Çözüldü Seagate HDD'de bad sectorler var

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

coffeaddicted

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, 6 yıldır kullanmış olduğum bir masaüstü bilgisayarım mevcut. Bilgisayarımda mavi ekran problemleri yaşıyorum. Günde ortalama 6 kez bilgisayar kendini yeniden başlatıyor (Fazla yüke girmezse). Masaüstünde bile 1-2 saniyelik takılmalar gördükten sonra şüphelenip harddisk kontrolü yaptım ve harddiskimde bazı uyarılar gördüm. Bu uyarılar şimdilik telaş yapmamı gerektirecek uyarılar mı? Bu harddiskim ne kadar süre beni götürür? Üniversite öğrencisiyim, yeni bir laptop almak için para biriktiriyordum. Şansıma böyle bir problemle karşılaştım ve masaüstü bilgisayarıma yeni bir disk almak da biraz dokunur açıkçası. (Not: HD Tune ile taramayı tamamlayamıyorum. Yarısına gelemeden tarama takılıyor ve ardından mavi ekran yiyorum. 4 kez tamamlamaya çalıştım ancak başarısız oldum. En fazla bu kadar doldurabiliyorum.)

Bilgisayar özellikleri:
Ekran kartı: Sapphire R9 270X Dual-OC.
İşlemci: Intel i5-4460.
Anakart: Gigabyte H81M-D2V.
Ram: Kingston 8 GB DDR4.
Disk: Seagate 3.5" 1 TB HDD ST1000DM003 SATA 3.0.

Yeni-Bit-Eşlem-Resmi.png

Yeni-Bit-Eşlem-Resmi-_2_.png

Çözüm
Sonuçlar pek iç açıcı değil. Zaten anlattıklarınız da tek başına oldukça kötü görünüyor. Verilerinizi yedekleyip olabildiğince çabuk bir şekilde değiştirmenizi öneririm diski. Özellikle bir öğrenci için veri kaybı zorlayıcı olacaktır.
Umarım açılır, açılmazsa WinDBG preview adlı program yardımıyla açtığım minidump dosyalarının hatalarını paylaşayım. "UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION, SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION, MEMORY_MANAGEMENT" Çoğunlukla memory management hatası alıyorum.
Hocam bence siz de biraz hor kullanmışsınız bende de aynı marka HDD var.
Sağlam.
Doğrudur. 16 bin saat kullandım emeği çok sağ olsun. Bilgisayarı oyun yüklemek için açık bırakıp dışarı çıkmıştım. Temizlikçi abla odamı temizlerken kasayı oynatmış muhtemelen. O günden bu yana sıkıntılar başladı.

İlk ikisi HDD ile ilgili olabilir fakat üçüncü genelde RAM ile ilgili olur. HDD değişimi sonrası mavi ekran sorununuz çözülmezse mavi ekranla ilgili bir konu açın, inceleyelim.
İlginiz için teşekkürler.
Mavi ekran sorunu için CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp Chkdsk /f /r komutunu uygulayınız. Belki düzeltir.
Öncelikle teşekkürler. Bu komutu daha önce çalıştırmıştım "Y" olarak fakat 3. aşamada takılı kaldı. Bilgisayarı güç tuşuna basılı tutarak kapatmak zorunda kaldım. Bilgisayarı her açtığımda BIOS ekranından sonra bu işlemler yapılmaya başlandı. Mecbur çareyi format atmakla buldum. 😁

Son düzenleme:
Burada önerdiğimiz hiçbir şey kalıcı çözüm olmayacak bad sectore. Bende de Seagate 2 TB HDD var. Depo olarak kullanıyorum. Bad sector olan kısmı kullanım dışı bıraktım. Yaklaşık 1 aydır herhangi bir sorun çıkarmadı. Ama tabii ki önemli dosyalarımı bu diskte saklamıyorum.

Chkdsk komutu da bozuk sektördeki verileri başka sektöre taşıyor. Bu sayede okunabilir hale geliyor.

Burada önerdiğimiz hiçbir şey kalıcı çözüm olmayacak bad sectore. Bende de Seagate 2 TB HDD var. Depo olarak kullanıyorum. Bad sector olan kısmı kullanım dışı bıraktım. Yaklaşık 1 aydır herhangi bir sorun çıkarmadı. Ama tabii ki önemli dosyalarımı bu diskte saklamıyorum.

Chkdsk komutu da bozuk sektördeki verileri başka sektöre taşıyor. Bu sayede okunabilir hale geliyor.
Dediğiniz komutu çalıştırdım ve eskiden aldığım hatayı tekrardan aldım. Kusura bakmayın telefonla çekiyorum. Gelişmiş seçeneklerden Windows 10 ile devam et seçeneğini seçtiğim zaman tekrar mavi ekran yiyorum ve bilgisayar kapanıyor. Format atmak zorunda kaldım sanırım.

Dosya Ekleri

• 20210208_141443.jpg
    20210208_141443.jpg
    156,7 KB · Görüntüleme: 55

Hocam o kısımları nasıl devre dışı bıraktınız acaba? Konu eski ama olsun sormam lazımda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı