Seagate Barracuda HDD çalışmıyor

Kullanılmamış bir üründe bu kadar hata olamaz ama.
Mesela yeni disklerde kafa atıp çalışmayabiliyor. Yeni ise neden oluyor? Demek ki yeni bir disk bile bozuk olabiliyor. Yeni bir diskte de bad sektör olabilir.
Diyelim disk yapıldığında ki oluşan bozuk sektörler kapatılmayı unutuldu disk çalıştığında onları kapatınca 5480 oldu. O zaman neden disk çalışmıyor?

Mesela yeni disklerde kafa atıp çalışmayabiliyor. Yeni ise neden oluyor? Demek ki yeni bir disk bile bozuk olabiliyor. Yeni bir diskte de bad sektör olabilir.
Diyelim disk yapıldığında ki oluşan bozuk sektörler kapatılmayı unutuldu disk çalıştığında onları kapatınca 5480 oldu. O zaman neden disk çalışmıyor?
Sanmıyorum ama o zaman çok büyük bir kalite kontrol hatası var. Ben kargodan dolayı kaynaklandığına neredeyse eminim. Böyle şeyler milyarda bir olur çünkü.

Seagate Barracuda 2TB aldım.

Eki Görüntüle 1064994

Ve çalışmıyor. Ürün hasarlı mı geldi anlamadım.
Testlerde böyle gözüküyor. Geri aide talebi açtım. Hepsiburada.comdan. Ama ürünün kutusunu atmışım sadece bu şeffaf poşeti kaldı. Bunu ufak bir koliye koyup iade edebilir miyim? Alırlar mı 600 lira para verdim üstelik. Faturası duruyor.

Eki Görüntüle 1065001

Ürünü hepsiburada.com satıcısından aldığınızı söylemişsiniz.
Buradan gören tüm arkadaşlara uyarı olsun bu mesajım. Bende hepsiburada.com üzerinden aynı diski aldım ve ürünü takıp sistemi vs. kurduğumda aynı sorunlarla karşılaştım. Satıcı Hepsiburada olsa bile ürünü kullanılmış veya hatalı yolluyorlar bu tür disklerde. Ürün iadesi konusunda aklınızda şüphe bulunmasın. Bende direk poşetine koyup göndermiştim kabul etmişlerdi iadeyi. HDD alacaksanız İtopya'dan şaşmayın derim.

Ürünü hepsiburada.com satıcısından aldığınızı söylemişsiniz.
Buradan gören tüm arkadaşlara uyarı olsun bu mesajım. Bende hepsiburada.com üzerinden aynı diski aldım ve ürünü takıp sistemi vs. kurduğumda aynı sorunlarla karşılaştım. Satıcı Hepsiburada olsa bile ürünü kullanılmış veya hatalı yolluyorlar bu tür disklerde. Ürün iadesi konusunda aklınızda şüphe bulunmasın. Bende direk poşetine koyup göndermiştim kabul etmişlerdi iadeyi. HDD alacaksanız İtopya'dan şaşmayın derim.
İtopya'da 700 TL idi. Satıcı Hepsiburada diye sorun çıkmaz dedim 200 TL daha az vereyim dedim.
Aldım. İşte aptallık ettim. 200 TL fazla Vereydim'de sorunsuz alaydım. Ürünü şu an iade etmeye gidiyorum. Kaç gün içinde acaba gideceği yere ulaşıp test aşamasından geçip para iadesi yapıyorlar.
Bu arada teşekkür ederim yorumun için.
Ürün dün akşam Hepsiburada deposuna ulaştı. Bu sabah 11 de ücreti hesabıma yatırmışlar :) Yardım eden herkese teşekkür ederim. :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı