Şeker nasıl bırakılır?

sial

Hectopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Merhabalar, hem genel olarak şekerli tüketmeyi hem de günlük olarak içtiğimiz şekerli içecekleri (Kola, Soğuk Çay...) bırakmak istiyorum. Fakat yıllardır bünyem alıştığından dolayı kolay olacak gibi durmuyor. İşimi kolaylaştıracak tavsiyelerinizi alabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, hem genel olarak şekerli tüketmeyi hem de günlük olarak içtiğimiz şekerli içecekleri (Kola, Soğuk Çay...) bırakmak istiyorum. Fakat yıllardır bünyem alıştığından dolayı kolay olacak gibi durmuyor. İşimi kolaylaştıracak tavsiyelerinizi alabilir miyim?
Hocam biraz basit bir cevap olacak ama; iradenize sahip çıkın. Bende sizin gibiydim, 1 haftadır nerdeyse sıfıra indirdim. Önceden de böyle bir anda bıraktığım olmuştu. Yani tamamen kendi iradenize bağlı. Ben şuan istersem tüketirim ama irademe sahip çıkıp çok az tüketiyorum.

Şaka ben yıllardır çaya şeker atmıyorum. Abur cuburda nadiren yiyorum. Genelde kendi yaptığım tarifleri yerim onlarda da pekmez ve bal kullanırım.

Benim amacım kilo vermekti verdim de iyi de oldum. Şekeri bırakmak için kendine bir amaç belirlemelisin. Yani şöyle bir iki ay basit şeker tüketmeme kotası koy. Yani bildiğimiz rafine şekerden bahsediyorum. İki ay sonunda şeker tüketmeye çalıştığında sana o kadar ağır ve tatlı gelecek ki acı olan filtre kahvene bile şeker atmayacaksın. :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı