Savunma sanatı önerisi

mtn170dx

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar boyum 1.66 kilomu hatırlamıyorum ama 1 aylık çalışmayla rahat verebileceğim şekilde orası sorun değil daha çok boyumdan dolayı kendimi en iyi şekilde savunabileceğim bir savunma sanatı önerebilir misiniz, sizce tekme odaklı mı yoksa yumruk odaklı mı tercih etmeliyim? Ve boksa başlarsam eğer burnum büyür mü acaba tipimle alakalı tek artım burnumun büyük olmaması onu da kaybetmek istemiyorum açıkçası.

4 sene judo yapmış biri olarak önerebilirim. Boyunuz da uygun.

Hocam benim yüzüme doğru bir şey geldiğinde refleks olarak gözüm kapanıyor saniyelik bunu nasıl aşabilirim biliyor musunuz? Aynı şekilde çok yüksek sesli bir ortamda olduğumda da ani ses olunca kapanıyo yine saniyelik.

Hocam benim yüzüme doğru bir şey geldiğinde refleks olarak gözüm kapanıyor saniyelik bunu nasıl aşabilirim biliyor musunuz?

Öncelikle bu istem dışı bir şey. Yani tamamen engellemek pek mümkün değil.

Sakin kalabildiğiniz sürece istem dışı tepkileri azaltmak mümkün ancak bu tecrübeyle alakalı.

Yaşın kaç? Onu da belirt ki yaşına göre vücudunun bir şeye ne kadar adapte olabileceğine/ne kadar esneyebileceğine göre önerilsin.

Arkadaşlar boyum 1.66 kilomu hatırlamıyorum ama 1 aylık çalışmayla rahat verebileceğim şekilde orası sorun değil daha çok boyumdan dolayı kendimi en iyi şekilde savunabileceğim bir savunma sanatı önerebilir misiniz, sizce tekme odaklı mı yoksa yumruk odaklı mı tercih etmeliyim? Ve boksa başlarsam eğer burnum büyür mü acaba tipimle alakalı tek artım burnumun büyük olmaması onu da kaybetmek istemiyorum açıkçası.
Boks kesinlikle. Burnunuz niye büyüsün ayrıca?

Öncelikle bu istem dışı bir şey. Yani tamamen engellemek pek mümkün değil.

Sakin kalabildiğiniz sürece istem dışı tepkileri azaltmak mümkün ancak bu tecrübeyle alakalı.

Boks'a ilgim var fakat bu yüzden hiç başlamadım rakibimle karşı karşıyayken yine gözüm kapanır da yumruk yersem falan diye.

Hocam normal kavgada kısa vadede işe yarar mı? Yani demek istediğim tekvando falan da uzun süre yaparsan işine yarıyor ama ben şahsen 1 sene civarı gittim aralıklı da olsa ve pek bi işe yaradığını sanmıyorum anca 2-3 sene yapmak gerekiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı