Savunma sanatı önerisi

Boks'a ilgim var fakat bu yüzden hiç başlamadım rakibimle karşı karşıyayken yine gözüm kapanır da yumruk yersem falan diye.

Boksa başlayınca gel bakalım ringe seni bir dövelim demiyorlar ki. Yavaş yavaş öğreniyorsun. İlk 1-2 ay birine yumruk bile atmazsın belki.

Yüze yumruk alacağımdan yüzümde kalıcı hasar olmasını istemiyorum çevremden çok söyleyen var burnumun büyüyeceğini.

MMA veya çıplak el boks falan değil bu. 12-14 oz devasa eldivenler kullanılıyor hem rakibi hem kendini korumak için. Çevrendeki arkadaşlar nasıl böyle bir kanıya varmış bilmiyorum ama hasar alınca içeri göçer falan dese daha inandırıcı olurmuş. Dövüş sporlarını vahşi olarak görmeyin. Muay Thai kickboks ve MMA dışında hepsi çok güvenli.

18'im geç kaldım mı ki başlamak için hala ilgim var çünkü.
Hayır. Daha büyük yaşlarda başlayıp amatör müsabakalara katılanlar bile oluyor. Çok yüksek yerlere gelme hedefiniz yoksa 18 hiç geç değil.

Bu yüzden hiç başlamadım rakibimle karşı karşıyayken yine gözüm kapanır da yumruk yersem falan diye.

İstem dışı bir durum olduğu için rakibiniz de bunu yaşayabilir. Tecrübe arttıkça bu durumlardan kaçınabilir hâle geleceksiniz tabii ki.

Hocam judo çok iyi bir grappling sporu ama savunma için çok faydalı olacağını düşünmüyorum.

Sokak kavgalarını baz alırsak neredeyse hiçbir faydası olmaz, bu doğru. Adamı tutup kanca atışı yapayım falan, suratınıza yapıştırırlar.

Judo, vücudunuzu eğitme açısından çok faydalı. Boks veya başka bir spor dalı ile birlikte yapılabilir. Ancak tek başına dediğiniz gibi faydasız.

MMA veya çıplak el boks falan değil bu. 12-14 oz devasa eldivenler kullanılıyor hem rakibi hem kendini korumak için. Çevrendeki arkadaşlar nasıl böyle bir kanıya varmış bilmiyorum ama hasar alınca içeri göçer falan dese daha inandırıcı olurmuş. Dövüş sporlarını vahşi olarak görmeyin. Muay Thai kickboks ve MMA dışında hepsi çok güvenli.

Hayır. Daha büyük yaşlarda başlayıp amatör müsabakalara katılanlar bile oluyor. Çok yüksek yerlere gelme hedefiniz yoksa 18 hiç geç değil.

Hocam peki boyumla alakalı bir sorun olur mu ve ne kadar sürede gelişme gösterebilirim dersiniz? Bir anda boy atacağımı hiç sanmıyorum genimde yok çünkü şimdiye kadar atmadım zaten kısa olacağını düşünüyorum ve ileride devam edersem de ona göre seçmek istiyorum.

Hocam kilonuz fazla değilse BJJ tarzı şeyler de olabilir. Hızlı şekilde hareket edebilmeniz çok iyi bir artı olur.
Çok şov işi gibi duruyor ya dediğim gibi tekvandoyla uğraştım 1 sene civarı. Anca 2-3 sene gitmem gerekir o kadar uzun vadeli bir şeye devam edemem.

Hocam peki boyumla alakalı bir sorun olur mu ve ne kadar sürede gelişme gösterebilirim dersiniz? Bir anda boy atacağımı hiç sanmıyorum genimde yok çünkü şimdiye kadar atmadım zaten kısa olacağını düşünüyorum ve ileride devam edersem de ona göre seçmek istiyorum.

Çok şov işi gibi duruyor ya dediğim gibi tekvandoyla uğraştım 1 sene civarı. Anca 2-3 sene gitmem gerekir o kadar uzun vadeli bir şeye devam edemem.

Boyun uzun olması avantaj olsa da kısa diye yapamazsınız diye bir şey yok. 2 ayda diğer insanlardan daha iyi boks yapabilecek seviyeye gelirsiniz. 6 ayda iyi bir seviyeye gelirsiniz. Devamı da ne kadar yaparsanız o kadar gelişirsiniz.
Bjj en yerde en iyi dövüşebileceğiniz spordur. Ayakta kickboks nasılsa yerde bjj öyledir. Şov işi değil asla.

Boyun uzun olması avantaj olsa da kısa diye yapamazsınız diye bir şey yok. 2 ayda diğer insanlardan daha iyi boks yapabilecek seviyeye gelirsiniz. 6 ayda iyi bir seviyeye gelirsiniz. Devamı da ne kadar yaparsanız o kadar gelişirsiniz.
Bjj en yerde en iyi dövüşebileceğiniz spordur. Ayakta kickboks nasılsa yerde bjj öyledir. Şov işi değil asla.

Hocam yerde derken yerden kastınız nedir anlayamadım. Ve bjj için 2 ayda gelişme gösterebilir miyim sizce ve boyumdan dolayı bir avantajım olur mu?

Hocam yerde derken yerden kastınız nedir anlayamadım. Ve bjj için 2 ayda gelişme gösterebilir miyim sizce ve boyumdan dolayı bir avantajım olur mu?

Yerde dövüş dediğim rakibi düşürüp yerde boğuşma falan. BJJ yerde rakibi pes ettirmeye yönelik bir spor. Boğma, eklemleri kırmaya zorlama gibi yöntemlerle rakibi pes ettirebilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan anlayabilirsin ne olduğunu. Bjj hakkında pek bilgim yok. Boks en mantıklısı olur sizin için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı