Seeder fazla olmasına rağmen indirme 1 KB/s hızında

erenforsakeN

Kilopat
Katılım
24 Temmuz 2018
Mesajlar
1.775
Çözümler
13
Yer
Tottenham
İndirmek istediğim dosyada 50'den fazla seeder var ama indirme nedense 1.0 KB/s hızından yukarı çıkmıyor.

Bu arada bu dosyayı ilk indirmek istediğimde gayet normal hızlarda indiriyordu. Sonra bir an indirmeyi duraklatmam gerekti. Ondan sonra tekrar başlatınca bir daha hızlanmadı, hep aynı hızda kaldı.

uTorrent kullanıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
qBittorrent kullanıyorsan şu hız göstergesi bu şekilde olmalı. Bazen kendiliğinden kapanıp düşük indirme hızına geçiyor.

Screenshot_1.png
 
Torrentten dosya indirirken indikten sonra bitti falan demez de "Gönderiliyor" yazar. Bu esnada indirme yapılmaz ama yükleme yapıldığını görürsün. Yani Torrent senin indirdiğin dosyayı arka planda azar azar da olsa başkasına upload ediyor. Bu yüzden Torrent PC'yi her açtığında açılır ki indirdiğin dosyaları başkalarına upload edebilesin. Ancak eğer Torrentte bir dosya indiyse ama "Gönderiliyor" yazıyorsa buna sağ tıklayıp durdur dersen upload etmeyi bırakır. Upload durunca dosyayı indirmek isteyen kişi örneğin 4 Mbps ile indiriyorsa bir anda 3.980 Mbps'ye (o dosyadan çok kişide olduğunu düşünerek verdiğim bir örnek) düşer. Yani eğer indirdiğin dosyayı upload eden çok kişi yok da sadece 4-5 kişi falan varsa ve onların hepsi indirmen esnasında "Gönderiliyor" yazan torrente sağ tık durdur yaparsa indirmen durur. Durunca da eşlere bağlanılıyor sorunu ortaya çıkar ve indirme gerçekleşme. Ancak upload hızı çok düşük 1 kişi bile "Gönderiliyor" yazan torrente ellemezse yavaş yavaş da olsa o dosya iner.
@erenforsakeN
 
Torrent'ten dosya indirirken indikten sonra bitti falan demez de "Gönderiliyor" yazar. Bu esnada indirme yapılmaz ama yükleme yapıldığını görürsün. Yani Torrent senin indirdiğin dosyayı arka planda azar azar da olsa başkasına upload ediyor. Bu yüzden Torrent PC'yi her açtığında açılır ki indirdiğin dosyaları başkalarına upload edebilesin. Ancak eğer Torrent'te bir dosya indiyse ama "Gönderiliyor" yazıyorsa buna sağ tıklayıp durdur dersen upload etmeyi bırakır. Upload durunca dosyayı indirmek isteyen kişi örneğin 4 Mbps ile indiriyorsa bir anda 3.980 Mbps'ye (o dosyadan çok kişide olduğunu düşünerek verdiğim bir örnek) düşer. Yani eğer indirdiğin dosyayı upload eden çok kişi yok da sadece 4-5 kişi falan varsa ve onların hepsi indirmen esnasında "Gönderiliyor" yazan Torrent'e sağ tık durdur yaparsa indirmen durur. Durunca da eşlere bağlanılıyor sorunu ortaya çıkar ve indirme gerçekleşme. Ancak upload hızı çok düşük 1 kişi bile "Gönderiliyor" yazan Torrent'e ellemezse yavaş yavaş da olsa o dosya iner.
@erenforsakeN

21 Haziran 2021'den bu yana Torrent hakkında fazlasıyla şey öğrendim artık herhangi bir sorunum yok zaten. Yine de uzun uzun yazıp bilgilendirdiğin için teşekkürler.
 
21 Haziran 2021'den bu yana Torrent hakkında fazlasıyla şey öğrendim artık herhangi bir sorunum yok zaten. Yine de uzun uzun yazıp bilgilendirdiğin için teşekkürler.
Rica ederim. 👍
 

Geri
Yukarı