Seagate Barracuda 1TB 3.5 7200RPM sesli midir?

Ebubekir Bilgin

Centipat

Kısa süre içinde üstteki HDD'yi almayı planlıyorum ama yorumlarında (5 yıldızlı yorumda dahi) yüksek ses çıkarttığı söyleniyor. Bilgisi olan varsa yardım edebilir mi, Seagate HDD alınır mı? Bir de HDD'nin içine sadece oyun yükleyeceğim, SSD kadar hızlı olmasını beklemem elbette lakin yine de oyun içinde çok fazla yavaşlama olur mu?
Şimdiden teşekkürler :D.

Yüksek sesli olduğunu söyleyen de var sessiz diyen de. Anlaşılan biraz şans işi ama her HDD seslidir. Kimine sesli kimine sessiz gelebilir. Size göre değişir bu.
Bildipimiz 7200RPM harddisk, performansın 5MB eder fark etse etse.
İçine oyun yüklesen oyunda bir değişiklik olmaz.

Ben 4 yıldan fazladır ST1000DM003 olan önceki modeli/modellerinden birini kullanıyorum. Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM yine.

Bir farklılık var mı bilmiyorum, bendeki biraz sesli. Okuma yazma yaparken tıkır tıkır ses yapıyor. Özellikle bilgisayar açılırken sürekli geliyor ancak çalışırken fazla gelmiyor. Çok dert değil bana göre. Yük altında fan sesini geçemiyor sesi ama gece kasanın fanlarını da kontrolcüden kısıp kulaklığı takmayınca, diskte de işlem varsa hafiften rahatsız edici olabiliyor, o kadar.

SSD kullanmıyorum (keşke olsa aslında ama işte). Ona rağmen bu kadar süredir açılış süresi hariç hız olarak da çok üzmedi (açılış süresi gerçekten rezalet ama).

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı