DeepCool PF 700W güvenilir mi?

Yani bu, sadece stabil çıkış için değil, Kısa Devre Koruma (Short Circuit Protection) işlevi için konulmuş bir limittir.

Her gördüğünüz SCP'nin aynı şekilde çalıştığını zannetmeyin. PWM entegresindeki kısa devre koruması, UVLO ile birlikte çalışır ve PWM devresinde bir kısa devre durumu meydana geldiğinde tetiklenerek anahtarlama frekansını daha dar bir PWM frekansı ile değiştirir ve kurtarma sinyali tarafından yeniden düzenlenerek ayarlanmış anahtarlama frekansını geri yükler ve bir sonraki pulse döngüsünün sağlıklı şekilde tekrarını sağlar.

Kaynak için de Google üzerine "short circuit protection for a PWM" yazarsanız, mutlaka eli yüzü düzgün bir makale ile karşılaşırsınız.

PWM sinyalini kesmek de budur.

Yalnız bu, çıkışları veya PSU'yu kapatmaz. O pulse döngüsü için geçerlidir ve bir sonraki döngüye kadar sürer, mikrosaniyelik anahtarlama süreleri için geçerlidir.

CM6800UX datasheet yazıp aratarak dokümanda görebilirsiniz.

Ondan önce PWM'nin temelleri ve uygulanma şekilleri hakkında kaynaklara göz atmanız iyi olur.

Son düzenleme:
Dayanağı, entegrenin kendisinin sağladığı koruma fonksiyonudur! Datasheet general descrıptıon bölümünde aynen şu yazıyor:
"CM6800 includes an additional folded-back current limit for PWM section to provide short circuit protection function."
Yani bu, sadece stabil çıkış için değil, kısa devre koruma (short circuit protection) işlevi için konulmuş bir limittir. Bir koruma tetiklendiğinde enerjinin kesilmesi gerekir. PWM sinyalini kesmek de budur.

PWM kontrolcüsündeki akım algılama PIN'i (DC ılımıt PIN'i de dahil), sadece sizin bahsettiğiniz gibi normal regülasyon (Pulse döngüsünün kontrolü) için değil, aynı zamanda koruma (fault condition) için de kullanılır. Sizin dediğiniz gibi, bu pin sınırları korur ama o sınırlar aşıldığında ne olur? Sizin dediğiniz regülasyon biter, benim dediğim koruma devreye girer.
Entegrenin sağladığı short circuit protection function (kısa devre koruma işlevi) ile PSU'nun OCP/OPP korumaları birbirinden ayrılamaz. Primer taraftaki bu limit, PSU'nun genel güç seviyesini korur. Bunu OPP/OCP'ye bağlamak, entegrenin mühendislikteki kullanım amacının ta kendisidir!

Datasheet okuyamayanlar için bir benzetme yapayım: Bir arabanın fren sistemini düşünün.
Siz diyorsunuz ki: "fren pedalı, aracı yavaşlatmak ve durdurmak için sürtünme yaratır. Bu, normal sürüşün bir parçasıdır." (regülasyon ve normal kontrol).
Bende diyorum ki: "ama bir engele çarpmamak için ani ve sert bir şekilde frene basarsanız, bu bir 'korumadır'." (koruma fonksiyonu).

CM6800UX datasheet yazıp aratarak dokümanda görebilirsiniz.

Mikro yerçekimini göz ardı edersek; uzayda yani yerçekimsiz bir yerde olan bir nesne için yer çekimi "ona göre" yoktur.
Üründe olana yok demedim. Benim kriterlerime göre yetersiz, C4. "sana göre idare edilebilir." olabilir. Nasıl ki ben sana gelip "termal olarak kötü performansı olan güç kaynağına nasıl idare eder dersin? Kışın odayı ısıtmak için mi kullansın?" tarzı saçma sapan yaklaşmıyorsam, sende subjektif yorumunu objektif diye söylemekte inat etmeyi bırakmalısın. Standart belirleyen otoriter sen misin de objektif yorum oluyor? Anlayabilmişsindir umarım.
İyi sosyaller.

Link atın ve konumu söyleyin GPT ile yazılan mesaj umurumda değil bana kaynak ve bunların yazdığı yeri söyleyiniz herkes bilgilenir konuşmada uzamaz. Temel dokümanlara bakılmadan neden tek kaynak üzerinden ilerliyorsun oda anlaşılması zor bir durum.

Kaynağı kendinizin bakıp söylemesi ayrı bir durum yapay zeka ile toparlanmış ve her komutta yön degitirilebilen bir biçimde sözde tek kaynağın kullanım doğru değil. Bir kaç pront ile dediklerinizin tam tersini bile söyletmek mümkün sonuçta.

Her gördüğünüz SCP'nin aynı şekilde çalıştığını zannetmeyin. PWM entegresindeki kısa devre koruması, UVLO ile birlikte çalışır ve PWM devresinde bir kısa devre durumu meydana geldiğinde tetiklenerek anahtarlama frekansını daha dar bir PWM frekansı ile değiştirir ve kurtarma sinyali tarafından yeniden düzenlenerek ayarlanmış anahtarlama frekansını geri yükler ve bir sonraki pulse döngüsünün sağlıklı şekilde tekrarını sağlar.

Kaynak için de Google üzerine "short circuit protection for a PWM" yazarsanız, mutlaka eli yüzü düzgün bir makale ile karşılaşırsınız.

Yalnız bu, çıkışları veya PSU'yu kapatmaz. O pulse döngüsü için geçerlidir ve bir sonraki döngüye kadar sürer, mikrosaniyelik anahtarlama süreleri için geçerlidir.

Ondan önce PWM'nin temelleri ve uygulanma şekilleri hakkında kaynaklara göz atmanız iyi olur.
Sizin gördüğünüz regülasyon, benim anlattığım ise zorunlu güvenlik protokolüdür. Teknik belge (Datasheet) Kısa Devre Koruması (SCP) olduğunu doğruladığına göre, PWM kesilir ve PSU kapanır. Bu kadar. Aksi olan durumu kaynaklı olarak gösteriniz. Ben burada teknik dokümana göre konuşuyorum. Bundan daha iyi bildiğinizi iddia ediyorsanız kanıtlayınız.

Link atın ve konumu söyleyin GPT ile yazılan mesaj umurumda değil bana kaynak ve bunların yazdığı yeri söyleyiniz herkes bilgilenir konuşmada uzamaz. Temel dokümanlara bakılmadan neden tek kaynak üzerinden ilerliyorsun oda anlaşılması zor bir durum.

Kaynağı kendinizin bakıp söylemesi ayrı bir durum yapay zeka ile toparlanmış ve her komutta yön degitirilebilen bir biçimde sözde tek kaynağın kullanım doğru değil. Bir kaç pront ile dediklerinizin tam tersini bile söyletmek mümkün sonuçta.
Daha cm6800ux datasheet yazıp arama yapamıyor, teknik dokümana ulaşamıyorsan buraya link atsamda anlamazsınız. Bu yüzden önce temel olarak teknik dokümanlara erişim sağlamayı öğrenin ardından ileri aşamalarda konuşuruz. Sizin keyfi istekleriniz umrumda değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı