Seagate FireCuda M.2 vs WD Black M.2

SATA olarak bu iki modele bakılabilir. Sık sık 800₺ civarına düşüyorlar.

Düşününce bana da mantıklı geldi hocam, zaten 5400 RPM HDD'den sonra Sata SSD bile çok güzel gelecektir benim için. Peki önerebileceğiniz bir model var mı?
@Rambo Okan Güler'un önerilerine ek olarak bulabilirsen o fiyatlara 860/870 Evo veya WD Blue alabilirsin. Blue bildiğim kadarıyla Ultra 3D ile aynı SSD. Uzun ömür içinse RAM'siz ve TLC üstü modellerden kaç.

Bu ne oluyor hocam?
TLC bir katmanda 3 bit, QLC ise bir katmanda 4 bit veri saklayabiliyor. SLC ve MLC'de var fakat fiyat/performans konusunda mantıklı değiller, hız ve ömür avantajı var.

Bu arada bazı çakal firmalar QLC yerine 4 level TLC vb. yanıltıcı ifadeler kullanabiliyor veya kendine isimlendirebiliyor. Örnek vermek isterdim ama bilgi karmaşası mevcut internette, az önce bahsettiğim durum da geçerli burada ama tam emin olmasam da "Adata SU 630, Sandisk SSD Plus/WD Green, Samsung QVO, Crucial BX500" gibi örnekleri var. Bizim önerdiklerimizi tercih et derim o yüzden.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı