Çözüldü Secure Erase her şeyi siliyor mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ArmindoBrumaa

Centipat
Katılım
26 Haziran 2022
Mesajlar
635
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dizüstü bilgisayarımı satacağım. İki SSD diskime de Secure Erase işlemini yaparsam çeşitli programlarla ya da veri kurtarma şirketleriyle kişisel verilerim kötü niyetli kişiler tarafından geri getirilebilir mi?
 
Çözüm
SSD'lerde TRIM olduğundan normalde bile silinen dosyalar kolay kolay kurtarılamıyor. Secure Erase sonrası ek işleme gerek yok.

Secure Erase, tüm SSD'ye 30 defa rastgele veri yazıp siliyor. O verileri CIA bile zor getirir :)
30 defa yazma konusunda bir kaynak var mı?
Bir zamanlar kullandığım MSI'a ait bir program (İsmini hatırlamıyorum) 32 pass geçiyordu; CCleaner'ı da 35 pass diye hatırlıyorum ama BIOS muhtemelen tek pass geçiyordur ve SSD'ler için yeterlidir. Verdiğim 30 pass örneği HDD zamanlarından kalma (Ki hala kullanan epey insan var) ve arkadaşın içini rahatlatmak maksatlı bir örnek :)

EK: Kaynak da buldum! 😃 Mac Bilgisayarınızı Secure Erase İle Formatlayın
Bu varsayılan değer değil. Özellikle seçince bu şekilde formatlıyor 👍
 
Aomei ile Low Level Format at.

Lakin işin etik ve vicdan kısmı var sattıktan 1 gün sonra SSD ölürse kulaklarınız çınlayabilir. Malum bu işlem baya yoracaktır o kadar yazma silme işlemi SSD için iyi bir şey değil.
 
Secure Erase direkt SSD içindeki veri yazılan blokların üstüne veri yazıyor mümkün değil geri getirmesi. Amacı zaten odur. Ayrıca yılda 1 2 kere yapmakta performansı arttırıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı