Ailem ne yapsam laf ediyor

• Konuyu başlatan rynvoox
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 445

rynvoox

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Derslerim kötü değil normal ama ailem beni hiç beğenmiyor. Evde ne yapsam laf ediyorlar. Hiç memnun değiller benden. Evde çok rahatsızım. Dün babam telefonu elimden alacağını ve beni okutmayacağını söyledi. Beni bir denek olarak kullanıyor resmen. Benim şu an ortalamam 72 sözlülerle 76'yı falan bulur. Hiç kötü değil. Okulu bıraktırıyorlar bana. Ben 15 yaşındayım. 15 yaşındaki çocuğu telefonsuz bırakmak nedir? Evde çok rahatsızım. Annemle her saat kavga ediyoruz. Sizce ne yapmalıyım?

15 yaşında 72 ortalamanın nesi iyi reis, dalga mı geçiyorsun? Tamam ailen çok katı olabilir de senin de parlak bir öğrenci olduğunu düşünmüyorum. 15 yaşındaki bir çocuğun şu devirde elinde telefon olması da bana kalırsa pek iyi değil.

Derslerim kötü değil normal ama ailem beni hiç beğenmiyor. Evde ne yapsam laf ediyorlar. Hiç memnun değiller benden. Evde çok rahatsızım. Dün babam telefonu elimden alacağını ve beni okutmayacağını söyledi. Beni bir denek olarak kullanıyor resmen. Benim şu an ortalamam 72 sözlülerle 76'yı falan bulur. Hiç kötü değil. Okulu bıraktırıyorlar bana. Ben 15 yaşındayım. 15 yaşındaki çocuğu telefonsuz bırakmak nedir? Evde çok rahatsızım. Annemle her saat kavga ediyoruz. Sizce ne yapmalıyım?
Yazdığınıza göre telefon bağımlılığınız var. Tahminime göre en az 6-7 saat ekran süreniz de vardır. Okutmayacağını konusunda büyük ihtimal sadece sözlü olarak uyarmak için diyordur. Ortalamanız da çok iyi değil normal demem ben açıkçası. Yavaş yavaş telefon kullanmanızı azaltın, arkadaşlarınızla da sosyalleşin ama ders çalışmayı da ihmal etmeyin. Bu yaşlarda kazanacağınız en değerli alışkanlık ders çalışmak bu arada.

15 yaşında 72 ortalamanın nesi iyi reis, dalga mı geçiyorsun? Tamam ailen çok katı olabilir de senin de parlak bir öğrenci olduğunu düşünmüyorum. 15 yaşındaki bir çocuğun şu devirde elinde telefon olması da bana kalırsa pek iyi değil.
Anadolu lisesindeyse ve özel okulda değilse 72 ortalama gayet normal bence, teşekkür alıyor bu ortalamayla.

@rynvoox eğer bekar yaşayan bir akrabanız varsa geçinebileceğinizi düşünüyorsanız oraya taşının, ailenizin de onayı varsa. Ben 17 yaşındayım anneanneme taşındım kafam rahat.

Yazdığınıza göre telefon bağımlılığınız var. Tahminime göre en az 6-7 saat ekran süreniz de vardır. Okutmayacağını konusunda büyük ihtimal sadece sözlü olarak uyarmak için diyordur. Ortalamanız da çok iyi değil normal demem ben açıkçası. Yavaş yavaş telefon kullanmanızı azaltın, arkadaşlarınızla da sosyalleşin ama ders çalışmayı da ihmal etmeyin. Bu yaşlarda kazanacağınız en değerli alışkanlık ders çalışmak bu arada.

Evet bağımlılığım var çünkü telefon olmadığı zaman yapacağım hiçbirşeu yok ailemle otursam kavga çıkıyor yapacak bir şey bulamıyorum.

Anadolu lisesindeyse ve özel okulda değilse 72 ortalama gayet normal bence, teşekkür alıyor bu ortalamayla.

@rynvoox eğer bekar yaşayan bir akrabanız varsa geçinebileceğinizi düşünüyorsanız oraya taşının, ailenizin de onayı varsa. Ben 17 yaşındayım anneanneme taşındım kafam rahat.
ama aileme göre çok kötü bir ortalama

Abicim dersine çalış, o yaşta kendine yapacağın en önemli alışkanlık ders çalışmak.

Ders çalışamıyorum hep aklım başka yere kayıyor masa başında oturamıyorum.

Evet bağımlılığım var çünkü telefon olmadığı zaman yapacağım hiçbir şey yok
Yapacak çok şey bulabilirsiniz de telefon kolayınıza geliyor o yüzden hiçbir şey yok sanıyorsunuz.
ailemle otursam kavga çıkıyor yapacak bir şey bulamıyorum.
Bunu büyük ihtimal telefondan kafayı kaldırıp ailenizin yanına gittiğiniz zaman yaşıyorsunuz büyük ihtimal.

Evet bağımlılığım var çünkü telefon olmadığı zaman yapacağım hiçbirşeu yok ailemle otursam kavga çıkıyor yapacak bir şey bulamıyorum.

Ama aileme göre çok kötü bir ortalama.

Ders çalışamıyorum hep aklım başka yere kayıyor masa başında oturamıyorum.

Lise 2. sınıfsın büyük ihtimalle 2 sene sonra hayatını etkileyecek bir sınava gireceksin. Ailen sana bütün gün saatlerce ders çalışacaksın demiyordur, ama sosyal medyaya ayırdığın zamanı ders çalışmaya ayır arta kalan vakitlerde ne yapıyorsan yap. İleride pişman olursun.

Arkadaş 15 olduğuna göre 9 ya da 10.sınıftır. Böyle birisi için gayet düşük ortalama. Zaten ortalama yükseltecek birçok ders var. Bir de saatlerce telefona bakıyorsa ailesi haklı. Çok inek olsun demiyorum ancak başka ilgi alanları bulabilir. Tarzına uygun kitaplar okuyabilir. Hiçbir aile çocuğunun 7/24 telefona bakmasını istemez, özellikle bu yaşlarda.

Önerileriniz bir tek bana mı tuhaf geliyor? Mevzu sadece not değil. Bunu yazan kardeşimiz belki de ders çalışmayı sevmiyordur bunu ona zorlayamayız. Kendine düzgün bir kariyer çizer ve ilerler. Bu dediklerim sadece üniversite okuyarak olmuyor. Ülkemizde görüyoruz zaten çoğu kişi okuduğu mesleği bile yapmıyor. Dediklerim yanlış anlaşılmasın ben okumasın demiyorum ama okuması şart değil. Kimsenin hayallerini ve hayatlarını bilemeyiz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı