Schecter C-1 Silver Mountain vs Schecter Hellraiser Hybrid C-1 vs Schecter E-1 Apocalypse

WRaven

Decapat
Yaklaşık 3-4 aydır gitar çalıyorum, sürece ucuz bir Squier MM Strat ile başladım. Tarzım ağırlıklı olarak Heavy Metal ve Thrash Metal. Yeni bir gitara geçmek istiyorum ve şu üç model arasında kaldım:

Schecter C-1 Silver Mountain
Schecter Hellraiser Hybrid C-1
Schecter E-1 Apocalypse

Yaşadığım şehirde Explorer kasa bir gitar deneyimleyebileceğim bir yer yok bu yüzden E-1 Apocalypse’in görüntüsü her ne kadar çok şık gelse de ergonomisi ve rahatlığı konusunda soru işaretlerim var. Hellraiser Hybrid C-1 modelindeki köprü tipi ve aktif manyetik olması da beni kararsız bırakan diğer unsurlar. Bu arada aktif manyetiğin avantaj ve dezavantajları konusunda bir bilgim yok.
Ek olarak, ellerim çok büyük değil, orta-küçük diyebilirim. E-1 Apocalypse'in sap profilinde 'Thin C' yazıyor ancak görsellerde sap biraz kalın görünüyor, bu durum çalarken bir problem yaratır mı? Hiçbirini deneme şansım olmadığı için kör alım yapacağım. Genel olarak hangisini önerirsiniz?

Ayrıca bir arkadaşım ısrarla PRS SE CE 24 almamı, çünkü normalde 60k fiyat bandında olan bu gitarın rengi vb. sebepler ile burada çok ucuz olduğunu, kalan parayı diğer ekipmanlar ile değerlendirmemi söyledi. Eğer kalite olarak diğerleri ile aynı/yakın seviyedeyse ben rengini çok fazla dert etmem, çünkü fiyat farkı gerçekten fazla. Bu arada kendimi yeteri kadar geliştirdikten sonra amatör olarak sahne almakta istiyorum, bunun içinde uygun olması lazım.

Alacağım diğer ekipmanlar:
Hotone MP-300 Ampero II Stomp Amp Modeler & Effects Processor, (18V Adaptör Dahil) Fiyatı, Özellikleri | ZUHAL - Dünyanın En İyi Müzik Mağazası Tasarımı Ödülü 2024
Beyerdynamic DT 990 PRO 250 Ohm Stüdyo Referans Kulaklığı | doremusic
BEHRINGER TRUTH 4.5 Audiophile 4.5" Stüdyo Monitörü (Çift) Fiyatı, Özellikleri | ZUHAL - Dünyanın En İyi Müzik Mağazası Tasarımı Ödülü 2024

Benim fikrim; 3-4 ay yenibir gitara geçmeniz için çok erken bir süre. Daha gitara başlamadınız bile :)
Aceleci davranıyorsunuz. Elinizdeki MM strat gitar çalmayı öğrenmek için size fazlası ile yeterli. Bence gitar çalımınızı geliştirin ve böyle bir değişikliği ihtiyacınız olduğunda, artık elinizdeki gitar size yetmemeye başladığında düşünün. O sürede siz zaten gitarlar hakkında şu an kafanızdaki soruların tamamını kendiniz yanıtlayabilir ve kimsenin de tavsiyesine ihtiyaç duymayacak bir konumda olacaksınız.

Paylaştığınız alternetiflerdeki gitarların hiçbiri sizin çalımınızı geliştirmeyecek ve daha iyi çalmanızı, hızlı öğrenmenizi sağlamayacak. Belki de öğrenmenizi zorlaştıracak. Misal düşük fret ölçüsü İyi bir gitaristin hızlı çalmasını sağlarken, başlangıç aşamasındaki birinde kararlı basamadığınız notalarda daha fazla bozuk ses üretmenize sebep olacaktır.

Bütçeniz varsa; şu anda bu durum; kişisel bir tatmin /motivasyon meselesi. Beğendiğinizi alın. Aralarındaki tonal farkları henüz bu başlangıç aşamasında algılayabilmeniz mümkün değildir. Orta seviyelerde olsanız evet. (Sıkı çalışma ile en az 5 yıl)

Ayrıca neden referans kulaklığı, referans monitörü ile uğraşıyorsunuz? Bunların size ne faydası olacağını düşündünüz?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı