Savaş mı çıkacak?

Sen kötü yönden düşünüyorsun anladığım kadarıyla bende gelecekte ortadoğunun hamisi olarak görüyorum kaderini.

Hocam nasıl bu şekilde gördüğünüzü ayrıntılı bir şekilde söyler misiniz ekonomik derseniz ekonomi belli imkansız derim askeri olarak derseniz İran bizi ortadoğu ya sokmaz fetih olarak yani ne şekilde bunu diyebiliyorsunuz ki?

Yunan tarafı en sonunda, saçmalamayı kesecek, bizim gemilerimizin de işi bittikten ve bölgeyi terk etmelerinden sonra olayın son bulacağını tahmin ediyorum.

Hayır bu saçmalama olayı değil, konu şimdiye kadar olmadığı derecede ciddi.
2000 yıllarından önce Doğu Akdeniz sıradan bir denizdi. 2000'li yıllarda orada 40 trilyon metreküp doğal gaz olduğu saptandı. O günden sonra Doğu Akdeniz'in bir santimi dahi çok değerli duruma geldi. Buna göre bölge ülkeleri kıta sahanlığı için kendi aralarında çeşitli anlaşma imzaladılar.
Tam da doğal gaz bulunduğu sıralarda AKP başa geldi, bölge ülkeleri çeşitli anlaşmalar imzalarken AKP sadece uyudu. 20 yıl sonra AKP henüz resmi dahi olmayan Libya hükümeti ile geçerliliği tartışılır kıta sahanlığı anlaşması imzaladı. Oysa bölge ülkeleri atı alan üsküdarı geçmişti.
İşte şimdi hem bölge ülkeleri hem dünyanın güçlü ülkelerinin gözünü diktiği Doğu Akdeniz için AKP'nin yaptığı bu uyduruk anlaşma ortalığı karıştırdı. Dahası var ama bu kadarı yeter sanırım.

Hayır bu saçmalama olayı değil, konu şimdiye kadar olmadığı derecede ciddi.
2000 yıllarından önce doğu akdeniz sıradan bir denizdi. 2000'li yıllarda orada 40 trilyon metreküp doğalgaz olduğu saptandı. O günden sonra doğu Akdeniz'in bir santimi dahi çok değerli duruma geldi. Buna göre bölge ülkeleri kıta sahanlığı için kendi aralarında çeşitli anlaşma imzaladılar.
Tam da doğalgaz bulunduğu sıralarda akp başa geldi, bölge ülkeleri çeşitli anlaşmalar imzalarken akp sadece uyudu. 20 yıl sonra akp henüz resmi dahi olmayan Libya hükümeti ile geçerliliği tartışılır kıta sahanlığı anlaşması imzaladı. Oysa bölge ülkeleri ATI alan üsküdarı geçmişti.
İşte şimdi hem bölge ülkeleri hem dünyanın güçlü ülkelerinin gözünü diktiği doğu akdeniz için Akp'nin yaptığı bu uyduruk anlaşma ortalığı karıştırdı. Dahası var ama bu kadarı yeter sanırım.

Kıta sahanlığı denen bir durum iki tarafta herhangi bir şekilde ege de hak iddia edemez Türkiye kıta sahanlığı dolayısı ile ederse Yunanistan'da eder o zaman Yunanistan'ın İzmir'i alma hakkı olur çok zor bir durum keşke uşi antlaşması imzalmasaydı.

Arkadaşlar gidip yeni konu açın daha iyi konuyu kaydırıp uzatmayın uzatacak iseniz açın yeni konu orada herkes fikrini beyan eder ve biz de bu tartışmanız yerine konuya yazılacak olan mesajlara bakmak için sayfalarca aramak zorunda kalmayız.

Kıta sahanlığı denen bir durum iki tarafta herhangi bir şekilde ege de hak iddia edemez Türkiye kıta sahanlığı dolayısı ile ederse Yunanistan'da eder o zaman Yunanistan'ın İzmir'i alma hakkı olur çok zor bir durum keşke uşi antlaşması imzalmasaydı.

Yunanistan Mısır gibi bir devletle anlaşma imzalarken işini daha garantiye alıyor ama bizimkiler daha meşru bile olmayan Libya hükümeti ile anlaşma yapıyor ki, onu da zaten kimse tanımaz.

Hocam nasıl bu şekilde gördüğünüzü ayrıntılı bir şekilde söyler misiniz ekonomik derseniz ekonomi belli imkansız derim askeri olarak derseniz İran bizi ortadoğu ya sokmaz fetih olarak yani ne şekilde bunu diyebiliyorsunuz ki?

Ya hocam bırakın ekonomiyi falan İran'ı. Ben size 2 3 yıl sonrası için konuşmuyorum 10 15 yıl sonrası için konuşuyorum. Bakın dünyanın dengeleri değişiyor. ABD'deki küresel para baronları Çin'e akıyor. Artık ne birçok Avrupa devleti ne de ABD eski gücünde olacak. Savaş kaçınılmaz. 2 DS gördük bunu. İngiltere'de olan güç ABD'ye aktı. ABD süper güç oldu. Şimdi ABD'den Çin'e geçiyor bu Çin'in yükselişi bu yüzden. Bak iki saattir anlatıyorum. Dünyaya bakın bırakın iç siyaseti o bunu şu şunu yaptı. Olaya jeostratejik ve jeopoltik bakın. Türkiye Çin ejder yolu üzerinde. Ekonomi bugun kötu olur yarın duzgun olur. Size bir öneri veriyim herkese ekonominin neden kötü olduğunu anlayın. Tüsiad denen lanet bir kuruluş var. Bunu okuyun öğrenin bakış açınız baştan sona değişir. Size dünyayı anlatıyorum gene lafı iç siyasete çekiyorsunuz.

Yunanistan Mısır gibi bir devletle anlaşma imzalarken işini daha garantiye alıyor ama bizimkiler daha meşru bile olmayan Libya hükümeti ile anlaşma yapıyor ki, onu da zaten kimse tanımaz.
Libya hükümeti güvenilmezdir Arapların her zaman bizi sattığı tek gerçektir acilen bunun ile ilgili koalisyon kurup gerekli ülkelere gitmeliyiz uluslararası hukuk da kendi lehimize olan şeyleri savunmalıyız.

Savaşlar artık sahada olmadığı için savaş çıkacağını sanmıyorum. Olası bir ortadoğu savaşı çıkarsa eğer ülkemiz Rusya İran Pakistan Çin gibi güçler haricinde yanına başka bir güç alamayacak gibi. Bu yüzden savaş çıkmaması temennimiz.

Ya hocam bırakın ekonomiyi falan İran'ı. Ben size 2 3 yıl sonrası için konuşmuyorum 10 15 yıl sonrası için konuşuyorum. Bakın dünyanın dengeleri değişiyor. ABD'deki küresel para baronları Çin'e akıyor. Artık ne birçok Avrupa devleti ne de ABD eski gücünde olacak. Savaş kaçınılmaz. 2 DS gördük bunu. İngiltere'de olan güç ABD'ye aktı. ABD süper güç oldu. Şimdi ABD'den Çin'e geçiyor bu Çin'in yükselişi bu yüzden. Bak iki saattir anlatıyorum. Dünyaya bakın bırakın iç siyaseti o bunu şu şunu yaptı. Olaya jeostratejik ve jeopoltik bakın. Türkiye Çin ejder yolu üzerinde. Ekonomi bugun kötu olur yarın duzgun olur. Size bir öneri veriyim herkese ekonominin neden kötü olduğunu anlayın. Tüsiad denen lanet bir kuruluş var. Bunu okuyun öğrenin bakış açınız baştan sona değişir. Size dünyayı anlatıyorum gene lafı iç siyasete çekiyorsunuz.
Hocam zamanın da şimdiki cumhurbaşkanının dediği bir şey var dış güçlerin ekonomiyi etkilemesi ile sağlam vücuda virüs işlemez diyor yani o yüzden şu ülke şu koalisyon yüzünden ülkenin ekonomisinin kötü olması diye bir şey yok Küçücük Hollanda Tarım da 2.nci ise bu işte bir terslik var demektir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı