Sayısal 26k için Üniversite ve bölüm önerisi

İlker0

Hectopat
Ege elektrik elektronik ve katip çelebi PC müh. Arasında kaldım. Bu okulları bilen veya başka bölüm tavsiyesi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
PC yazmayin o siralamaya EE yazın. Derslerinizin yüzde 80i ortak zaten. Daha iyi egitim alirsiniz. Ege iyidir.

İlk 2 sene tüm mühendisliklerin ortak, ancak kesinlikle %80 ortak değil. Özellikle 3. ve 4. sınıf için alan dersleri arttıkça oldukça ayrılıyorlar.

Ege elektrik elektronik ve katip çelebi PC müh. Arasında kaldım. Bu okulları bilen veya başka bölüm tavsiyesi olan var mı?

Amacınız yazılımcı olmak ise kesinlikle Bilgisayar Mühendisliği.

yazılım veya elektrik bu iki alana özel ilgilerimin olduğunu düşünmüyorum. Bilgisayarla aram fena değil ama tabi mühendislikle çok bağlantılı bir bilgim yok. Elektrik konusunda da lisede fizikle aram baya iyiydi hatta sınavda fiziği fulledim.
İlk 2 sene tüm mühendisliklerin ortak, ancak kesinlikle %80 ortak değil. Özellikle 3. ve 4. sınıf için alan dersleri arttıkça oldukça ayrılıyorlar.

Hocam ayrilacaklae tabii ki ama yazılımcı olmak isteyen adam elektronik okuyabilir bence. Boş bir yerde Bilgisayar okumaktansa.

Hocam ayrilacaklae tabii ki ama yazılımcı olmak isteyen adam elektronik okuyabilir bence. Boş bir yerde Bilgisayar okumaktansa.

Gömülü sistem yazılımı hariç elektronikte göreceğin CS eğitimi oldukça kısıtlı. Ayrıca şirketler developer iş ilanlarında her zaman Bilgisayar Mühendisliği mezunlarını öncelik yapar. Elektrik-Elektronik Mühendisliği tercih edecek adamın önceliği yazılım değil, elektronik olmalı.

yazılım veya elektrik bu iki alana özel ilgilerimin olduğunu düşünmüyorum. Bilgisayarla aram fena değil ama tabi mühendislikle çok bağlantılı bir bilgim yok. Elektrik konusunda da lisede fizikle aram baya iyiydi hatta sınavda fiziği fulledim.

O zaman Elektrik-Elektronik Mühendisliği'ni öncelik yapmanızı öneririm.

Merhaba @İlker0. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İngilizce) Bilgisayar Mühendisliği bölümü pek önerilmiyor diye biliyorum. Taban sıralaması biraz daha düşük olsa da İzmir Bakırçay Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinin memnuniyet oranı daha yüksek diye biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı