Savaşta masum taraf diye bir şey yok

Rouly

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
İlk insan Adem'den beri veya evrimini tamamlamış ilk insandan beri hangisine inanıyorsunuz bilmiyorum ama tarih boyunca bir tane bile, evet cidden bir tane savaşta bile masum taraf diye bir şey yoktu. İstisnasız bir şekilde iki tarafta suçludur savaşta.
dünya genelinde Filistin'e yardım diye haykıran kişilere sesleniyorum. Az önce hamasın bir videosunu gördüm, videoda İsrail sınırında plaja giden yabancı insanlara ateş açıldı ve tek bir kişi bile sağ kalmadı. Veya okulda ders işlenirken okulu bombalayarak bütün çocukları öldüren İsrail. Savaş emrini veren kişiler son güvenlikli alanlarından insanların ölümüne karar veriyor ve olan yine halka oluyor. Savaşta suçsuz taraf yok ama suçsuz insan vardır ve ne hikmetse ölen hep suçsuz insan oluyor. 😃

Benim anlamadığım şey iki tarafta kendi ölülerine şehit diyor öldürdüğü düşmana ise leş diyor nasıl oluyor bu iş? 😃

Ne olursa olsun kazanan taraf haklı olucak, ölüleri şehit, öldürdükleri leş.
Savaşta masum taraf vardır ama önemsizdir.

Savaşta olanlar genellikle gariban halka olur. Zenginlere hiçbir şey olmadığını görebilirsiniz ve gerçekten olayla hiçbir alakası olmayan masum halka oluyor genellikle. Bu yüzden hiçbir zaman için ne savaşa destek verin ne de destekleyin. Bu dünya hepimize yeter. Sırf bazı kişilerin siyasi çıkarı için savaşı desteklemeyin. Netenyahu'nun gücü düşmüşken bu savaşla birden yükseldi, ne tesadüf...

Batı bloğu Orta Doğu'da Türkiye gibi denge yerine İsrail gibi Batı'ya yaslanan bir istikrar isterken, Doğu bloğu ise Orta Doğu'da öyle bir gücün oturmasını istemeyip İslam'ı ve demagojiyi kullanarak destek sunuyor. Türkiye'nin işi zor. Batı ile ilişkilerini iyi tutsa, Batı bunu kullanıp Rusya'yı darlayacak ve mızrağın ilk ucu her türlü Türkiye'ye batacak. Ekonomi, Endüstri ve Askeri gücün önemi işte...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı