Sayısal bölümünün zorlukları

Mr. Brutal

Hectopat
Daha fazla  
Ben lise 3. sınıf öğrencisiyim. Matematiğe çok ilgim var ancak korkularım var. Mesela ne kadar çalışırsam çalışayım başarılı olamam diye düşünüyorum. Çünkü orta okulda matematiği pek önemsemediğim için temelim tam olarak yok. Bu yüzden farklı bölümlere geçmeliyim gibi geliyor ve okuduğum okul çok kötü olduğu için lise 1. ve 2. sınıflarda kimya derslerim boş geçti ve şu an ise ileri düzey kimya görüyorum ve hiçbir şey anlamıyorum. Dil bölümüne geçmek var aklımda ancak orada da sayısal yok ve edebiyat var. Hocalarım ile konuştuğum zaman bu sene lise 1, 2 ve 3'ü halledip 12'de genel tekrar yaparsın diyorlar. Meslek olarak sadece sayısal bölümündeki meslekleri yapabilirim diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim? (Ders çalışmada herhangi bir sorunum yok ancak nasıl çalışacağımı bilmiyorum. Sayısal istiyorum ama kendimi yeterli görmüyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Matematik üniversiteye geçene kadar değil. Üniversitede de mühendislik dallarında 1 sayfa soru yazıp, 1.5 sayfa cevap yapacağın dönemler olacak. Elinde bilimsel hesap makinesi ile :) Yani sayısal bölüm kazanmakla iş bitmiyor, bunu ileride de sürdürmelisin.

Matematik üniversiteye geçene kadar değil. Üniversitede de mühendislik dallarında 1 sayfa soru yazıp, 1.5 sayfa cevap yapacağın dönemler olacak. Elinde bilimsel hesap makinesi ile :) Yani sayısal bölüm kazanmakla iş bitmiyor, bunu ileride de sürdürmelisin.
Benim derdim üniversiteyi kazanmak. Daha sonrasını halledebileceğime %100 eminim ancak sorun şu: Nasıl bir ders çalışmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlgi duyduğun alanlar hep sayısal, e o zaman başka bir bölüme geçmenin bir manası yok. Yapman gereken şey belli kendini yetersiz gördüğün konularda geliştirip özgüveninin artmasını sağla. Nasıl ders çalışmalısın kısmını bence şöyle hallet: 3. sınıf olduğuna göre mesela trigonometrinin ihtiyaç duyduğu konuları öğren

Lisede Kimya dan hiçbir şey anlamıyordum şimdi Kimya Mühendisiyim ve şunu anladım ki hocalarım ya bilmiyordu ya önemsemiyordu ya da anlatamıyordu. Okul sınavlarını atlatmanın bir şekilde yolunu bul artık mühendislik ayağa düştü zaten Matematik netini yüksek tutabilirsen diğerlerinden 3er 5er netle rahatlıkla kazanırsın. Ama bu senin hayatını etkileyecek. Belki bir ömür bu işi yapacaksın. İyi düşün annenin babanın çevrenin değil senin seçimin olmalı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı