Sayısaldan ilk 50 bine girmek zor mu?

ProfesörX

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Allah izin verirse 2025'te mezun olup YKS'ye gireceğim. Kendi yaşadığım şehirde bilgisayar mühendisliği düşünüyorum. O da ilk 70 binde ama her sene sıralaması daha daraldığı için 50 bin olarak hedefliyorum. LGS yüzdelik dilimim 4,8. 1 milyonda 48 bin kişi eder. Ama sınava her geçen sene giren sayısı 2 milyonu aştığı için tedirgin olmuyorum değil. Bazen etrafımdaki insanlara bakıyorum, okul bu kadar yüksek olmasına rağmen hepsi saçma sapan şeylerin derdinde. Gezmek, kıyafet, kötü alışkanlıklar kol geziyor zaten.
Sizce sayısalda ilk 50 bine girmek zor mudur? Kendime güven konusunda bunun cevabına ihtiyacım var. İyi günler.

Merhaba arkadaşlar. Allah izin verirse 2025'te mezun olup YKS'ye gireceğim. Kendi yaşadığım şehirde bilgisayar mühendisliği düşünüyorum. O da ilk 70 binde ama her sene sıralaması daha daraldığı için 50 bin olarak hedefliyorum. LGS yüzdelik dilimim 4,8. 1 milyonda 48 bin kişi eder. Ama sınava her geçen sene giren sayısı 2 milyonu aştığı için tedirgin olmuyorum değil. Bazen etrafımdaki insanlara bakıyorum, okul bu kadar yüksek olmasına rağmen hepsi saçma sapan şeylerin derdinde. Gezmek, kıyafet, kötü alışkanlıklar kol geziyor zaten.
Sizce sayısalda ilk 50 bine girmek zor mudur? Kendime güven konusunda bunun cevabına ihtiyacım var. İyi günler.
Çalışırsan girersin ama şimdiden çalışmaya başla ben son sene başladım hala tytde sürünüyorum benim hedefim 80 90k olmasına rağmen sende az buçuk tyt derslerini hallet.

2 sene düzenli çalışırsan çok rahat girersin.

Kolaydır, orta çalışan herkes havada karada girer. İlk 5 bin zordur her şeyi bilmen gerekir.

Hocam uçuk bir hedefim yok, ilk 5 binde İTÜ gibi bir yeri kazanıp okuyamam diye düşünüyorum. Hem maddi, hem de manevi açıdan yorar ve hayattan soğutur gibi geliyor.
MSÜ'yü de düşünüyorum ama onda da uzak bir yere yerleşirsem muhtemelen hayatım zehir olur. Ailecil bir insan değilim ama aileden uzak yaşamak büyük sıkıntı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı