Seçim gerçekleri

157134

Kilopat
Makaleler
3
Dün rekor katılımla her iki tarafında demokrasi şöleni olarak nitelendirdiği bir seçim yaşandı. Herkes millet ittifakı tarih yazacak diye beklerken çıkan sonuçlar gerçekten şaşırttı.

Öncelikle ilk tur bitmedi diyen arkadaşlara sesleniyorum. İlk tur çoktan bitti. Benim gözümde dün Mansur Yavaş'ın "büyük ihtimalle ikinci tura kalabiliriz" açıklamasından sonra işin ikinci tura kalacağı belliydi. Açıklamadan sonra oylar sayılmadı vs. diyen arkadaşlar oldu, hala da var. Gece Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6'lı masa ve belediye başkanlarıyla yaptığı açıklamada böyle bir şeye değinmeden direkt olarak ikinci turu konuştuğu 2 dakikalık açıklamasından da seçimin ikinci tura kaldığını anlayabiliriz. Zaten CHP bunu kabul etti arkadaşlar, sabahtandır CHP'li kişiler ikinci turda seçimi alacağız diye açıklama yapıyor. Artık bunu tartışmayalım, seçim ikinci tura kaldı.

Peki ne yanlış yapıldı, neden sonuçlar böyle oldu? Bana sorarsanız süreç başından beri yanlış yönetiliyor. İşte nedenleri:
  1. 6'lı Masa: Direkt masanın kendisi yanlış. CHP farklı görüşlerden partileri bir çatıda toplayarak birleştirici olmak istedi ancak eline ayağına bulaştırdı. Deva, Gelecek, Demokrat Parti gibi partiler hiçbir işe yaramamakla birlikte sadece vekil çalma görevi gördüler. Ayrıca Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu gibi eski AKP'liler bence prestij kaybı yaşattı. İnsanlar AKP'den kurtulmak isterken neden AKP'nin eski ortaklarına oy versin?
  2. Kemal Kılıçdaroğlu: En büyük yanlışlardan birisi. Bitmeyen koltuk sevdası sayesinde Yavaş ve İmamoğlu gibi adayları çıkarmadı. Özellikle Yavaş gibi milliyetçi kesimden de oy alabilecek bir adayı çıkarmak yerine kahraman olmak için kendini seçmesi, kendi ayağına sıkması gibi seçimlerin de ayağına sıktı.
  3. İnce ve Oğan'a Yapılan Baskılar: CHP seçmenin, trollerinin veya siyasi arenada sözü geçen kişilerin bu isimlere baskı yapması yapılan en büyük yanlışlardan. İnce'ye AKP'li dediler, oy bölüyorsun dediler ve çektirdiler. Sıra Oğan'a da gelmişti, onun için de uğraştılar. Ancak Oğan'ı kötülemek için yeterli zamanı bulamadılar. Oğan'ı da AKP'ye çalışmaktan ve oy bölmekten suçladılar. Sonuç ne oldu? Oğan olmasa Erdoğan ilk turdan almıştı seçimi. Hani Kılıçdaroğlu ilk turda alıyordu, hani büyük farkla ezecekti?
  4. Terör ve Yeşil Sol Parti: Kemal Kılıçdaroğlu kürtlerin oyunu düşünürken milliyetçilerin oyunu düşünmedi. YSP'nin başkanlarının ve vekillerinin açıklamaları halkı tahrik etti. Selahattin Demirtaş gibi isimler serbest kalacak dendi. Seçimden önceki güne kadar bu söylemler devam etti. Her fırsatta PKK'lılar savunuldu. Kemal Kılıçdaroğlu her ne kadar bunlara girmese ve teröre karşıyız desede bu propogandalar kendisi üzerinden kazanılacak seçim için yapıldı. Bunu gören milliyetçi kesim Kılıçdaroğlu'na oy verir mi?
  5. Seçim Günü: Özellikle seçim gününü de yönetemediklerini düşünüyorum. Önce oylar sayılmadı denip insanlara umut verildi, öndeyiz denildi. Ardından Mansur Yavaş çıkıp büyük ihtimalle ikinci tura kalacağız diyerek sinyalleri verdi ancak bu oylar sayılmadı muhabbetine hala devam ettiler. En son gecenin bir yarısı Kemal Kılıçdaroğlu 6'lı masanın bileşenleri ve belediye başkanlarıyla suratları asık bir şekilde çıktı. İkinci turda kazanacağız dedi ve gitti. Hani oylar sayılmamıştı? Hani kazanıyorduk?
  6. Basın Açıklamaları ve Balkon Konuşması: Süreç AA'nın verileriyle beraber zaten Erdoğan'ın psikolojik üstünlüğüyle devam etti. Buna ek olarak Erdoğan çıktı, yarım saat kadar balkon konuşması yaptı ve şarkılar söyleyerek zaten hali hazırda sağlamış olduğu psikolojik üstünlüğe seviye atlattı. Kemal Kılıçdaroğlu ne yaptı? Yüzü asık bir şekilde çıktı, seçimi kazanıyoruzdan vazgeçmiş olacak ki yaklaşık 2 dakikalık konuşmasının 1 dakikadan fazlasını Erdoğan'ı eleştirerek geçirdi. İstediğini alamadı dedi, AK partinin oyu düşmüş dedi. Siz istediğinizi alabildiniz mi? Hani öndeydik, hani ilk turda bitiyordu?
Bunlar daha böyle uzar gider. Ne ben bitirebilirim, ne siz okuyabilirsiniz. Peki ne olacak, ikinci tur ne yapacağız?

İkinci tur yapılacak şey belli. Gidecek Oğan'la ne olursa olsun anlaşacak, başka şansı yok. YSP'den vazgeçecek, Ümit Özdağ'ın ikinci tur için yayınladığı maddeleri kabul edecek. Zaten Oğan kurtardı ilk turu, ikinci turda tarafına çekemezse yenilgiyi kabullenecek.

%5 için %10'luk YSP'den mi vazgeçecek diyecek arkadaşlar, YSP'liler KK'dan vazgeçipte Erdoğan'a vermezler. Ümit Özdağ'ın taleplerine göre de bu iş birlikte yürümez. Öyle yada böyle YSP'den vazgeçilecek, başka şansı yok. Yoksa Oğan'ın oylarının bir kısmı Erdoğan'a kayarak ikinci turda da almasını çok rahat sağlarlar.

Öyle yada böyle bu seçim de geçecek ancak Bay Kemal bu seçimi de kaybederse Türk milleti onu affetmeyecek. Adam tek başına neredeyse bütün muhalefetle savaşıyor, hala üstünlük kuramıyorlar. Böyle saçma bir şey olamaz.

Sizi bilmem artık ben Kılıçdaroğlu'nun CHP'yi bırakmasını istiyorum. Toplasın ekibini bıraksın gitsin; tüm milletvekilleriyle, tüm yoldaşlarıyla. Temizlensin CHP, yeni isimler gelsin. Atatürk'ün partisi gerçek Atatürkçülere kavuşsun. Kemal Kılıçdaroğlu hiçbir zaman Atatürk'ün çizgisinde olmadı, olmayacakta. İktidarın değişmesini istiyorsanız muhalefet de değişsin. Bu beceriksiz muhalefetle seçim felan kazanılmaz.

Not: Az önce YSK başkanı seçimin ikinci tura kaldığını açıkladı.

Son düzenleme:
Dostum zaten seçim kaybettiğinde bırakıyor. Kendisi dedi zaten aday olduktan sonra istifa eti diye biliyorum.

Elinize sağlık hocam.

CHP'nin en çok oy aldığı yerlerde itiraz edip 11 kez saydırdılar milyonlarca oyu. Bu normal bir seçim değil.

CHP bunu 1-2 kez dile getirdi. İddia doğru olabilir ama sonucu inkar etmediler. Hep ikinci turu vurguladılar. O yüzden geç girilmesi doğru fakat hile yapıldığına inanmıyorum.

Bu turda kazananlar;
1. RTE.
2. Muharrem İnce. Demişti ki "Kaybederlerse beni bahane edecekler ama ben olsam da olmasam da kaybedecekler!".
3. Meral Akşaner. Demişti ki "KK olmaz, kazanacak adaylarla yola çıkalım!".
4. MHP.
5. Sinan Oğan.

Bu turda kaybedenler;
1. KK.
2. Meral Akşaner hariç 6'lı masa.

O değilde 6'lı masa formalite icabı seçime girecekti güya. Kazandık gözüyle bakmışlardı. Orada büyük yanılgıya uğradılar.

Türkiye'ye hiçbir olasılık ve istatistik senaryoları işlemiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu turda kazananlar;
1. RTE.
2. Muharrem İnce. Demiştiki "Kaybederlerse beni bahane edecekler ama ben olsam da olmasam da kaybedecekler!".
3. Meral Akşaner. Demiştki "KK olmaz, kazanacak adaylarla yola çıkalım!".
4. MHP.
5. Sinan Oğan.

Bu turda kaybedenler;
1. KK.
2. Meral Akşaner hariç 6'lı masa.

O değilde 6'lı masa formalite icabı seçime girecekti güya. Kazandık gözüyle bakmışlardı.

Patladılar, bu yüzden ikinci turu vurguluyorlar. Şahsen ben Kılıçdaroğlu'nun tüm tuşlara basacağına inanıyorum. Gerisini zaman gösterecek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı