Seagate 1 TB HDD alınır mı?

servet285

Hectopat
Arkadaşlar laptopuma harici Seagate 1 TB HDD almayı düşünüyorum ve aklımda bazı şüpheler var mesela bu taşınabilir USB kablosuyla bağlayıp oyunları içine kurup öyle oyun oynayabilir miyim?

Yani performans bakımından nasıl olur mesela GTA 5 gibi ağır bir oyunu bu şekilde harici diske kurup oynayabilir miyim? Herhangi bir sıkıntı çıkar mı? Bir şey daha sormak istiyorum bu harddiskin yazma hızı 120 MB/s diyorlar benim PC 20 MB/s bile zorla çıkıyor. Bu yönden artısı olur mu? Oyun oynarken ve bir de benim PC'nin bu hızı çok mu yavaş? Bir anormallik mi var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Seagate alcaksan öneririm. Ben kullanıyorum ve çok memnunum. Hiç bir arıza vb. çıkmadı kullanırken. "bu taşınabilir USN kablosuyla bağlayıp oyunları içine kurup öyle oyun oynayabilir miyim "
Evet oynayabilirsin.

"Yani performans bakımından nasıl olur mesela GTA 5 gibi ağır bir oyunu bu şekilde harici diske kurup oynayabilir miyim?"
Evet ben oynuyorum.

"Herhangi bir sıkıntı çıkar mı?"
Bilemiyorum.

"benim PC 20 mb/s bile zorla çkıyor. Bu yönden artısı olur mu? Oyun oynarken ve bir de benim PC'nin bu hızı çok mu yavaş? Bir anormallik mi var?"
Büyük ihtimalle PC ile alakalıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
USB 3.0 bağlantısı ile bağlarsan problem olmaz. USB 2.0 ile sıkıntı olabilir. Ben senelerdir USB 3.0 bağlantısını kullanarak harici bir diskten oyunlarımı oynuyorum. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım ama kablosundan bağlantı çıkışlarına kadar USB 3.0 olmasına dikkat edin.

HDD'lerde yazan hızlar bağlantının ve işlemcinin HDD'yi maksimum düzeyde çalışmasını imkan verdiğin varsayılarak yazılır. Yani sen 2gb/s hızına sahip bir SSD'yi bile 2.0 bir usb ile bağlayıp kullanırsan 25mb/s'nin yukarısına çıkman zor olur. Bu yüzden alacağın HDD'nin bağlantısının 3.0 olmasına özen göster.(Hatta bazı siteler de type-c ile bağlantı yapabilen HDD aparatları bile görmüştüm onlardan alabilirsin)
Oyun oynarken bir sıkıntı yaşamazsın oyunun saniyede istediği veriden daha fazlasını sana HDD verir.Sadece oyun yüklenirken sata bağlantısına göre daha yavaş yüklenir.
Segate'yi hiç kullanmadım ama Toshiba'nın bir çok HDD'sini kullandım hepsi de çok uzun süre ilk gün ki performansını korumuştu. Samsung'u tavsiye etmem 1 yılda health'i %1'e düşmüştü.

Yaklasik 2 hafta once termal macunu degisti ram taktirirken onuda aradan cikardim format atali iki hafta olmadi formatla alakasi olmadigina eminim
Yaklasik 2 hafta once termal macunu degisti ram taktirirken onuda aradan cikardim format atali iki hafta olmadi formatla alakasi olmadigina eminim

Fanı falan da temiz değil mi? Çünkü diğer konuda ilk başta 50-60 FPS alıyorum sonra bir anda düşüyor falan yazmışsın. Isındığı için olabilir diye düşündüm ama eğer ısınma problemi de yoksa benim aklıma başka bir fikir gelmedi FPS'inin düşmesi ile ilgili. Windows yeni güncelleme verdi. Güncelle belki bir şeyler değişir.

Senin PC'nin GTA V'i kasmasının sebebi, işlemcinin yetersiz kalmasından kaynaklanıyor. Ama her zaman dediğimiz gibi Casper iyi bir marka olmadığından dolayı soğutma konusunda da problemler olabilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı