Şeker hastası biri bacak ağrısı için hangi bölüme gitmeli?

BreaKSooN05

Kilopat
Katılım
17 Şubat 2019
Mesajlar
3.556
Çözümler
18
Arkadaşlar babamı 2 ay önce hastaneye kaldırdık. 42 derece ateş ve 500 civarında şekeri vardı. Durumu çok kötüydü ambulans gelmedi ateşi varsa gelmeyiz falan dedi.

Bu hastalığın sebebi de acil doktorları. Babam 1 gün öncesinde biraz halsiz ve ağrılı hissettiği için acile gitti şekeri yüksekmiş. İltihap veya enfeksiyon gibi bir şeyler söylediler galiba. Antibiyotik yazmışlar. 2.gün akşamında babam ilacı içti ve yattı. 42 derece ateş titreme ile şoka girdi bizde ne yapacağımızı bilemedik ambulansı aradık sağ olsun gelmediler. Bu sefer taksi ile götürdük. Serum falan verdiler. Bir sağlık bölümüne sevk ettiler. Oraya git sana ilaç verirler gibisinden. Oraya randevu aldık gittik orası da antibiyotik yazdı.

Bir sonra ki gidişimiz de ise babam sabah işe gitti ve tekrar o Acil'in verdiği antibiyotiği içtiği için 2 saat geçmeden yine ateş ve titreme ile arkadaşları hastaneye kaldırdı. Bu olaydan sonra ben bir daha ilacı içirmedim iyileşti de.

Ama bu olaylardan sonra babamda bacak ağrıları başladı başlarda çok takmadık geçer diye. Ancak geçmedi 2 aydır neredeyse Full ağrıyor. Bazen uyku uyuyamıyor. Şeker için doktora gitti insülinini yükselttiler. Şekeri dengelemeye çalıştılar.

Ancak bacak ağrısı devam ettiği için bizde ortopediye randevu aldık ve resmen 3 hafta sürdü. Röntgen vb bir sürü test yaptılar. Sonuç bir şeyiniz yok gidebilirsiniz. Babamın ayağım ağrıyor dayanamıyorum, Şekerim yüksekti böyle oldu demesine rağmen genç bir çocukmuş doktor takmayıp ağrı kesiciler kas gevşeticiler verip gönderdi. Ki ilaçlar hiçbir işe yaramadı.

Şimdi Endokrinoloji bölümüne randevu aldık. Bu randevu için de neredeyse 3 hafta bekledik ayın 31'ine bulduk. Ben şu an da babama bir şey olacak diye çok korkuyorum. Ayağının kesilmesi vb durumlar duydukça deliriyorum. Babama ısrarla özele gidelim dememe rağmen beni dinlemiyor. Geçen gün tekrar söyledim bana kenarda 3 kuruş birikmiş paramız var onu da buraya veremem falan dedi. Devlet hastanelerinde iyi hizmet almak için veya bu şeker ve bacak konusu için hangi bölüme gitmeliyiz? Çünkü buradan da sonuç çıkmaz ise yapacak bir şeyimiz kalmıyor. (aylardır randevu beklemekten başka bir şey yaptığımızda yok hastalığı ilerlese ölse dahi bir şey yapamıyoruz bu sağlık sistemini bu hale getiren herkesin...)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Devlet hastanelerinde iyi hizmet almak için veya bu şeker ve bacak konusu için hangi bölüme gitmeliyiz? Çünkü buradan da sonuç çıkmaz ise yapacak bir şeyimiz kalmıyor.
Randevu almadan sıra alarak doktora çıkın, acil durumlarda zaman kaybetmeyin.

Bildiğiniz iyi doktor varsa ona çıkın, yaşadığın bölgede iyi doktor yoksa çevre illere git.

Geçen ay dedem göz doktoruna çıkmıştı, abuk sabuk muayene ile doktor "ameliyat" kararı verdi.
Bu doktora güven olmaz diyerek gittik 50 km. ötedeki hastaneye, bu ay katarakt ameliyatı var, n'olcak bakalım?
 
Randevu almadan sıra alarak doktora çıkın, acil durumlarda zaman kaybetmeyin.

Bildiğiniz iyi doktor varsa ona çıkın, yaşadığın bölgede iyi doktor yoksa çevre illere git.

Geçen ay dedem göz doktoruna çıkmıştı, abuk sabuk muayene ile doktor "ameliyat" kararı verdi.
Bu doktora güven olmaz diyerek gittik 50 km. Ötedeki hastaneye, bu ay katarakt ameliyatı var, n'olacak bakalım?

Geçmiş olsun hocam benim dedemin de katarak ameliyatı olması lazım 2 gözü de gitti olmam diye tutturdu.
 
Çok geçmiş olsun.

Diyabette bacak ağrısı birçok farklı sebeple olabilir. Yüksek şeker hem sinirleri bozar, hem damarları bozar, hem de enfeksiyona karşı risk arttırır.

Dolayısıyla ağrının sebebi sinir bozukluğu olabilir, damar kaynaklı dolaşım sıkıntısı olabilir, cilt enfeksiyonu olabilir, derin kas vs enfeksiyonu olabilir. Bunların hepsi diyabetin komplikasyonlarıdır, en iyi tanıyı da dahiliye ve endokrinden alırsınız. Onlar bakar, sorunun ne olduğuna göre ileri yönlendirme gerekiyorsa yönlendirirler. Veya acil servise gidilir, oradan yapılır ileri işlemler.

Sinir kaynaklı ağrılar daha çok karıncalanma, elektriklenme şeklinde olur. Damarsal ağrılarda eğer toplardamarla ilgili sorunlar varsa bacakta şişme, kızarıklık vs olur; atardamar ile ilgiliyse solukluk, soğukluk, nabızların kaybı vs görülür. Enfeksiyon yüzeyelse deride kızarıklık, gerginlik, sıcaklık artışı olur. Eklemlerdeki enfeksiyonlar kızarıklık, şişlik, ağrı vs ile belli eder kendini. Daha derin enfeksiyonlar dışarıdan hemen fark edilemeyebilir vs.

Eğer babanızın ağrıları çok dayanılmaz bir haldeyse acile gitmenizi öneririm, yukarıda bahsettiğim sorunların bazıları 1 hafta gecikmeyi asla affetmeyecek sorunlar.

Enfeksiyonlar, diyabet hastalarında şeker düzensizliğinin önemli sebeplerinden. Yani 2 ay önce halsizlik, şeker yüksekliği vs ile acile gittiğinizde, büyük ihtimalle doğru teşhis konularak antibiyotik başlanmış. Antibiyotik kullanınca neden ateşiniz yükselmiş bilemedim, belki bağlantısı yoktu, belki o antibiyotiğin nadir bir yan etkisiydi, belki alerjik tepkime benzeri bir şey yaşadınız. Bunların hiçbiri, "hastaneye kaldırılmasının sebebi acil doktoruydu" demeniz için geçerli sebepler değil. Ama sonrasındaki bacak ağrılarının 2 kere kullandığınız antibiyotikten dolayı olması pek olası değil. Büyük ihtimalle denk gelmiş sadece.

Acile ikinci gidişinizde başka bir antibiyotik yazılmadı mı, herhangi bir bilgi verildi mi? "Hastaneye kaldırıldı" dediğiniz dönem kaç gün kaldı? Orada büyük ihtimalle farklı bir antibiyotikle o dönemki enfeksiyonu tedavi edilmiştir.
 
Antibiyotik kullanınca neden ateşiniz yükselmiş bilemedim, belki bağlantısı yoktu, belki o antibiyotiğin nadir bir yan etkisiydi, belki alerjik tepkime benzeri bir şey yaşadınız. Bunların hiçbiri, "hastaneye kaldırılmasının sebebi acil doktoruydu" demeniz için geçerli sebepler değil. Ama sonrasındaki bacak ağrılarının 2 kere kullandığınız antibiyotikten dolayı olması pek olası değil. Büyük ihtimalle denk gelmiş sadece.

4 gün gittik 3 farklı antibiyotik yazdılar bu normal mi?
 
4 gün gittik 3 farklı antibiyotik yazdılar bu normal mi?
Mümkün hocam, anlattıklarınıza göre en azından ilk antibiyotiğe yan etki göstermiş olması durumu var, eğer durum böyleyse en azından 2 farklı antibiyotik bu sebeple yazılmıştır. Benzer şekilde enfeksiyonun kontrol altına alınamaması, durumun kötüleşmesi, kültür sonuçlarının çıkması gibi sebeplerle daha farklı bir antibiyotiğe geçiş yapmaya da gerek görmüş olabilirler, olabiliyor böyle uygulamalar.

Enfeksiyon durumlarında önce mümkün olan en geniş etkili (onlarca farklı bakteriye etkili) antibiyotiklerle başlarız kan, idrar, yara kültürü aldıktan sonra. Bu kültürler sonucu enfeksiyonun hangi bakteri sebebiyle olduğu anlaşıldığında, kullanılan antibiyotik uygun şekilde değiştiriliyor.

Gereğinden güçlü ya da güçsüz antibiyotik kullanmamak için bu şekilde uygulamalar var. Direnç gelişiminin önüne geçmeyi amaçlıyorlarz
 

Geri
Yukarı