gün yargıya giderse yazdığınız yada söylediğiniz şeylerin lehinize yada aleyhinize delil olarak kullanılabileceğini unutmayın
 
Büyük ihtimalle neyse bu içime biraz su serpti.



Kart eski bir kart olduğundan dolayı macununu yeniledim kartın arkasındaki 2 tane vida yalama olduğu için o vidaları takmakla uğraşmadım o vidaları sorun ediyor kartın arkasında 2 tane vida eksik diyor.
Satarken vidanın eksik olduğunu bahsettiyseniz dönüş yapmanıza gerek yok. Ürünün eksiğini bahsetmediyseniz bilemedim.
 
Peki en başta vidaların eksik olduğunu söyledin mi?
Eğer vidaların eksik olduğunu söylemediysen ve alıcı bunu sonradan fark ettiyse, kandırıldığını düşünmesi normaldir. Kart düzgün çalışsa bile kartın işlem gördüğünü düşünerek hareket eder.
En başta kartı içini açtığını vidaları takmadığını dürüst bir şekilde söylediysen o da kabul ettiyse sorun yoktur.

Anlatımında sanki söylemedin gibi anlaşılıyor.

2. el olarak, parayı elden bile alsa, tüketici hakem heyeti ve polise verme imkanı var aklında olsun.
 

Geri
Yukarı