Bu oyunlar basit gözüken ancak çok detaylı oyunlardır, prostetik araçların bile kendi içerisinde ek özellikleri, gizli mekanikleri falan var. Örneğin oyunda ilk edinilen prostetik araç olan shurikenlerin havadaki rakiplere daha fazla vurduğunu dolayısıyla sıklıkla havalanan düşmanlara karşı daha iyi bir prostetik araç olduğunu pek bilen yok benim gördüğüm kadarıyla.
Veya balta prostetiğinin animasyonu uzun sürüyor ve rakiplerinize saldırmaları için açıklık tanıyor ancak zıplayıp prostetiği kullanırsanız animasyon çok daha hızlı tamamlanıyor, bu sayede hasar almadan prostetiği kullanmış oluyorsunuz gibi ince detaylar var. Bu tarz ince detaylar tüm FromSoftware yapımlarında var ve bunları bilmek, kullanmak oyuncuların hoşuna gidiyor çünkü bilgi güçtür
Bu arada basitlik derken oyunun basit olmasından söz etmiyorum, oynanış olarak pek bir olayları yokmuş gibi gözükmesinden söz ediyorum. Çünkü souls oyunları için dışarıdan bakıp "işte düşman var, sen varsın, saldırı yapınca takla atacaksın bitti gitti" deyip basite indirgeyenler var ondan bahsediyorum.