Seçimden sonra neler olacak?

BaranHB

Centipat
Daha fazla  
Seçim tamamlandıktan sonraki ilk 6 ay veya yılbaşına kadar ülkede iyi veya kötü yönde ne tür gelişmeler olur?
Adayları tek tek değerlendirelim.
Ben ekonomiden başlıyorum, bence hangi aday kazanırsa kazansın ekonomide "olumlu" anlamda kayda değer bir değişiklik olmayacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Erdoğan kazanırsa böyle devam. Kaybederse yüksek ihtimal iç savaş. Senaryoyu da söyleyeyim: Kk seçimi bir şekilde kazanır, Erdoğan da 15 Temmuz'da yaptığı gibi halkı sokağa çağırır "bunlara ülkemizi emanet edemeyiz vs. vs." gibisinden. Sonrası da ABD'nin ülkeye müdahalesiyle yeni Suriye hayırlı olsun.

Erdoğan kazanırsa böyle devam. Kaybederse yüksek ihtimal iç savaş. Senaryoyu da söyleyeyim: Kk seçimi bir şekilde kazanır, Erdoğan da 15 Temmuz'da yaptığı gibi halkı sokağa çağırır "bunlara ülkemizi emanet edemeyiz vs. vs." gibisinden. Sonrası da ABD'nin ülkeye müdahalesiyle yeni Suriye hayırlı olsun.
Çok fütüristik bir gelecek olur bu. Seçimi iktidar kazanırsa büyük ihtimal halk ezilmeye devam edecek, muhalefet kazanırsa da nasıl yönetebilecekleri muamma.

Bu hype ile devam ederse İnce'nin kazanabileceği görüşündeyim. Bir kısım %10'a bile yaklaşamaz dese de muhalefetten ve kararsızlardan iyi bir oy çaldığını düşünüyorum. 2. en yüksek oya talip olursa 2. turda kesinlikle kazanır. Olmasa bile gönlümdeki kişi o, onun kazanmasını istiyorum açıkçası.
Ekonomi, eğitim, mülteci ve deprem sorunları kesinlikle gündemde var her zaman ve bunlar adına ilk 6 ayda büyük ilerlemeler kaydedileceğini düşünüyorum. Tek adam rejiminde ne yapıldıysa hepsinin düzeltileceğini, sonrasında da parlamenter sisteme geri dönüleceğini düşünüyorum.
Kazanan aday KK olursa durum şu an olduğundan daha da kötü. Tek adam bile 6 farklı kişiye bağlı olacak. Ülke hakkında bir karar alınırken %1 oyu olan kişilere danışmaktansa foruma konu açıp karar almak bile daha verimli olabilir.
Tek korkum iç savaş çıkması. Biliyorsunuz bizde fanatiklik önce partilerden başlar, sonra takımlara gider. Takım tutar gibi parti desteklediğimizden dolayı 20 yıllık iktidar değişimini kabullenemeyecek çok fazla insan olacak. Bu durumu etkileyecek bir çok dışişlerimiz var. Kiminin işine gelecek kiminin zararına olacak durumlar. Bizim verdiğimiz oydan çok daha önemli merciler var maalesef.

TSK varken kimse bir şey yapamaz, bakmayın trollere akp çocuklarına seçimi kaybettiklerinde ilk kaçacaklar akpden en çok faydalananlar olacak.

Seçim tamamlandıktan sonraki ilk 6 ay veya yılbaşına kadar ülkede iyi veya kötü yönde ne tür gelişmeler olur?
Adayları tek tek değerlendirelim.
Ben ekonomiden başlıyorum, bence hangi aday kazanırsa kazansın ekonomide "olumlu" anlamda kayda değer bir değişiklik olmayacak.

Ortalama böyle olur seçimden sonra yönetim değişirse herkesin beklediği :

C2ZufTaQw0mpma9JNZk-nQ.jpg

dubai-marina.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı