Sehitler neden hep yoksul ailelerden çıkıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fakirler sever, uğruna ölür. Zenginler edebiyatını yapar. Şu anda askerlerimiz soğuktan donarken, benim burada bunları yazıyor olabilmem bile benim edebiyat yaptığıma yorulabilir. Umarım şehitlerimiz gittikleri yerde huzurlu ve mutludurlar.
 
Ben askerdeyken birkaç tane arkadaşım vardı durumları kötüydü 2-3 ay boyunca para gelmemişti hiç 1₺ bile gönderecek durumları yoktu ailelerinin biz yardım ediyorduk helali hoş olsun hepsi de söylüyordu olmazsa komutanlarla konuşalım sınavlara falan girip uzman erbaş falan olalım diye. Hatta bir tanesi olmuştu göndermişlerdi çocuğu. Bu mesleği aslında dışarda işi olmayan durumu olmayan artık son çare olarak düşünen kişiler yapıyor yapmak istiyor.
 
Arkadaşlar benim hep dikkatimi çekti özellikle hep yoksullarin aileleri şehit veriyor. Bu Vatan hepimizin değil mi, zenginler sefasını sürerken savaş zamanında yoksullar neden cefa çeksin? Verdiğimiz, şehit babalarına özellikle dikkat edin. Demek istediğimi anlayacaksınız. Sizin düşüncelerinizi de almak isterim.

Bunun cevabını uzun dönem askerlik yapan ve devamında sözleşmeli olarak orada kalan devrelerinin hikayelerini dinleyen herkes bilir. Durumu iyi olup da kaliteli bir eğitim alıp orada görev yapan kişilerde var ama genel olarak dediğiniz doğru.
 
Hocam kimisinin durumu kötü olur, ülkemizde işsizlik olduğu için, bir de çok iyi bir mevkide okuyamadığı için iş bulamadığından dolayı askerlerin maaşı da iyi olduğu için askere gitmeyi tercih eder. Bu demek olmuyor ki, sırf para için öylesine gidiyorlar, tabii maaşının da yüksek olmasının etkisi var ama Vatan'ı sevmeyen kişiler sırf para için gidiyor anlamı taşımaz. Allah mehmetçiklerimizin yardımcısı olsun.

Beyler kafamı bir şey takıldı da, ayrı bir konu açıp sormak istemedim, çok kapsamlı bir konu olmadığı için... Şimdi Idlib'te askerlerimiz şehit oldu ya, bazı sosyal medya hesaplarında, bazı siyasetci kişiler, ıdlib'de ölen mehmetçikler şehit sayılmaz, şehit olamazlar onlar ölü diye hitap ediyor. Kendi toprağımız olmayan bir yerde savaşıp, ölen kişiler nasıl şehit sayılsın diyenler var. Tabi Allah'tan başka kimse bilemez ama kafamı karıştırdı, öyle diyenlere hakaret edesim geldi, beni üzdü yani...
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı