Secure Boot aktifleştirdikten sonra sistem açılmıyor

Shansur

Megapat
Daha fazla  
RAM
16GB 3200MHZ
SSD veya HDD modeli
James Donkey 240GB
Ekran kartı
Zotac RTX 4060
Anakart
Gigabyte Z490 Gaming X
İşlemci
İntel i5 10600K
Merhaba, CS2 oynuyorum. FACEIT anti cheat çalıştırırken Secure Boot aktifleştir uyarısı alıyordum. Ne akla hizmet bunu yaptım ve ardından bilgisayar görseldeki gibi siyah ekranda kalıyor. Farklı SSD taktığımda görüyor ancak aktif kullandığımı tanımıyor, hiç görmüyor. Çözüm önerilerinizi merakla bekliyorum.

IMG_3679.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam SSD'niz sorunlu bir marka. Daha önce yazdım; farklı diske Windows kurup o diski kurtarmaya çalışın.

Dediğiniz mantıklı evet ama SSD'de bir problem olsa yine de BIOS'a girebilirim değil mi? Sonuçta beni boot menüsüne atacak atar değiştirebileceğim. Ancak SSD takılı iken hiçbir tuş işlemiyor BIOS bile girmiyor.

Hocam SSD'niz sorunlu bir marka. Daha önce yazdım; farklı diske Windows kurup o diski kurtarmaya çalışın.
Dediğiniz mantıklı evet ama SSD'de bir problem olsa yine de BIOS'a girebilirim değil mi? Sonuçta beni boot menüsüne atacak atar değiştirebileceğim. Ancak SSD takılı iken hiçbir tuş işlemiyor BIOS bile girmiyor.
SSD takılı olmayınca BİOS girebildiğim için sanki Secure Boot olayının bir etkisi var gibi hissettim

Sistemi kesiyor hocam. SSD'nin kontrolcüsü sorunlu olabilir. Bu yüzden farklı SSD taktığınızda sorun olmuyor.
SSD kablo bağlantılarını kontrol ettiniz mi? Farklı SATA porta takın mesela.

Sistemi kesiyor hocam. SSD'nin kontrolcüsü sorunlu olabilir. Bu yüzden farklı SSD taktığınızda sorun olmuyor.
SSD kablo bağlantılarını kontrol ettiniz mi? Farklı SATA porta takın mesela.
Aynı anda 2 SSD bağlıyken BİOS giremiyorum. Siyah ekranda kalıyor. Sorunlu olduğunu düşündüğümüz SSD çıkartınca pc BİOS giriyor. Sorunlu olduğunu düşündüğümüz SSD takılıyken TPM ayarı ve Secure Boot işlemi yapmıştım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı