Seçimleri kim kazanacak?

• Konuyu başlatan Mogl
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 248
  • Görüntüleme 12.040
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geçen ekmek alıyorum depremi konuşuyorlar 4-5 tane adam direkt muhabbet "bak bu yardımlar hep yabancılardan geliyor, hepsi enkazdan çıkanların kaderi. Deprem olmasa bu bağışlar, yardımlar da olmazdı hepsinde bir hayır var şükretmek lazım" dedim ne anlatıyor bunlar.

Millet Türkiye'yi internette ya da kendi çevrelerinden ibaret zannediyor da alakası yok.

Haklısınız hocam ülkeyi kendi Twitter main pagelerinden veya İstanbul'da yapılan anketlerden ibaret sanıyorlar.

Yaşım çok ileri değil, 30 yaşındayım bunun 24 yılını net hatırlıyorum. Tecrübelerime göre seçimin olması gereken zamanda yapılacağını sanmıyorum, muhtemelen OHAL kapsamını genişletip insanların büyük oranda hafızasını sıfırlayacağı yaz sonrasında bir tarihe atarlar. Sürpriz olup seçim zamanında yapılsa da çok fazla beklentiye girmemenizi tavsiye ederim. Deprem mağdurlarının bile büyük kısmının nasıl koşa koşa eskiden oy verdiği partiye oy vereceğine şahit olacaksınız.

Her şey depremzedelere bedava ev verme sözüne bakar. Büyük kısmı için bunun yapılamayacağını da umursamazlar, o azınlıktan olma umuduyla geçmişte de vaatlere kanıldığı gibi yine oylarda değişme büyük oranda olmayacaktır.

Eğer deprem felaketi yaşanmasaydı ülke şu anda çok yoğun bir şekilde seçim ve siyaset konuşuyor olurdu. Belki de Millet İttifakı aday kararını vermiş olurdu ancak durum değişti. Bazı yerlerde Anayasa'ya göre sadece savaş durumu yaşanırsa seçimin ertelenebileceği söyleniyor. Yani erteleme olmayabilir ama daha önce istendiği gibi bir ay erkene alınma durumu da büyük ihtimalle rafa kalkacaktır diye düşünüyorum. Ülkenin tekrar seçim atmosferine girmesi de zor olacaktır. Gerçekten de daha önce eşine rastlanmamış bir belirsizlik havası var. Neler olacağını bekleyip göreceğiz.

KYK borçlarının silinmesinden önce muhalefet KYK borçlarının silinmesinden sonra iktidar depremden sonra şartlar eşitlendi iyi bir aday çıkarıp başarılı mitingler yaparsalar muhalefet gibi görünüyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı