Sehitler neden hep yoksul ailelerden çıkıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Turk Kahvesi

Kilopat
Katılım
19 Haziran 2015
Mesajlar
986
Makaleler
2
Arkadaşlar benim hep dikkatimi çekti özellikle hep yoksullarin aileleri şehit veriyor. Bu vatan hepimizin değil mi, zenginler sefasını sürerken savaş zamanında yoksullar neden cefa çeksin? Verdiğimiz, şehit babalarına özellikle dikkat edin. Demek istediğimi anlayacaksınız. Sizin düşüncelerinizi de almak isterim.
 
Rütbesiz askerliği seçenler gariban ve parasızlık çekenler, yüksek kesimden gelenler o işe yönelmiyorlar veya okudukları okul icabıyla rütbeli başlıyorlar, hiçbir zaman bir başkomutanın veya bir albayın şehit olduğunu görmezsiniz, çok büyük savaşlar dışında ülke ve ordu değişmeksizin hep böyledir.
 
Bir nevi gariban ailenin babası kendini feda ediyor. Devletin verdiği parayla ben aileme bakarım, şehit olursak da devlet destekte bulunacağını bildiği için gidiyor. Zengin neden gidip ölsün? Adamın paraya ihtiyacı ya da akşama evime ekmek götürmem lazım derdinde değil.
 
Tamamen ekonomik sebepler. Ben hiç bir zenginin yurt dışında paralı takılmak varken cepheye gideceğini sanmıyorum.
 
Parası için yapılmaz askerlik ve ben hiçbir zenginin bir yoksuldan daha fazla vatan sevgisine sahip olduğunu görmedim.Şehitlik kutsaldır her insana nasip olmaz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı