Scam virüsü nasıl kaldırılır?

dodooo06

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarıma bir virüs girmiş. Nasıl olduğunu anlamadım. Ve hesaplarım birer birer çalınıyor! Tanımadığım kişiler takip edilip mesajla linkler yollanıyor. Bilgisi olan yardım etsin. Teşekkürler.

Malwarebytes indirip tam tarama yapın ve sonrasında Kaspersky kurun.

İnternet bağlantısını hemen kesin öncelikle. Daha sonra Kaspersky indirip tam tarama yapın. Sonuçları atın.

Öncelikle interneti kesip indirecek.
Hocam Technopat'ta virus temizleme rehberleri var 3 4 tane antivirus Malwarebytes indiriyoruz ve genelde kurtulursunuz bir bakın öyle rehberlere.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternet bağlantısını falan kesmeyin.

-KVRT ve Malwarebytes indirip tam tarama yapmak
-Defender'in çalıştığından emin olmak
-Defender'in hariç bırakılanlar listesinin boş olduğundan emin olmak
-Bütün hesapların şifrelerini değiştirmek

Sırasıyla yapılması gereken işlemler. HijackThis raporu paylaşırsanız ona da göz atıp ufak bir teyit etmiş oluruz.

Hocam çok teşekkürler şu an virüs taramalarıni yapıyorum. İki kimlikli doğrulama yaptığım hesaplarima bile girerek telefon numaram ve diğer bilgilerimi silebiliyorlar. Şifrelerimin hepsini telefonumdan değiştirip bilgisayardan çıkışlarını yaptım. Şu an tarama yapılıyor. Bittiğinde raporu paylaşırım. Çok teşekkür ediyorum hepinize.
Bilgisayarı Windows'dan sıfırlamak yani format çözüm olur mu?

Son düzenleme:
Hocam çok teşekkürler şu an virüs taramalarıni yapıyorum. İki kimlikli doğrulama yaptığım hesaplarima bile girerek telefon numaram ve diğer bilgilerimi silebiliyorlar. Şifrelerimin hepsini telefonumdan değiştirip bilgisayardan çıkışlarını yaptım. Şu an tarama yapılıyor. Bittiğinde raporu paylaşırım. Çok teşekkür ediyorum hepinize.
Bilgisayarı Windows'dan sıfırlamak yani format çözüm olur mu?
Format derken temiz kurulum kastedilir genelde. Sıfırlama işe yaramayabilir fakat format atmanız, zararlı bulaştıktan sonra temizleme yapmaya göre de daha garanti bir çözümdür. Tercihinize kalmış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı