Hayır bu saçmalama olayı değil, konu şimdiye kadar olmadığı derecede ciddi. 
2000 yıllarından önce doğu akdeniz sıradan bir denizdi. 2000'li yıllarda orada 40 trilyon metreküp doğalgaz olduğu saptandı. O günden sonra doğu Akdeniz'in bir santimi dahi çok değerli duruma geldi. Buna göre bölge ülkeleri kıta sahanlığı için kendi aralarında çeşitli anlaşma imzaladılar. 
Tam da doğalgaz bulunduğu sıralarda akp başa geldi, bölge ülkeleri çeşitli anlaşmalar imzalarken akp sadece uyudu. 20 yıl sonra akp henüz resmi dahi olmayan Libya hükümeti ile geçerliliği tartışılır kıta sahanlığı anlaşması imzaladı. Oysa bölge ülkeleri ATI alan üsküdarı geçmişti. 
İşte şimdi hem bölge ülkeleri hem dünyanın güçlü ülkelerinin gözünü diktiği doğu akdeniz için Akp'nin yaptığı bu uyduruk anlaşma ortalığı karıştırdı. Dahası var ama bu kadarı yeter sanırım.