Savaş mı çıkacak?

Ya hocam bırakın ekonomiyi falan İran'ı. Ben size 2 3 yıl sonrası için konuşmuyorum 10 15 yıl sonrası için konuşuyorum. Bakın dünyanın dengeleri değişiyor. ABD'deki küresel para baronları Çin'e akıyor. Artık ne birçok Avrupa devleti ne de ABD eski gücünde olacak. Savaş kaçınılmaz. 2 DS gördük bunu. İngiltere'de olan güç ABD'ye aktı. ABD süper güç oldu. Şimdi ABD'den Çin'e geçiyor bu Çin'in yükselişi bu yüzden. Bak iki saattir anlatıyorum. Dünyaya bakın bırakın iç siyaseti o bunu şu şunu yaptı. Olaya jeostratejik ve jeopoltik bakın. Türkiye Çin ejder yolu üzerinde. Ekonomi bugun kötu olur yarın duzgun olur. Size bir öneri veriyim herkese ekonominin neden kötü olduğunu anlayın. Tüsiad denen lanet bir kuruluş var. Bunu okuyun öğrenin bakış açınız baştan sona değişir. Size dünyayı anlatıyorum gene lafı iç siyasete çekiyorsunuz.

Evet 10-15 yıl sonra 2 elle birşeyi kavrayabilir ancak yakın gelecekte çok zor ülke hiçbir şey yapmıyor.

Hocam zamanın da şimdiki cumhurbaşkanının dediği bir şey var dış güçlerin ekonomiyi etkilemesi ile sağlam vücuda virüs işlemez diyor yani o yüzden şu ülke şu koalisyon yüzünden ülkenin ekono misinin kötü olması diye bir şey yok küçücük Hollanda tarım da 2.nci ise bu işte bir terslik var demektir.

Hocam daha anlatmakla zaman kaybetmeyelim konu zaten kaydıkça kaydı. Yoksa iş uzayacak. En iyisi kapansın konu, dediğim gibi Tüsiad'a bakın derim.

Hocam daha anlatmakla zaman kaybetmeyelim konu zaten kaydıkça kaydı. Yoksa iş uzayacak. En iyisi kapansın konu, dediğim gibi Tüsiad'a bakın derim.
Gereksiz bakmak TÜSİAD yüzünden ülkenin ekonomisin kötü olduğunu düşünmüyorum size iyi forumlar.
@Webcam kullanan insan konuya çözüldü atarsanız ya da kilitlerseniz iyi olur bence.

Dünyada 4 tane büyük süper güç var. Bunlar birbirleriyle sürekli ihtilaf halindeki Amerika, Çin, Rusya ve İsrail'dir. Türkiye'nin çekinmesi için bu saydığım 4 ülkenin topyekûn bize saldırmaları gerekir. İçlerinden birisi sadece çekimser kalsa bu kalan üç ülkenin gözünde o tek ülke dolaylı Türkiye'ye destek veriyor imasına yol açar.

Afganistan'da Vietnam'da topuğunu kıstırarak kaçan Amerika'nın bize saldırması için ortada geçerli bir gerekçe yok. Doğal gaz mı var petrol mü var.

Çin desek adamların tüm dünyada virüs kaynaklı kötü imajını düzeltmek varken üstüne böyle bir topa gireceğini hiç sanmam.

Gelelim Rusya'ya adamların uçağını düşürdük hava savunma sistemlerini dandik SİHA ile madara ettik savaşacak olsalar çoktan savaşırlardı.

Geriye kaldı İsrail onlarda arkalarında Uncle Sam olmadan hiçbir halt yiyemez. Kaldı ki Türkler ne Afganlara ne Vietnamlılara ne de Araplara benzer burada taş üstünde taş bırakmasalar da bir kaç hain dışında kimse yerini yurdunu terk etmez ölümüne mücadele eder. Geçmiş tecrübeyle sabittir bunu onlarda çok iyi biliyor. Kısaca sıkar.

Son düzenleme:
Savaş çıkarsa:açık ve net söylüyorum:Hasta adam osmanlı'dan beter haldeyiz.Ordumuz dünyanın en güçlü orduları arasında iken lanet emperyaller yüzünden kısırlaştırıldı.Ben 1967 doğumluyum.550 gün askerdim.Sadece acemilik 82 gündü.Şimdi paralı maralı bitti ordu.Savaş durumunda alınacak tüm tedbir dosyaları 2 milyon A4 ebatında bilgiler,birilerine suikast yapılacak ayağına kozmik odadan Abd'nin ellerine teslim edildi.Tank-palet fabrikamız katar'lılara 50 milyona gitti.Tüm askeri okullar,askeri hastaneler kapatıldı.Gerisini siz söyleyin.Ölmüşüz de ağlayanımız yok!

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı