Seagate Barracuda 8 TB - ST8000DM004 Nasıldır?

Izanagi

Kilopat
Başlıkta modelini belirtmiş olduğum ürünü depolama diski yapmak için satın almak istiyorum. Ancak çesitli internet sitelerinde bu hard disk güvenlik diskidir (NAS) kişisel kullanıma uygun değildir şeklinde açıklamalar okudum. Bu model hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

Şansına ben 8 TB ST8000DM0004 kullanıcısıyım yardımcı olayım. Bu hard diskten 2 model var iki model kodu arasında sadece 1 tane 0 olduğundan ayırt etmek zor ben ilk senin yazdığını aldım sonra iade edip doğrusunu aldım.

ST8000DM0004 yeni modeli Barracuda Pro
ST8000DM004 eski modeli Barracuda

Ben bu bilgiler için seagate ile iletişime geçtim çünkü siteler bile bilgiyi yanlış giriyor ve seagate türkiyeye bile 2 modelin farkını sorsanız bilmiyor.

Ben dizi ve filmlerimi arşivlemek için kullanıyorum hızından da gayet memnunum. Disk boşta ortalama 30 derece de çalışıyor ve bence oldukça sesli çalışıyor. Ben tam 1 senedir bu hard diski kapatabilmenin yollarını arıyorum. Windows kapatıyor 5 dk sonra birden çalışmaya başlıyor o yüzden kullanmadığım zamanlarda revosleep programı ile kapatıyorum . Sesi dışında olumsuz bir yönünü görmedim diyebilirim. Ben yerel disk c ve d yi görmeye alışkın biri olarak 8 tb dahili seçtim. Bence seste düşünülerek devamlı kullanılmıyorsa 3.5 inç harici bir 8 tb daha mantıklı olabilir.

NAS sürekli kullanım için tasarlanmış uzun ömürlü olan disklerdir. Uzun süreli kullanımda (yani yıllarca) ilk günkü gibi performans vermektedir. Veya ilk günkü performansa çok yakın okuma yazma hızı olur. Şuan üretilen normal HDD lerin ortalama ömrü 10.000 saat civarı ise, NAS 20.000 saat civarı olabiliyor.
@JeaLeusy diskin kendini sürekli açıp kapatması güç tasarrufu yapmak istemesinden dolayı oluyor. Her HDD de açılış/kapanış döngüsünün bir ömrü vardır. Bu güç tasarrufu için kendini açıp kapattıgın'da bu döngüyü yapıyor. Döngü dediğim okuyucu kafanın park edilip tekrar aktif edilmesi oluyor. Ömrünü tamamlayan okuyucu kafalarda kafa atması denilen olay oluyor ve disk geri dönüşü olmayan yola giriyor. @Izanagi Kısaca disk bilgisayara bağlandığında uzun süre çıkarılmayacaksa (örneğin: sunucu vs) NAS tercih edilebilir. Ama 1 saat kullan sonra bilgisayarı kapat gibi bir kullanım olacaksa NAS HDD almanızın ayrıcalığını farkını yaşayamazsınız.

Son düzenleme:
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Seagate Barracuda serisinin 8 TB - ST8000DM004 modelini yani diskin eski modelini uygun fiyata bulduğum için satın almak istiyorum. Seagate firmasının internet sitesinde ürünün sessiz çalıştığını ve hızının 5400 RPM olduğunu okudum. İnternet üzerinden yaptığım araştırmalar sonucunda yabancı ve yerli sitelerin çoğunda disk hızının 7200 RPM olduğunu gördüm ve ikilemde kaldım. NAS diskler şahsi kullanıma uygun mudur? Bu diski bilgisayarıma takarsam disk kendini otomatik olarak sürekli kapatıp açacak mı? Bu hard diski almalı mıyım?
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Seagate Barracuda serisinin 8 TB - ST8000DM004 modelini yani diskin eski modelini uygun fiyata bulduğum için satın almak istiyorum. Seagate firmasının internet sitesinde ürünün sessiz çalıştığını ve hızının 5400 RPM olduğunu okudum. İnternet üzerinden yaptığım araştırmalar sonucunda yabancı ve yerli sitelerin çoğunda disk hızının 7200 RPM olduğunu gördüm ve ikilemde kaldım. NAS diskler şahsi kullanıma uygun mudur? Bu diski bilgisayarıma takarsam disk kendini otomatik olarak sürekli kapatıp açacak mı? Bu hard diski almalı mıyım?

Boyutu büyük olan bütün diskler (10 TB vs.) NAS disk midir?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00