Şekersiz içecek önerisi

O zaman şeyde içebilirsin kımız o da güzel oluyor belki onu seversin.

Bulması pek kolay olmaz muhtmelen hiç denk gelmedim daha önce. Benim için soda en iyisi oluyor gibi aradığım içecek zaten soguk olarak tüketebileceğini tarzda.

Bulması pek kolay olmaz muhtmelen hiç denk gelmedim daha önce. Benim için soda en iyisi oluyor gibi aradığım içecek zaten soguk olarak tüketebileceğini tarzda.

Soda da olur ama pipetle iç yoksa şişebilirsin. En azından benim bir tanıdığıma öyle oluyor o yüzden uyarmak istedim. Şimdiden afiyet olsun hocam :)

Hocam konuda pek konuşulmamış ama zero veya light olarak satılan içeceklerin bağımlılık yapma gibi bir problemi var. Sık içmemekte fayda var.
Sade soda en sağlıklısı olacaktır.

Hocam konuda pek konuşulmamış ama Zero veya light olarak satılan içeceklerin bağımlılık yapma gibi bir problemi var. Sık içmemekte fayda var.
Sade soda en sağlıklısı olacaktır.

Onları daha çok tatlandırıcı oldugu için tüketmeyi tercih etmiyorum.

Ayran deneyebilirsiniz, şekersiz olması lazım.

1 ay boyunca şeker tüketmeden bir diyet yapacağım. Yemeklerin yanında içecek pek bir şey kalmıyor sade. Soda dışında ne önerebilirsiniz?

1980 sonrasında TV'lerde sürekli "sıvı tüketin" - ıspanak - kara şimşek yiyin gibi; kendilerine gıda - sağlık uzmanı denen kişiler tarafından deformasyon yapıldı bu ülkede. Bugün ise o seslere kulak verenlerin büyük kısmında bağırsak ve böbrek sorunları mevcut.

"sıvı tüketin" ifadesi hatalı bir cümledir. Bunu doktor arkadaşlarım ile de çok tartışıyorum. Teknik bir ifade hatası. Çay - alkol - ayran - kahve - gazlı içeceklerde sıvıdır.

ağır su tüketin olması gerekiyor. Yani içerisinde mineral madde çok ve ph seviyesi yüksek su tüketilmeli.
Satışı yapılan suların büyük kısmının üzerinde "kaynak su" büyük harfler ile yazılı olsa bile minnak harfler ile "işlenmiş su" yazısını ekleyen cesur firmalarda mevcut. İşlenmiş suların ph seviyeleri genel olarak düşüktür.

Su tüketimi esnasında doymuş yağ - şekerli ürünler ve tuz kullanımınızı düşürün. Aksi halde vücut da su tutulur. Doymuş yağlar zaten +36 derecede işlenir vucudda. Bu da biyolojimiz için uygun değil.
Doymamış yağlar ise "zeytin - fındık -yer fıstığı" gibi kıs özet verebiliriz. Doğru yağ kullanımı önemlidir. Aksi halde sindirim sorunları oluşur.
Baharat - acı biber ve bakliyat grubunu diyetinize ekleyin. Doğal termojenik gıdalardır.

Bunlara ek olarak; soğan - sarmısak - maydanoz ve taze zencefil de sağlık açısından ekstra önemlidir.
Zencefilli limonota - zencefilli portakal suyu.
Şeker ihtiyacınızı ise, meyvalardan karşılamanız daha faydalı olacaktır. Sıfır şeker-sıfır tuz diye kavram hatası olmasın. 1 dilim ekmek içinde günlük ihtiyacınız için yeterli tuz var.

Sağlıklı ömürler.

Son düzenleme:
Şekersiz içecekler ayran su soda şekersiz çay filtre kahve ve sairdir. Kola Zero, şekersiz limonata, light ürünler şeker içermiyor olabilir ancak şekerlisinden daha zararlıdır. Bir de biri boza demiş, asıl en karbonhidratlı olanı bozadır, diyetteyken uzak dur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı