ScarletFlash. A virüsü

proyic

Hectopat
1701006330323.png

Arkadaşlar dün uzaktan kontrol şeyi indirdim ilk başta uyarı verdi yorumlara baktığımda cracklı olduğu için virüs uyarısı vermesi normal filan dedi bu siteden de güvenli kelimesini duyunca indirdim 5 dk geçmeden sildim. Şu anda tam tarama yapıyor bu uyarı geldi. Sizce tehlikeli midir? Bir daha bu siteden bir şey indirmem.

site adı vermek yasak mı bilmiyorum o yüzden vermiyeceğim.

Uzaktan kontrol şeyi dediğiniz nedir öncelikle, merak ettim. Yorumlara bakarak hiçbir şeye güvenmeyin bilip bilmeyen veya virüsü yapan kişinin destekçileri/kendisi o tarz yorumlar yazabilir zararlı olsa bile. İndirdikten sonra çalıştırmadan sildiyseniz sorun yok.

Uzaktan kontrol şeyi dediğiniz nedir öncelikle, merak ettim. Yorumlara bakarak hiçbir şeye güvenmeyin bilip bilmeyen veya virüsü yapan kişinin destekçileri/kendisi o tarz yorumlar yazabilir zararlı olsa bile. İndirdikten sonra çalıştırmadan sildiyseniz sorun yok.
hocam .exe zaten direk açıldı yotube'de filanda gördüm uzaktan ip adresiyle arkadaşımın bilgisyarına bağlanıcaktım ama yapamadığım için sildim ismi darkcommet miydi neydi galiba.

hocam .exe zaten direk açıldı yotube'de filanda gördüm uzaktan ip adresiyle arkadaşımın bilgisyarına bağlanıcaktım ama yapamadığım için sildim ismi darkcommet miydi neydi galiba.
.exe nasıl direkt açıldı basmadan mı yani? Bir de öyle bir şey yok sadece IP adresi ile kimsenin bilgisayarına erişim sağlanmaz. DarkCometRAT'tan bahsediyorsanız onun çalışma prensibini bilmiyorum muhtemelen karşı bilgisayara bir dosya açtırmanız gerekir önce.

Exe programının içerisinde bir komut çalıştırılmış (amacı neyse)

belki uygulama kendisine lazım olan eksik bir dll indirmiş olabilir
Programı indirdiğin site içine reklam virüsü yada makro virüs koymuş olabilir

İsmi bumu: DarkComet eğer buysa wikipedi'de şöyle yazıyor

DarkComet, Fransa'dan bağımsız bir programcı ve bilgisayar güvenlik kodlayıcısı olan Jean-Pierre Lesueur (DarkCoderSc [2] olarak bilinir) tarafından geliştirilen bir uzaktan erişim truva atıdır. RAT 2008'de geliştirilmiş olmasına rağmen, 2012'nin başında yaygınlaşmaya başladı. Program, kısmen Suriye iç savaşında aktivistleri izlemek için kullanılması ve yazarının tutuklanma korkusu gibi sebeplerden ötürü durduruldu. Ağustos 2018 itibarıyla, programın geliştirilmesi "süresiz olarak durduruldu" ve artık resmi web sitesinde indirmeler sunulmuyor.[3]

Exe programının içerisinde bir komut çalıştırılmış (amacı neyse)

belki uygulama kendisine lazım olan eksik bir dll indirmiş olabilir
Programı indirdiğin site içine reklam virüsü yada makro virüs koymuş olabilir
Hocam sitenin adını versem belki daha iyi analiz edersiniz ama yasak mı ki?

İsmi bumu: DarkComet eğer buysa wikipedi'de şöyle yazıyor

DarkComet, Fransa'dan bağımsız bir programcı ve bilgisayar güvenlik kodlayıcısı olan Jean-Pierre Lesueur (DarkCoderSc [2] olarak bilinir) tarafından geliştirilen bir uzaktan erişim truva atıdır. RAT 2008'de geliştirilmiş olmasına rağmen, 2012'nin başında yaygınlaşmaya başladı. Program, kısmen Suriye iç savaşında aktivistleri izlemek için kullanılması ve yazarının tutuklanma korkusu gibi sebeplerden ötürü durduruldu. Ağustos 2018 itibarıyla, programın geliştirilmesi "süresiz olarak durduruldu" ve artık resmi web sitesinde indirmeler sunulmuyor.[3]
1701007179698.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı