Seboreik Dermatit Nasıl Geçer?

Momecon losyonu akşam yatmadan kafanıza sürün.(Ovalayarak, masaj şeklinde her yerine sürün, tırnaklarınızla yapmayın.) Sabah kalktığınızda konazol şampuanla saçlarınızı aynı şekilde ovalayarak sürün ve 5 dk bekleyin. Daha sonra güzelce durulayın.

Bunları ezbere söylemiyorum merak etmeyin, tamamen doktorun söylediğini aktarıyorum. Ayrıca doktor bana 1 haftadan fazla kullanma gibi bir şey söylemedi.

3-4 gün her gün aynısını yapın. Biraz rahatlama hissederseniz bunu 2-3 günde bir yapmaya başlayın. İnşallah geçer, geçmiş olsun. Kötü bir şey.
Hocam 1 haftadan fazla kullanmama mevzusu ardarda 7 gün manasında değil mi? Bir de Momecon surata sürülüyor mu bilginiz var mı? Konazolüm zaten var ama Momecon'u ilk defa duydum.

Bir de bu dertten muzdarip başka arkadaşlar için, Vichy Dercos Anti Dandruff 360 ml şampuan var. Ben düzenli kullanamadım pek yarım yamalak oldu, o yüzden mi bilmiyorum olumlu sonuç alamadım. Fakat berberim bunu önerdi bana. Aynı şekilde bu problemi yaşayan bir başka arkadaşım da bu şampuan ile geçirdiğini söyledi. Biraz araştırıp bakabilirsiniz isterseniz. Herkese geçmiş olsun.

Hocam 1 haftadan fazla kullanmama mevzusu ardarda 7 gün manasında değil mi? Bir de Momecon surata sürülüyor mu bilginiz var mı?
Onu bilmiyorum hocam, süreyle alakalı bir şey söylememişti doktor. Rahatlama hissedince yavaştan azalt demişti. Zaten üstte de söyledim, tam olarak arkadaşın olayı gibi değildi benim olay ama çok benzerdi.

Bu losyon kaşıntı için olduğu için benim de cildim biraz hassas olduğu için çok az yüzümün bazı yerlerine sürdüm sürekli olmamak kaydıyla. Ama doktor demedi, zararını görmedim.

Bir de bu dertten muzdarip başka arkadaşlar için, Vichy Dercos Anti Dandruff 360 ml şampuan var.
Bu şampuanı kullandım. İnternette işe yaradığını söyleyen bir sürü insan var, bana da doktor önermişti. Ama maalesef her ilaç/şampuan herkeste aynı etkiyi yaratmıyor. Bende düzenli kullanmama rağmen en ufak bir etkisi bile olmadı.

@partylikeits1941 @Çağrı SANSAR 1 hafta konusu tam olarak şöyle. Doktor verirken bayağı bir uyardı. 1 haftadan fazla kullanmamamın yanında ek olarak "gerekli bölgelere sadece 1 damla damlatıp ovalayarak yay, sakın fazla damlatma" diye ekstra birkaç defa tekrar etti. Bu kadar uyarmasının sebebi tahminimce kortizon içeriyor olması. Egzama çeşidi hastalıkların tedavisinde kullanılan neredeyse bütün ilaçlarda kortizon bulunuyor. Bana da şimdiye kadar nemlendirici dışında kortizon içermeyen krem veya losyon hiç vermediler. İçermeyenlerin de herhangi bir etkisi yok gibi bir şey. Kortizon sadece kısa süreliğine baskılamaya yarıyor ancak bu baskılamanın ardından genellikle daha da şiddetlenerek tekrar ortaya çıkıyor. Bu kortizon içeren ilaçlar da öyle her çıktığında kullanayım geçirsin denilebilecek ilaçlar değil. Bende etkisi verilen kremleri düzenli kullanmadığım halde parmaklarımda deri incelmesine sebep oldu. Sanırım en çok şikayet edilen etkilerinden birisi de bu. Bu yüzden bu hastalıkla uğraşan bir çok kişi ilaçların işe yaramayıp gereksiz olduğunu, kullanılmamasını tavsiye ettiklerini söylerler. Tabii ki de kesinlikle kullanmayın bunları demek yanlış olur. Hastalığın fazla olmadığı, hafif durumlarda bunlar gerçekten geçirip rahatlatıyor ancak bende ve diğer bir çok kişide daha ileri seviyede olduğu için yarardan çok zararı dokunuyor.

Bir de Momecon surata sürülüyor mu bilginiz var mı?
Bu tarz ilaçları doktorunuza danışmadan kullanmamanız sizin için en faydalısı olacaktır. Yine de merak ediyorsanız internetten prospektürsüne bakabilirsiniz, muhtemelen orada yazıyordur.

Bu şampuanı kullandım. İnternette işe yaradığını söyleyen bir sürü insan var, bana da doktor önermişti. Ama maalesef her ilaç/şampuan herkeste aynı etkiyi yaratmıyor. Bende düzenli kullanmama rağmen en ufak bir etkisi bile olmadı.

@partylikeits1941 @Çağrı SANSAR 1 hafta konusu tam olarak şöyle. Doktor verirken bayağı bir uyardı. 1 haftadan fazla kullanmamamın yanında ek olarak "gerekli bölgelere sadece 1 damla damlatıp ovalayarak yay, sakın fazla damlatma" diye ekstra birkaç defa tekrar etti. Bu kadar uyarmasının sebebi tahminimce kortizon içeriyor olması. Egzama çeşidi hastalıkların tedavisinde kullanılan neredeyse bütün ilaçlarda kortizon bulunuyor. Bana da şimdiye kadar nemlendirici dışında kortizon içermeyen krem veya losyon hiç vermediler. İçermeyenlerin de herhangi bir etkisi yok gibi bir şey. Kortizon sadece kısa süreliğine baskılamaya yarıyor ancak bu baskılamanın ardından genellikle daha da şiddetlenerek tekrar ortaya çıkıyor. Bu kortizon içeren ilaçlar da öyle her çıktığında kullanayım geçirsin denilebilecek ilaçlar değil. Bende etkisi verilen kremleri düzenli kullanmadığım halde parmaklarımda deri incelmesine sebep oldu. Sanırım en çok şikayet edilen etkilerinden birisi de bu. Bu yüzden bu hastalıkla uğraşan bir çok kişi ilaçların işe yaramayıp gereksiz olduğunu, kullanılmamasını tavsiye ettiklerini söylerler. Tabii ki de kesinlikle kullanmayın bunları demek yanlış olur. Hastalığın fazla olmadığı, hafif durumlarda bunlar gerçekten geçirip rahatlatıyor ancak bende ve diğer bir çok kişide daha ileri seviyede olduğu için yarardan çok zararı dokunuyor.

Bu tarz ilaçları doktorunuza danışmadan kullanmamanız sizin için en faydalısı olacaktır. Yine de merak ediyorsanız internetten prospektürsüne bakabilirsiniz, muhtemelen orada yazıyordur.
Hocam nasıl oldunuz, kullandınız mı? Bir gelişme var mı?

Hocam nasıl oldunuz, kullandınız mı? Bir gelişme var mı?
Konazol'dan önce Eyüp Sabri Tuncer'i denemek istedim. Şimdiye kadar 3 defa kullandım ve ilk gündü sanırım bir kereliğine Momecon losyon kullandım ekstra. Bunların etkisi mi yoksa havaların düzelmesinden dolayı mı bilmiyorum ama bayağı bir düzelme var. Çok azaldı birden ama kaşıntı hala devam ediyor.

Konazol'dan önce Eyüp Sabri Tuncer'i denemek istedim. Şimdiye kadar 3 defa kullandım ve ilk gündü sanırım bir kereliğine Momecon losyon kullandım ekstra. Bunların etkisi mi yoksa havaların düzelmesinden dolayı mı bilmiyorum ama bayağı bir düzelme var. Çok azaldı birden ama kaşıntı hala devam ediyor.
Çok sevindim, ikisinin de etkisi var diyelim o zaman. Biliyorsunuz bazı durumlar moral ve inanmakla geçiyor. Kaşıntı için momecon iyi gelir diye düşünüyorum, yatmadan önce sürerseniz iyi olur. Umarım tam geçmese de rahatlarsınız.

Kaşıntıyla uyanıp sinirden araştırma yaparken buraya denk geldim hortlattığım için üzgünüm. Yaklaşık 6 senedir bu illetle uğraşıyorum. Konazol falan hiçbir işe yaramadı. Bebek şampuanı keza aynı şekilde. Kafamın arka tarafı çok terledikten sonra öyle bir kaşınıyor ki daha demin uykumdan uyandım gittim saçımı yıkadım. Prozinc şampuanlar kullanıyordum kaşıntı, kabuklanma ve kızarıklık/yaranın önüne maksimum 2 3 gün geçiyordu. Fakat ben aşırı derecede terleyen bir insanım ve terledikten sonra kafamın içine kolonya döküp yakasım geliyor. Öyle bir kaşınıyor ki sinirim bozuluyor artık. Doktora gittiğimde sebirox diye bir şampuan vermişti o biraz iyi geliyordu ama duştan çıktıktan yarım saat sonra kabuklanma olduğu bile oluyordu. Kulağımın arkası ve içi, burnumun kenarlarında da egzama var. Bi krem vermişti o kremi sürünce gerçekten tak diye kızarıklık ve kabuklanma geçiyordu 5 günlüğüne falan. Saçlarım uzun bir de çok dökülüyor. Salak saçma şampuanlar kullanmak istemiyorum ne yapacağım bilmiyorum. Acı yiyince de kaşıntı deli gibi kuduruyor o yüzden acıyı duşa girmeden önce yiyorum. Mide rahatsızlığım olduğu için uzak duruyorum zaten. Ama bu kabuklanma, kaşıntı olayı nasıl geçecek bilmiyorum.
Bir yandan araştırmalarıma devam ediyorum. Güne başlarken ve gün bitiminde yemekten yarım saat önce bir su bardağına bir çay kaşığı karbonat içerek kaşıntı ve pullanmanın önüne geçtiğini belirtenler var. Ayrıyeten karbonatlı su ile saç diplerine masaj yaparak yıkamanın çok rahatlattığını ve yavaş yavaş azalttığını belirtenler de var. Saçıma karbonat yapmadan önce suya karbonat atıp içme olayını deneyeceğim.

Son düzenleme:
Kaşıntıyla uyanıp sinirden araştırma yaparken buraya denk geldim hortlattığım için üzgünüm. Yaklaşık 6 senedir bu illetle uğraşıyorum. Konazol falan hiçbir işe yaramadı. Bebek şampuanı keza aynı şekilde. Kafamın arka tarafı çok terledikten sonra öyle bir kaşınıyor ki daha demin uykumdan uyandım gittim saçımı yıkadım. Prozinc şampuanlar kullanıyordum kaşıntı, kabuklanma ve kızarıklık/yaranın önüne maksimum 2 3 gün geçiyordu. Fakat ben aşırı derecede terleyen bir insanım ve terledikten sonra kafamın içine kolonya döküp yakasım geliyor. Öyle bir kaşınıyor ki sinirim bozuluyor artık. Doktora gittiğimde sebirox diye bir şampuan vermişti o biraz iyi geliyordu ama duştan çıktıktan yarım saat sonra kabuklanma olduğu bile oluyordu. Kulağımın arkası ve içi, burnumun kenarlarında da egzama var. Bi krem vermişti o kremi sürünce gerçekten tak diye kızarıklık ve kabuklanma geçiyordu 5 günlüğüne falan. Saçlarım uzun bir de çok dökülüyor. Salak saçma şampuanlar kullanmak istemiyorum ne yapacağım bilmiyorum. Acı yiyince de kaşıntı deli gibi kuduruyor o yüzden acıyı duşa girmeden önce yiyorum. Mide rahatsızlığım olduğu için uzak duruyorum zaten. Ama bu kabuklanma, kaşıntı olayı nasıl geçecek bilmiyorum.
Bir yandan araştırmalarıma devam ediyorum. Güne başlarken ve gün bitiminde yemekten yarım saat önce bir su bardağına bir çay kaşığı karbonat içerek kaşıntı ve pullanmanın önüne geçtiğini belirtenler var. Ayrıyeten karbonatlı su ile saç diplerine masaj yaparak yıkamanın çok rahatlattığını ve yavaş yavaş azalttığını belirtenler de var. Saçıma karbonat yapmadan önce suya karbonat atıp içme olayını deneyeceğim.
Hiçbir şampuan hiçbir şekilde işe yaramıyor. Hepsi en fazla 3-5 gün işe yarayıp daha da hiçbir işe yaramıyor. Şampuanlardan ümidi kestim ben. Benim de aşırı derecede fazla terleme sorunum var, sizinle aynı şekilde terledikten sonra kaşıntı başlıyor. Çok rahatsız edici bir şey. Kaşınmaya başladığı zaman geçmiyor da uzun zaman. Sizinki gibi kulak içinde ve el-ayak parmaklarımda da egzama var. Kulak için doktor verdiğim şampuanla kulaklarını da yıka geçirir demişti ama hiçbir etkisi olmuyor sürekli pullanıp kabuk bağlıyor, yıkayıp temizlerken kanıyor. Parmaklarım da nemlendirici kullanmama rağmen yarılıp yara oldu yine. Saçım için bir sürü losyon denedim kısa süreliğine geçirip başka yerde daha da şiddetli çıkıyor her defasında. Bu son kullandığım Mometix losyonda çok az kullanmama rağmen bir bölgeyi azalttı, ön tarafımda aşırı derecede şiddetlendi. Hiçbir şekilde geçmiyor bu şeyler. Tam geçiyor diye mutlu olmaya başlıyorum ertesi gün, bazen birkaç saat içinde aniden şiddetlenmiş halde görüyorum.
Karbonatlı suyu da bir videoda görmüştüm ve yorumlarında da çok fazla işe yaradığını söyleyen kişi var. Ramazandan dolayı içmeyi unutuyorum ama düzenli bir şekilde içmeye başlayacağım. Son ümidim o kaldı. İlaç, şampuan falan hiç yanına bile yaklaşmak istemiyorum. Lanet olsun böyle şeye. Net bir çözümü olmadığını, geçse bile tekrar çıkacağını, bununla yaşamayı öğrenmeyi ve yokmuş gibi davranıp alışmam gerektiğini biliyorum ama kabullenemiyorum. Koskoca tıp dünyası, bilim dünyası her türlü hastalığın çaresini bulabiliyor da şu lanet şeyin çözümünü nasıl bulamıyor anlamış değilim.

Burun kenarlarıma ve kulağımın arkasına sürdüğüm kremin ismi prednoldü galiba. Tam hatırlamyıorum sabah anneme sormam gerekiyor. İnanın bana kulağımın içi kıpkırmızı olduğu zaman, kabuklar deli gibi attığı zaman ve kanadığı zaman o kremi sürünce 4 5 gün rahatlıyorum. Ne kızarıklık kalıyor ne kabuklanma. Saç olayına alıştım ama saçlarım uzun olduğu için saçlarımı kaybetmek istemiyorum çok dökülüyorlar. Her duşta bi avuç saç gidiyor ama gerisi geliyor ilginç bir şekilde. Şu ana kadar dökülen saçlarımla peruk yapılırdı :D

Burun kenarlarıma ve kulağımın arkasına sürdüğüm kremin ismi prednoldü galiba. Tam hatırlamyıorum sabah anneme sormam gerekiyor. İnanın bana kulağımın içi kıpkırmızı olduğu zaman, kabuklar deli gibi attığı zaman ve kanadığı zaman o kremi sürünce 4 5 gün rahatlıyorum. Ne kızarıklık kalıyor ne kabuklanma. Saç olayına alıştım ama saçlarım uzun olduğu için saçlarımı kaybetmek istemiyorum çok dökülüyorlar. Her duşta bi avuç saç gidiyor ama gerisi geliyor ilginç bir şekilde. Şu ana kadar dökülen saçlarımla peruk yapılırdı :D
Söylediğiniz krem egzama için olduğu yazıyor internette. Doğru sanırım. Onu alıp kullansam mı ya da elimdeki kremleri bi kontrol edip işe yarar olan varsa onlardan mı kullansam bilemedim. Bilinçsiz şekilde kullanıp kulağa da zarar vermeyeyim şimdi ama hiç doktora gidesim de yok. Randevu alması ayrı dert, verdikleri ilaçların işe yarayıp yaramayacağı ayrı dert. Bir de sanki söylediğim şeyi dinlemiyorlar galiba. Bu şampuan işe yaramıyor diye doktora söylüyorum yine aynı şampuanı bana 3-4 kutu yazıyor. Farklı doktora gidiyorum ona da aynı şeyi söylüyorum tamam farklı bir şampuan yazacağım bu işe yarar diyor eczaneye gidiyorum yine aynı şampuanı veriyor bana. Doktor farklı yazıyorum demişti diyorum, "bunun muadilini yazmış birebir aynısı ve artık ecza depolarında bulamıyoruz bunu, ayrıca hiçbir farkları yok hatta bu asıl olanı" diyor bana. Birazcık sinirlendim o gün bugündür daha doktora falan gidesim yok :d Kendim çözüm bulmaya çalışıyorum. Saç dökülme olayı da çok şükür bende yok sadece Vichy Dercos şampuanı kullanırken dökülme olmaya başlamıştı onu da çok uzun süre kullandığım halde işe yaramadığı için bıraktım ve dökülme de durdu. Dökülme için yağlar, şampuanlar falan öneriyorlar ne kadar işe yarıyorlar bilmiyorum ama bi bakmanızda fayda var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı