Bu hype ile devam ederse İnce'nin kazanabileceği görüşündeyim. Bir kısım %10'a bile yaklaşamaz dese de muhalefetten ve kararsızlardan iyi bir oy çaldığını düşünüyorum. 2. en yüksek oya talip olursa 2. turda kesinlikle kazanır. Olmasa bile gönlümdeki kişi o, onun kazanmasını istiyorum açıkçası.
Ekonomi, eğitim, mülteci ve deprem sorunları kesinlikle gündemde var her zaman ve bunlar adına ilk 6 ayda büyük ilerlemeler kaydedileceğini düşünüyorum. Tek adam rejiminde ne yapıldıysa hepsinin düzeltileceğini, sonrasında da parlamenter sisteme geri dönüleceğini düşünüyorum.
Kazanan aday KK olursa durum şu an olduğundan daha da kötü. Tek adam bile 6 farklı kişiye bağlı olacak. Ülke hakkında bir karar alınırken %1 oyu olan kişilere danışmaktansa foruma konu açıp karar almak bile daha verimli olabilir.
Tek korkum iç savaş çıkması. Biliyorsunuz bizde fanatiklik önce partilerden başlar, sonra takımlara gider. Takım tutar gibi parti desteklediğimizden dolayı 20 yıllık iktidar değişimini kabullenemeyecek çok fazla insan olacak. Bu durumu etkileyecek bir çok dışişlerimiz var. Kiminin işine gelecek kiminin zararına olacak durumlar. Bizim verdiğimiz oydan çok daha önemli merciler var maalesef.