Seagate vs WD HDD

Herkeste bir algı oluşmuş. Seagate fazla ses çıkarır diye bir algı. Her diski mi fazla ses çıkarıyor? Seagate'in de çok iyi ürünleri var. Lütfen bilmeyenler yorum yapmasın.

Seagate alacaksanız eski Barracuda'ları almayın. Onlar çok sesli. HDD önerebilmemiz için bütçenizi bilmemiz gerek. Bütçeniz nedir?

Algı değil bizzat kullanıyorum. Mobil HDD'leri tam bir traktör.

Algı değil bizzat kullanıyorum. Mobil HDD'leri tam bir traktör.
Mobilleri yani 2,5 inç olanları bilemeyeceğim hiç kullanmadım. Ama 3,5 inç olanını çok kullandım. Kendimde de vardı kullandığım onlarca bilgisayarda da. Genelde eski modelleri sesli oluyor. Bendekinin de F-16 gibi sesi vardı. Ama her modeli sesli olmamasına rağmen bir yerde Seagate yazısını gören direk sesli diyor. Benim lafım onlara.

Herkeste bir algı oluşmuş. Seagate fazla ses çıkarır diye bir algı. Her diski mi fazla ses çıkarıyor? Seagate'in de çok iyi ürünleri var. Lütfen bilmeyenler yorum yapmasın.

Seagate alacaksanız eski Barracuda'ları almayın. Onlar çok sesli. HDD önerebilmemiz için bütçenizi bilmemiz gerek. Bütçeniz nedir?

400 TL bütçem var. 1 TB yeterli olur.

1TB SEAGATE IRONWOLF 5900RPM 64MB NAS ST1000VN002 - 53.58 USD + KDV

(Son iki attığım biraz yavaştır ama diğerlerine oranla çok daha sessiz ve dayanıklıdırlar. WD olan Seagate olana oranla daha sessizdir).

WD tabii ki. Seagate özellikle Barracuda 7200.11 ve sonrasın da berbat HDD'ler üretmeye başladı. WD o dönemler Seagate'in çok gerisindeyken önüne geçti diyebiliriz HDD kalitesi olarak. Eski Barracuda diskleri taş gibiydi yoksa Seagate'in.

Ayrıca WD dahili HDD işinde başarılı olsa da harici HDD işinde berbat bir firma. Kesinlikle önermiyorum.

WD tabii ki. Seagate özellikle Barracuda 7200.11 ve sonrasın da berbat HDD'ler üretmeye başladı. WD o dönemler Seagate'in çok gerisindeyken önüne geçti diyebiliriz HDD kalitesi olarak. Eski Barracuda diskleri taş gibiydi yoksa Seagate'in.

Ayrıca WD dahili HDD işinde başarılı olsa da harici HDD işinde berbat bir firma. Kesinlikle önermiyorum.
Seagate'in NAS diskleri nasıldır?

Seagate'in NAS diskleri nasıldır?
Onları bilemiyorum ama Barracuda'lara göre daha iyilerdir kesinlikle. NAS için üretildiklerinden mutlaka dayanıklı olmaları gerekiyor. Ki o yüzden baya kaliteli bileşenler içeriyor bu tür diskler. Ama fiyatları da ona göre tuzlu maalesef. Şu an Barracuda'nın sadece SSD'leri güzel.

Onları bilemiyorum ama Barracuda'lara göre daha iyilerdir kesinlikle. NAS için üretildiklerinden mutlaka dayanıklı olmaları gerekiyor. Ki o yüzden baya kaliteli bileşenler içeriyor bu tür diskler. Ama fiyatları da ona göre tuzlu maalesef. Şu an Barracuda'nın sadece SSD'leri güzel.
Ben de HDD seçerken elimden geldiğince NAS diskleri önermeye çalışıyorum. Hızdan biraz feragat etmiş oluyorum ama daha kaliteli bir şey önermiş oluyorum.

Ben de HDD seçerken elimden geldiğince NAS diskleri önermeye çalışıyorum. Hızdan biraz feragat etmiş oluyorum ama daha kaliteli bir şey önermiş oluyorum.
Hocam NAS sistem kurulmuyorsa önerilmemeli. Adam oyun oynayacaksa 7200RPM HDD'ye ihtiyacı oluyor. Ben o yüzden hep ya WD Blue ya da WD Black öneriyorum. NAS diskleri herkes alamaz ki zaten herkes kullansın diye de üretilmediler. NAS dışında da kullanılabilse de ana amacı NAS sistemler. NAS sistemlerde hız çok önemli değil. Daha çok depolama ve dayanıklılık önemli. O yüzden normal ev kullanıcısının WD Blue veya Black alması yeterli. Hem hızlı hem de dayanıklı onlar da. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı