Şeker hastası mıyım?

İnsülin direnci nedir? İyi mi kötü müdür, kötüyse ne yapmalıyız örnek olarak.
İnsülin direnci, vücudunuzun insülin hormonuna yeterince yanıt verememesi durumu. Dikkat edilmezse şeker hastası olunabilir. Karbonhidratı, şekeri hayatınızdan çıkarmanız gerekiyor. Glutensiz diyet işe yarıyor mesela.

Dahiliyeye sevk istemeden endokrinede gidemezsin, bu arkadaşta tahminimce ilk defa gidiyor bu nedenle, dahiliye eğer gerekli görürse endokrine gönderir.
Doğru yakın zamanda annemden biliyorum. Numara bile alamıyorsunuz normalde.

Ben de şeker yüklemesi yaptırmıştım. Biraz yüksek çıkmıştı. Belki de psikolojikti. Bir ara ilaç kullandım. Sonra bıraktım. Bazen yemekten sonra aşığı ağırlık çökerdi, tuvaletim gelirdi ağır halsizlik basardı. Şimdi biraz daha iyiyim.

İnsülin direnci, vücudunuzun insülin hormonuna yeterince yanıt verememesi durumu. Dikkat edilmezse şeker hastası olunabilir. Karbonhidratı, şekeri hayatınızdan çıkarmanız gerekiyor. Glutensiz diyet işe yarıyor mesela.
Hangi ekmekleri tüketebiliriz peki, var mı öneri yapabileceğiniz sporcular için.

Sizden bir tam kan alalım. Karaciğer enzimlerine de bakılsın. Bir tane de karaciğer ultrasonu ayarla kızım. Bakalım karaciğer ne halde. Şimdi diyete de yönlendiriyorum.

Şaka bir yana? Bunu dahiliyeye gitmeden nasıl öğrenmeyi umuyorsunuz? Hekiminiz ne tahlil isteyecek ne uygulayacak belli değil. Diyabetin bin bir türlü hali var. Bunu nereden bilebiliriz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı