Savaş pilotu için eşit ağırlık yeterli midir?

Elptra203

Hectopat
Merhaba, ben bu aralar savaş pilotu olmak istiyorum. Biraz gezindim eşit ağırlıkdan almıyorlarmış diye duydum.

Eşit ağırlıktan alıyorlar mı ve hangi matematik konularını bilmem lazım?

Okuduğum bir sitede sayısal diyor o sivil pilot mu o zaman?

Ve başka forumda lise 1 matematiğini bilsen yeter dedi diye gördüm

:/

Sivil pilot için ya 10000 gibi bir sayısal sıralaması ya da yanlış bilmiyorsam 80 bin euro gibi bir para ödemeniz lazım. Savaş pilotu olmak çok zor.

Savaş pilotu olmak için neler yapmam lazım liseden mezun oldum diyelim eşit ağırlıkdan
Önce MSÜ'den sonra da YKS'den (hangi puan lazım bilmiyorum) iyi bir puan alman lazım. Sonra HHO'ya gireceksin sonra da HHO'nun en iyisi olacaksın. Ondan sonra belki olabilirsin. YouTube'da bununla alakalı videolar var, onlardan daha iyi öğrenebilirsin.

Önce MSÜ'den sonra da YKS'den (hangi puan lazım bilmiyorum) iyi bir puan alman lazım. Sonra HHO'ya gireceksin sonra da HHO'nun en iyisi olacaksın. Ondan sonra belki olabilirsin. YouTube'da bununla alakalı videolar var, onlardan daha iyi öğrenebilirsin.
Yks girmeden MSÜ mü girmem gerek

Ve o videoların ismini söyleyebilir misin

Merhaba, ben bu aralar savaş pilotu olmak istiyorum. Biraz gezindim eşit ağırlıkdan almıyorlarmış diye duydum.

Eşit ağırlıktan alıyorlar mı ve hangi matematik konularını bilmem lazım?
Hocam öncelikle savaş pilotu olmak MSÜ'ye girmeniz gerekiyor burada yollar 3'e ayrılır. Hava Harp Kuvvetleri(Sayısal)
Kara Harp Kuvvetleri(Sayısal-Eşit Ağırlık)
Deniz Harp Kuvvetleri(Sayısal)
3'ü de savaş pilotu çıkarıyor. Eşit ağırlıktan gireceksiniz MSÜ'de Kara Harp Okulu elemelerine çağırılmak için gereken puanı almanız lazım ayrıca YKS'de de iyi bir sıralamaya sahip olmanız lazım(5K-25K). Kara Harp Okulu girme şartlarına internetten bakarsınız zaten. Diyelim ki girdiniz 3.sınıfta pilotajda elverişlidir raporunu alabilirsiniz eğitimleriniz başlar yaklaşık 3-4 yıl sürüyor. Bittiğinde pervaneli veya jeti seçip onu da başarı ile tamamlarsanız Kara Havacı Pilot olarak işe başlarsınız.

MSÜ'de Hava Harp Okuluna gitmeniz lazım. Bunun için fiziki yeterliliklerin yanı sıra mülakatlara ve sınavlar da olacak. Sınavların biri TYT biri AYT şeklinde diye biliyorum. İnternete göre baraj en son 320 civarlarındaymış havacılık için. Ayrıca Havacılık okuyan herkesin pilot olamadığını hatta büyük bir çoğunun olamadığını söylememde fayda var. Yanlışım varsa lütfen bilen biri düzeltsin bende b planım olarak MSÜ düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı