Şehir Oyunu için Modelleme Programı Tavsiyesi

Daha fazla  
Meslek
Öğrencilik
Merhaba arkadaşlar. Ben ve arkadaşlarım GTA tarzı şuanki zamanı anlatan, arkadaşlarının ölümü sonrasında öcünü almak isteyen bir adamın hikayesini anlatacağız ancak bunların hepsi şehirlerde geçecek. Ufak tefek yeşillik alanlar olacak ancak onları yapmak nispeten daha basit. Şimdi asıl soruma gelecek olursak; Şimdi bir arkadaşım modelleme yapacak ve ben de ona oyun kodlamasından kalan boş zamanlarımda yardım edeceğim. Şehrin içinde GTA gibi yarı gerçekçilik olsun istiyoruz (PhotoReal değil yani.). Kullandığımız oyun motoru Unreal Engine 4. Oyun motorunu yavaş yavaş çözmeye başladım. Karakterimin tipinin 25 yaşında esmer birisi yapmak istiyorum. Uncharted 4'deki Nathan gibi düşünebilirsiniz. Ancak ben yüzü onun gibi detaylı yapmak istiyorum ancak internette bazıları 3Ds Max, bazıları ZBrush önermiş. Sizce hangisini kullanmalıyım? ZBrush ile animasyon yapılabiliyor mu? ZBrush'u kurduğumda başka bir modelleme programı kullanmama gerek kalır mı?
Bu arada senaryo önerilerinizi de bekliyorum.

Karakter modellemekten bahsediyorsanız, ZBrush'u tek geçerim.

Karakter animasyonu için böyle bir video buldum ama doğrumu bilmiyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Senaryo konusunda farklılık yaratacak bir senaryo olursa güzel olur. Çünkü, çoğu oyun hep senaryo'yu sabit tutup çevreyi değiştiriyor. Buda insana sürekli aynı oyun oynuyormuş hissi yaratıyor. Umarım oyunu istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Başarılar...

Karakter modellemekten bahsediyorsanız, ZBrush'u tek geçerim.

Karakter animasyonu için böyle bir video buldum ama doğrumu bilmiyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Senaryo konusunda farklılık yaratacak bir senaryo olursa güzel olur. Çünkü, çoğu oyun hep senaryo'yu sabit tutup çevreyi değiştiriyor. Buda insana sürekli aynı oyun oynuyormuş hissi yaratıyor. Umarım oyunu istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Başarılar...

Evet Zbrush gerçekten çok yetenekli ve büyük bir program. Tabii maalesef korsan kullanmak zorunda kaldım. Ama oyundan kazandığımız ilk parayla programı satın almayı düşünüyorum.
Animasyon konusunda ise daha çok Blender'ın kullanıldığını görüyorum. ZBrush'tan animasyon yapmayı anlatan adam gibi Türkçe video yok. ZBrush karışık bir program olduğu için Türkçe anlamak çok daha iyi kullanmama yarardı ama böyle idare edeceğiz artık.
Hikaye modunu ise GTA gibi tek şehirde veya iki şehirde geçecek halde yapmayı düşünüyoruz (Blaine Country ve Los Santos). Türkiye'de güzel bir yerde geçmesini istiyoruz ama böyle kirli işleri Türkiye'de geçirmek de istemiyor canım. Yurtdışında bir yer mi seçmeliyiz yoksa Türkiye'de mi? Son sorum ise sıkılıyoruz demişsiniz. Neden sıkılıyorsunuz onu tam anlamadım. Tek bir haritada geçmesini ama çok karakterli geçmesini düşünüyoruz. Uncharted 4 gibi çok mapli bir şeyi maalesef yapamayız. Zaten öyle şeyler biyük stüdyoların büyük paralar harcayarak yaptıkları oyunlar :).

Eğer karakter animasyonlarında Blender'ı kullanacaksan olabilir. Sıkılma sebebim ise, özellikle seri şeklindeki oyunlarda oyunun bir süreden sonra kendini tekrar etmesi. Ama Dying Light gibi oyun yan görevleriyle ve haritasıyla kendini kullanıcıya bağlasa gerçektende çok güzel bir oyun olur. Bu arada, oyunun geçeceği şehir konusunda bu oyun Türk bir geliştirici(ler) tarafından yapılıyorsa kesinlikle Türkiye'de geçmeli.

Eğer karakter animasyonlarında Blender'ı kullanacaksan olabilir. Sıkılma sebebim ise, özellikle seri şeklindeki oyunlarda oyunun bir süreden sonra kendini tekrar etmesi. Ama Dying Light gibi oyun yan görevleriyle ve haritasıyla kendini kullanıcıya bağlasa gerçektende çok güzel bir oyun olur. Bu arada, oyunun geçeceği şehir konusunda bu oyun Türk bir geliştirici(ler) tarafından yapılıyorsa kesinlikle Türkiye'de geçmeli.

Harita konusunda haklısınız. Yani Türkiye'de geçmesini ister olduk. Oyunumuz ne kadar çok psikolojisi bozulmuş normal bir adamı anlatsa da oyunun havası hikaye sonrası eğlence için sıcak ve doğayla iç içe bir yaşam olsun istiyoruz. GTA 4'deki kapalı ve ruhsuz bir şehil değil de GTA 5 gibi cıvıl cıvıl, sıcak, bolca palmiye ağacı bulunan bir ortam istiyoruz. Buyüzden Antalya'yı tercih edeceğiz.
Los Santos'un Los Angeles'a benzerliğini düşünürsek biz de oyunda Antalya yerine Antalya'ya benzer bir isim veya Antalya'nın eski uygarlıklardaki ismini kullanabiliriz. Antalya'ya hafif değişiklikler katarak Antalya'yı göstermek istiyoruz. Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bekliyoruz.
Animasyonları ise Unreal Engine'a eklemey bir türlü öğrenemedim. Eğer onu öğrenirsem süper olacak.
Sinematikler ise umarım gerçekçi olur. Şuan ben oyunun fiziklerine odaklanmış durumdayım ancak en büyük endişemiz o ağız hareketlerini karakterlerde başaramamak veya sinematikli görevleri yapamamak.
Bu arada şunu söylemek isterim. Oyunumuzu 5TL'ye satmayı düşünüyoruz. Yani çoklu oyuncu modu gibi şeyleri bu bütçe içinde eklemek gerçekten çok çok zor. Hayırlısı. Umarım oyunu yapabiliriz. Bu oyunda elimizden geleni yapıp büyük oyun şirketlerinr oyunumuzu götürmek istiyoruz. Eğer kabul ederlerse serinin devamını yapmayı düşünüyoruz. Tabii bunlar imkansız gibi ama eğer olursa diye haberini vermek istedim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı