"Scanning and repairing drive (C:)" Hatası

Makaleler
3
Yer
Jailor's Room
Daha fazla  
Elektrik kesildi ve aninda geri geldi. Bilgisayar acildi ve kapandi yani. Gece olmustu yattim. Sabah kalktim bastim düğmeye bu yazı geldi. 1 saat falan bekledim ayniydi. Sonra kapattim okula gittim geldim. Actim bu sefer beklemedim. Bu kısım gelmeden önce 10 saniyelik bir yer geliyor. Enter tusuna basinca PC aciliyor ama aşırı donuyor. Hiçbir şey yapilmiyor yani. Internette arastirma yaptim format at diye yorumlar gördüm. Bu sorun 3 gün once falan oldu. 3-4 saat önce PC deydim. Yine dondu sinirlenip direk format atmayi baslattim. Iceri gittim oturuyordum geldim baktim yine ayni yazi. Neyse bekleyim diyip beklemeye devam ettim. 3 saattir falan bekliyorum hala ayni ekran. %0ı geçmiyor. HD Tune programinda health kismi sari sekilde warning yaziyor. Lütfen yardım edin.

Hata:
111111.jpg

Beyler, baya sonra sonucu anlatiyorum. HDD'yi götürdüm. Direk aldilar. 2 gün once mesaj geldi. Bugün gittim aldim. HDD'de sorun yok. Dediler. Bende tabi itiraz ettim. Bilgisayari getiriyorum sorun bunda diyorsunuz sonra sorun yok diyorsunuz diye biraz azarladım. Bama format at düzelir dediler. Sanki başlarından atmak icin diyorlar gibiydu yani. Hemen kurtulmak icin. Bugün Windows yükleyecegim. Eğer aynı sorun yine devam ederse ne yapmalıyım?

Beyler, baya sonra sonucu anlatiyorum. HDD'yi götürdüm. Direk aldilar. 2 gün once mesaj geldi. Bugün gittim aldim. HDD'de sorun yok. Dediler. Bende tabi itiraz ettim. Bilgisayari getiriyorum sorun bunda diyorsunuz sonra sorun yok diyorsunuz diye biraz azarladım. Bama format at düzelir dediler. Sanki başlarından atmak icin diyorlar gibiydu yani. Hemen kurtulmak icin. Bugün Windows yükleyecegim. Eğer aynı sorun yine devam ederse ne yapmalıyım?

Format sonrası yine aynı sorunu yaşarsanız sağlam olduğuna emin olduğunuz bir hdd ile deneme yapın eğer onda aynı hatayı almıyorsanız size ait olan hdd kesinlikle bozuktur... aynı hata sağlam olan hdd de bile çıkarsa sata kablosu yada sata denetleyicilerinde sorun vardır tabi bu çok düşük ihtimal.

Elektrikler gittiğinde 7000 rpm ile sürtünme yaşayan kafa bir o kadar yüksek hızla park konumuna geçiş yapmış normal şartlarda hdd tam yükte çalışmaz iken elektrikler giderse çok ufak hasarlar ile atlatılabilir ama tam yükte çalışırken (siz işlem yapmasanız bile windows yapabilir) güç kesilir ise kafa aniden park konumuna geçer ve okuma yazma işlemini yapan kısım / kafa büyük hasar alır.

Eğer hdd garantisi varsa enerji kesintisini söylemeden şansınızı deneyin fakat garanti yoksa söz konusu hdd nin içindeki önemli verilerinizi yedeklemeniz önerimdir.

Doğu illerine monte ettiğimiz yapılarda sık sık karşılaştığımız ve 1 ayda 82 hdd nin hurdaya ayrıldığı günler yaşamıştım sizin de çok benzer bir sorun uyarı bile aynı.
dostum aynı sorunu ssd ile yaşıyorum her sistemi açtığımda aynı yazı çıkıyor ama pc açıldığında hiç bir sorun yaşamıyorum normal kullanıyorum. benim için ne dersin ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı