Savaşlarda tecavüz neden bu kadar yaygın?

  • Konuyu başlatan Rouly
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 386

Rouly

Decipat
Katılım
14 Ağustos 2022
Mesajlar
3.551
Makaleler
2
Çözümler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu soru aklıma çok takıldı. Savaşan iki tarafta savaşı kaybederler ise eşlerinin, çocuklarının, sevdikleri insanların düşmanın elinden geçmesini istemiyor ama kazanan taraf sürekli kaybeden taraftaki kadınlara, çocuklara tecavüz etmek istiyor. Yer yüzünde bütün beyliklerde, devletlerde, imparatorluklarda bu var. Mantıklı bir açıklaması olan var mı? Çünkü ben kendi eşine ve çocuğuna tecavüz edilmesini istemeyen birisinin başkasının eşine ve çocuğuna tecavüz etmek istemesinin sebebini anlamıyorum.
 
Bekar askerler (bekar bile olmasalar) için savaşın ganimeti biraz da bu yönde. Bir hocam vardı din savaşlarında bile askerler din için değil de ganimet için savaşa gitmiştir demişti. Bütün askerler değildir ancak bunun için giden illaki vardır. Ganimet dediğim şey illaki bir torba altın değildir. Ki günümüzde bile bu tür saçmalıklar devam ederken o dönemlerde olmasını bu kadar yadırgamıyorum.
 
Bunun mantıklı bir açıklaması olamaz. Bir ihtimal kazanan tarafın kaybeden tarafın neslini yok etmek adına kendi nesliyle karşıyı bozmaya çalışması bunu açıklayabilir sadece.
 
Bunun mantıklı bir açıklaması olamaz. Bir ihtimal kazanan tarafın kaybeden tarafın neslini yok etmek adına kendi nesliyle karşıyı bozmaya çalışması bunu açıklayabilir sadece.
O kadar zeki olduklarını sanmıyorum. Bana kalırsa sadece cinsel açlık ve namussuzluk.
 
Düşünsene, hiçbir şey seni engelleyemez ve kendi askerini bile öldürebilirsin. Çatışmada öldü demen yeterli. Kaddınlar ise tamamen savunmasız, işte bu yüzden kafayı sıyırmak üzere kalan askerler hınclarını bu şekilde çıkarıyorlar.
 
Savaşta kural yoktur. İğrençtir, serttir, acımasızdır. Hiç bir şey yapamazsın. Elinden bir şey gelemez. Bu bana Guts'un karısının tecavüze uğradığı sahne geldi aklıma. Askerler bir anda cehennem gibi bir yere geliyorlar canavarlar tarafından dirice yeniliyor. Kısaca kaybediyorlar. Mangada kardeşin dediğin, savaşta düşmanın dediğin kişi, tanımadığın birisi karına kızına tecavüz ediyor gözünün önünde. Kimseye yaşatmasın.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı