Seninki de dert mi?

Her kimsenin olaylara karşı ortaya koyduğu tepki farklı olur. Çoğu kişiye kolay ve önemsiz görünen bir olay, olayı yaşayan kişi için çok fazla bir yük olabilir ve psikolojik sorunlara kadar ilerleyen bir probleme dönüşebilir. Şahsi fikrim herkesin derdi kendine, kimsenin derdi küçümsenmez ve basit görünmez.

Kes
Her kimsenin olaylara karşı ortaya koyduğu tepki farklı olur. Çoğu kişiye kolay ve önemsiz görünen bir olay, olayı yaşayan kişi için çok fazla bir yük olabilir ve psikolojik sorunlara kadar ilerleyen bir probleme dönüşebilir. Şahsi fikrim herkesin derdi kendine, kimsenin derdi küçümsenmez ve basit görünmez.
Kesinlikle! Herkesin derdi kendine. Dediğim gibi seninki de dertmi diyen insanların, gösterdiği örneklerdeki insanları, bi gram umurlarsadıklarını sanmıyorum. Boş duyar kasıyorlar bence...

Kesinlikle! Herkesin derdi kendine. Dediğim gibi seninki de dertmi diyen insanların, gösterdiği örneklerdeki insanları, bir gram umurlarsadıklarını sanmıyorum. Boş duyar kasıyorlar bence...

Senden benden kötü durumda ki insanları örnek göstererek çektikleri acıdan ve oldukları durumdan motive olmamızı bekliyorlar, muhattap bile olunmaz bunlarla.

Öncelikle herkesin derdi kendine. Kimse bana öyle demedi ama kendime dedigim oldu. Bir örnek vereyim. Bir gün kiz arkadaşımla konuşuyorum dışarı çıktım rastgele gidiyorum. Bir yerden geçtim bir teyze çöpten yiyecek bir şeyler bulup yiyordu. Fazla dikkatimi çekmedi, aradan yarim saat geçtikten sonra ayni yerden ayni teyzeyi gördüm kimsenin umrunda değil. Ulan dedim hele bizim derdimize bak, gittim teyzeye yemek aldım götürdüm çok mutlu oldu beni de mutlu etti.

Öncelikle herkesin derdi kendine. Kimse bana öyle demedi ama kendime dedigim oldu. Bir örnek vereyim. Bir gün kiz arkadaşımla konuşuyorum dışarı çıktım rastgele gidiyorum. Bir yerden geçtim bir teyze çöpten yiyecek bir şeyler bulup yiyordu. Fazla dikkatimi çekmedi, aradan yarim saat geçtikten sonra ayni yerden ayni teyzeyi gördüm kimsenin umrunda değil. Ulan dedim hele bizim derdimize bak, gittim teyzeye yemek aldım götürdüm çok mutlu oldu beni de mutlu etti.
Sen mükemmel bir insansın...

O değil de bu her türlü durum da Afrikalı çocuk duyarı kasanlar Afrikalı çocuklar için ne yaptı acaba?
Madem bu kadar üzülüyorsun neden şu ana kadar bir şey yapmadın?
Onun dışında Türkiye'de de birçok geçim sıkıntısı çeken aile var. O aile Afrikalı çocukları düşünüp kendi derdini mi unutsun yoksa derdine bir çare mi arasın?
Babaların oğlumuz, kızımız güzel eğitim görüyor mu? Güzel bir işi, ailesi olacak mı? Gibi birçok derdi oluyor. Herkes kendi derdinde dostum seninki sadece duyar kasmak. Ben de her yemekten kalktıktan sonra suyumu içtikten sonra, gece yatarken şükrediyorum halime. Ama halimize şükretmemizin sebebi daha kötülerinin olması değil bizim çok kötü durumda olmamamız.
Üstelik bu kara mizah değil. Cidden sen kara mizah görmemişsin.
Bu arada ailem terbiye falan vermedi değil. Asıl aileniz size terbiye vermemiş. Sizin de Sefil hayatınızı berbat etmeniz dileğimle!

Son düzenleme:
Çevrenizde öyle insanlar varsa silin hayatınızdan. Silemiyorsanız da umursamamaya çalışın. Çünkü boş tavsiyelerde bulunup sinir stresi harlamaktan başka bir b*k yapmıyorlar. Evet daha büyük dertleri olan insanlar da var üzülüyoruz ediyoruz. Ama bununla teselli olmak çok saçma. Herkesin derdi kendine sonuç olarak ve ben başkasının derdiyle teselli olmaya çalışıyorsam 2 dakika sonra yine kendi derdime yanacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı